Închide meniul

Ai vaccin, ai fotbal! Serie A, plan inovator pentru a-i aduce pe suporteri înapoi pe stadioane. Ce au propus Guvernului din Italia

Reclamă

Gal Dorin Publicat: 3 ianuarie 2021, 10:15

Ai vaccin, ai fotbal! Serie A, plan inovator pentru a-i aduce pe suporteri înapoi pe stadioane. Ce au propus Guvernului din Italia

profimediaimages

Paolo Dal Pino, președintele Serie A, are un plan pentru a-i aduce pe fani înapoi la stadion

Paolo Dal Pino, președintele Serie A, ar fi propus guvernului italian această măsură. Liga a trimis un plan detaliat către ramura executivă a administrației și așteaptă acum răspunsul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”Cred că am putea să fim capabili să permitem accesul cetățenilor vaccinați în stadioane. Am prezentat Guvernului un plan de 300 de pagini despre cum putem să-i primim pe fani înapoi pe arene în siguranță, cu o capacitate redusă cu 20-30 la sută.

Nu am primit niciun răspuns, nici măcar un telefon. Așa că sper ca măcar cei vaccinați să poată intra", a declarat Paolo Dal Rino conform celor de la Rai 1. 

Serie A propune ca toți jucătorii să fie vaccinați obligatoriu

Administrarea vaccinului împotriva COVID-19 produs de compania Pfizer-BioNTech a început în toată Europa, dar fotbalul din Italia pare hotărât să grăbească vaccinarea jucătorilor din Serie A, tocmai pentru a putea organiza meciurile în condiții normale.

Toate statele din Uniunea Europeană au început simulan vaccinarea cetățenilor, dar cu diverse priorități. În unele țări, persoanele vârstnice au fost cele care au beneficiat primele, dar România, spre exemplu, pune întâi accent pe vaccinarea cadrelor medicale.

Reclamă

În Italia, autoritățile iau în calcul ca fotbaliștii să fie vaccinați înainte de intrarea în etapa în care toți cetățenii au acces la antidot.

Se pare că oficialii italieni caută să aibă o abordare destul de drastică în ceea ce privește vaccinarea comunității restrânse de fotbaliști profesioniști.

”Vaccinarea tuturor jucătorilor profesionişti din Italia e o ipoteză care categoric trebuie evaluată. Pentru că e o problemă de sănătate publică, iar fotbalul e o comunitate limitată. Ar fi fără sens ca unii să fie vaccinaţi şi alţii nu.

Reclamă 4 / 0/3

Sunt de acord cu preşedintele Lega Pro, Francesco Ghirelli, care spune că toţi jucătorii ar trebui să fie obligaţi să se vaccineze. Aş spune acelaşi lucru şi pentru medici.

Având în vedere ce am trăit în ultimele zece luni, nu există alternativă. N-am discutat problema vaccinului în comisie, dar cred că e o idee bună ca toţi fotbaliştii profesionişti să fie vaccinaţi", a declarat un membru din comisia medicală a Federației italiene, conform Adevărul.

  • AS.ro LIVE va reveni pe 8 ianuarie 2021 și va putea fi urmărită pe www.as.ro/live
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” Vezi toate știrile
Citește și