Închide meniul

EXCLUSIV | Sebastian Colțescu riscă sancțiuni sportive și contravenționale. Explicațiile ministrului Ionuț Stroe. Ce reacţie a avut Răzvan Burleanu

Mihai Ispas Publicat: 9 decembrie 2020, 15:45

Reclamă
EXCLUSIV | Sebastian Colțescu riscă sancțiuni sportive și contravenționale. Explicațiile ministrului Ionuț Stroe. Ce reacţie a avut Răzvan Burleanu

profimediaimages

Sebastian Colţescu riscă şi sancţiuni civile pentru incidentul rasist din Champions League

UEFA a demarat o anchetă pentru a stabili dacă Sebastian Colţescu se face vinovat de comportament rasist la adresa lui Pierre Webo, antrenorul secund al lui Başakşehir.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sebastian Colţescu, ultimul meci pe lista FIFA

Zece etape de etape de suspendare este pedeapsa pe care o riscă acesta, conform unui regulament care se aplică şi jucătorilor. 

Colţescu fusese deja scos de pe lista FIFA pentru anul viitor, aşa că această sancţiune nu îl mai afectează. El ar putea fi sancţionat şi în România. 

Ionuţ Stroe: "Sunt sancțiuni sportive, dar și sancțiuni civile. În România sunt de natură contravențională"

”Vreau să îmi cer scuze în numele sportului românesc pentru acest incident nefericit în care este implicat un arbitru român. Îl consider un incident izolat. Sper să nu se confirme acuzațiile de rasism. Ancheta UEFA este în desfășurare, sper să nu aibă conotații negative.

Condamnăm cu fermitate orice fel de exprimare care poate fi considerată rasistă, xenofobă sau considerată discriminatorie. Nu trebuie să tolerăm asemenea comportament greșit.

Reclamă

Sunt arbitrii cu experiență și astfel de exprimări nu au ce să caute nici în viața reală, nu doar pe terenul de fotbal. Pot să genereze indignare, să fie interpretate ca fiind jignitoare. 

Nu sunt eu în măsură să spun ce ar trebui să se întâmple cu ei. Sunt sancțiuni sportive, dar și sancțiuni civile. În România sunt de natură contravențională.

Este un moment de maximă dificultate, dar nu cred că sportul românesc trebuie judecat după această situație. Știți foarte bine că în România evoluează sportivi de toate naționalitățile”, a spus ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Store, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Reclamă 4 / 0/3

Răzvan Burleanu: "Intenţia nu pare să fi fost nicidecum una de a jigni"

Şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a ameninţat cu sancţiuni dure.

"Cuvintele pe care le-am auzit toţi nu au ce să caute în fotbal, cu atât mai mult cu cât arbitrii seteaza standardul pentru respectarea regulilor şi a echilibrului pe teren.

Dacă se va dovedi că a fost vorba de rasism, nu va exista nicio înţelegere din partea mea. Trebuie să aşteptăm însă toate detaliile concrete ale acestui incident pentru a trage concluzii.

Intenţia nu pare să fi fost nicidecum una de a jigni, cred că e evident. Raportul UEFA ne va clarifica desfăşurarea incidentului şi măsura vinovăţiei pentru cei implicaţi", a declarat Razvan Burleanu, presedintele FRF, în ProSport.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
6
mai
1:04
VIDEOBucurie nebună la McLaren, după ce Lando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami! Pilotul, copleșit de emoții
6
mai
0:40
VIDEOLando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami, live pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! Max Verstappen, pe locul doi
6
mai
0:17
Dan Petrescu, prima reacție după ce a debutat cu victorie în noul mandat la CFR Cluj: „Nu a fost ușor deloc!”
6
mai
0:04
„Aștept să mă cheme la EURO!” Daniel Bîrligea, mesaj direct pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în CFR – Rapid 3-2!
23:49 Claudiu Petrila și-a turnat cenușă în cap după CFR – Rapid 2-3! Mesaj direct pentru fani: „Le oferim doar supărare!” 23:22 CFR – Rapid 3-2. Victorie pentru Dan Petrescu la revenirea în Gruia! Giuleștenii continuă seria dezastruoasă 23:07 „E disperat, îl cunosc!” Marius Șumudică, mesaj direct despre revenirea lui Mircea Lucescu la Rapid! 22:31 „Nu se mai aude nimic de el!” Victor Pițurcă l-a făcut praf pe Adrian Mazilu! Fostul selecționer nu s-a ferit de cuvinte 22:24 Bayer Leverkusen e de neoprit! A egalat un record vechi de 59 de ani, după ce a „distrus-o” pe Frankfurt 22:05 LIVE VIDEOFamalicao – Benfica, ACUM, LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Spectacol în Liga Portugal Vezi toate știrile
Citește și