Închide meniul

EXCLUSIV | Sebastian Colțescu riscă sancțiuni sportive și contravenționale. Explicațiile ministrului Ionuț Stroe. Ce reacţie a avut Răzvan Burleanu

Reclamă

Mihai Ispas Publicat: 9 decembrie 2020, 15:45

EXCLUSIV | Sebastian Colțescu riscă sancțiuni sportive și contravenționale. Explicațiile ministrului Ionuț Stroe. Ce reacţie a avut Răzvan Burleanu

profimediaimages

Sebastian Colţescu riscă şi sancţiuni civile pentru incidentul rasist din Champions League

UEFA a demarat o anchetă pentru a stabili dacă Sebastian Colţescu se face vinovat de comportament rasist la adresa lui Pierre Webo, antrenorul secund al lui Başakşehir.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sebastian Colţescu, ultimul meci pe lista FIFA

Zece etape de etape de suspendare este pedeapsa pe care o riscă acesta, conform unui regulament care se aplică şi jucătorilor. 

Colţescu fusese deja scos de pe lista FIFA pentru anul viitor, aşa că această sancţiune nu îl mai afectează. El ar putea fi sancţionat şi în România. 

Ionuţ Stroe: "Sunt sancțiuni sportive, dar și sancțiuni civile. În România sunt de natură contravențională"

”Vreau să îmi cer scuze în numele sportului românesc pentru acest incident nefericit în care este implicat un arbitru român. Îl consider un incident izolat. Sper să nu se confirme acuzațiile de rasism. Ancheta UEFA este în desfășurare, sper să nu aibă conotații negative.

Condamnăm cu fermitate orice fel de exprimare care poate fi considerată rasistă, xenofobă sau considerată discriminatorie. Nu trebuie să tolerăm asemenea comportament greșit.

Reclamă

Sunt arbitrii cu experiență și astfel de exprimări nu au ce să caute nici în viața reală, nu doar pe terenul de fotbal. Pot să genereze indignare, să fie interpretate ca fiind jignitoare. 

Nu sunt eu în măsură să spun ce ar trebui să se întâmple cu ei. Sunt sancțiuni sportive, dar și sancțiuni civile. În România sunt de natură contravențională.

Este un moment de maximă dificultate, dar nu cred că sportul românesc trebuie judecat după această situație. Știți foarte bine că în România evoluează sportivi de toate naționalitățile”, a spus ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Store, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Reclamă 4 / 0/3

Răzvan Burleanu: "Intenţia nu pare să fi fost nicidecum una de a jigni"

Şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a ameninţat cu sancţiuni dure.

"Cuvintele pe care le-am auzit toţi nu au ce să caute în fotbal, cu atât mai mult cu cât arbitrii seteaza standardul pentru respectarea regulilor şi a echilibrului pe teren.

Dacă se va dovedi că a fost vorba de rasism, nu va exista nicio înţelegere din partea mea. Trebuie să aşteptăm însă toate detaliile concrete ale acestui incident pentru a trage concluzii.

Intenţia nu pare să fi fost nicidecum una de a jigni, cred că e evident. Raportul UEFA ne va clarifica desfăşurarea incidentului şi măsura vinovăţiei pentru cei implicaţi", a declarat Razvan Burleanu, presedintele FRF, în ProSport.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:43 Preşedintele Formula 1™, replică acidă pentru Max Verstappen şi Fernando Alonso: „E vorba despre respectul faţă de fani” 17:33 „E ceva ciudat la acest copil!” Motivul pentru care Ianis Hagi va merge la EURO 2024, deşi e rezervă la Alaves 17:15 Farul – Rapid LIVE TEXT (19:00). Duel „de foc” la Ovidiu pentru un loc în cupele europene. Echipe de start 17:11 Bayer Leverkusen aduce întăriri de la Real Madrid! Jucătorul dorit insistent de Xabi Alonso 17:02 „România are nevoie de un jucător ca el!” Costel Gâlcă, mesaj ferm despre şansele lui Alexandru Mitriţă de a merge la EURO 2024 16:48 Lamia – PAOK 0-0 este acum în AntenaPLAY. Răzvan Lucescu luptă pentru titlu, în Grecia. Meci cu miză uriaşă! 16:43 Cum i s-au mărit şansele lui Alexandru Mitriţă să fie convocat la EURO 2024, după accidentarea lui Olimpiu Moruţan 16:37 „O discuţie foarte toxică!” Dan Şucu, anunţ ferm despre revenirea lui Marius Şumudică la Rapid 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 24 aprilie 2024 15:55 VIDEOYokohama – Al Ain, finala Ligii Campionilor Asiei! Japonezii au învins dramatic Ulsan la loviturile de departajare Vezi toate știrile
Citește și