Închide meniul

Gelu Duminică, verdict în scandalul mondial provocat de un român: ”Era un mesaj în Marea Britanie, în limba română, care atrăgea atenţia hoţilor de buzunare”

Antena Sport Publicat: 9 decembrie 2020, 15:08

Reclamă
Gelu Duminică, verdict în scandalul mondial provocat de un român: ”Era un mesaj în Marea Britanie, în limba română, care atrăgea atenţia hoţilor de buzunare”

profimediaimages

Sebastian Colţescu, acuzat de rasism după meciul dintre PSG şi Başakşehir

Sociologul Gelu Duminică, un cunoscut apărător al cetăţenilor de etnie romă, a încercat să explice motivul pentru care arbitrul român Sebastian Colţescu a provocat uriaşul scandal de rasism la meciul dintre PSG şi Başakşehir.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gelu Duminică: "Mulţi dintre noi nu suntem rasişti conştienţi. Dar folosim sintagme care dor"

"Aseară am văzut o dovadă a etichetării sociale, generată de rasism, unul inconştient. Sunt convins că acest arbitru nu este un rasist feroce, care vânează persoane de culoare pe stradă. Mulţi dintre noi nu suntem rasişti conştienţi. Dar folosim sintagme care dor, precum 'ţiganul la mal', de exemplu, care face referire la o oroare.   

Cât de prost vă simţiti în momentul în care plecaţi afară şi cineva vă spune 'românul ăla'? Vă simţiţi prost, pentru că altfel i se adresează unui englez, unui italian. Zilele trecute era un mesaj în Marea Britanie, în limba română, care atrăgea atenţia hoţilor de buzunare. Nu ne-am simţit bine. Deci, nu poţi oferi celuilalt ceea ce nu-ţi convine. 

Dacă domnul Colţescu era apelat aseară cu 'Hey, you, romanian!', cum era?"  

Colţescu s-a sinucis aseară din punct de vedere profesional! E părerea mea, deşi nu sunt în genere adeptul tăierii capului. Normele UEFA sunt clare, iar eu cred că acest arbitru şi-a încheiat cariera", a spus Gelu Duminică, pentru gsp.ro.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:55 „Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe 22:45 „Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu 22:37 Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi” 22:26 Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi 22:15 LIVE VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! A doua sesiune de antrenamente este ACUM în AntenaPLAY 21:59 Farul – Sepsi 1-4! Umilință uriașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu 21:29 România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 21:27 OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA 21:08 Scandări xenofobe și decizii controversate la Farul – Sepsi! Fanii au „luat foc” după hattrick-ul lui Safranko 20:52 FotoCum a fost surprins Gică Hagi după ce Pavol Safranko a marcat un hattrick în prima repriză din Farul – Sepsi Vezi toate știrile
Citește și