Închide meniul

Gelu Duminică, verdict în scandalul mondial provocat de un român: ”Era un mesaj în Marea Britanie, în limba română, care atrăgea atenţia hoţilor de buzunare”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 9 decembrie 2020, 15:08

Gelu Duminică, verdict în scandalul mondial provocat de un român: ”Era un mesaj în Marea Britanie, în limba română, care atrăgea atenţia hoţilor de buzunare”

profimediaimages

Sebastian Colţescu, acuzat de rasism după meciul dintre PSG şi Başakşehir

Sociologul Gelu Duminică, un cunoscut apărător al cetăţenilor de etnie romă, a încercat să explice motivul pentru care arbitrul român Sebastian Colţescu a provocat uriaşul scandal de rasism la meciul dintre PSG şi Başakşehir.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gelu Duminică: "Mulţi dintre noi nu suntem rasişti conştienţi. Dar folosim sintagme care dor"

"Aseară am văzut o dovadă a etichetării sociale, generată de rasism, unul inconştient. Sunt convins că acest arbitru nu este un rasist feroce, care vânează persoane de culoare pe stradă. Mulţi dintre noi nu suntem rasişti conştienţi. Dar folosim sintagme care dor, precum 'ţiganul la mal', de exemplu, care face referire la o oroare.   

Cât de prost vă simţiti în momentul în care plecaţi afară şi cineva vă spune 'românul ăla'? Vă simţiţi prost, pentru că altfel i se adresează unui englez, unui italian. Zilele trecute era un mesaj în Marea Britanie, în limba română, care atrăgea atenţia hoţilor de buzunare. Nu ne-am simţit bine. Deci, nu poţi oferi celuilalt ceea ce nu-ţi convine. 

Dacă domnul Colţescu era apelat aseară cu 'Hey, you, romanian!', cum era?"  

Colţescu s-a sinucis aseară din punct de vedere profesional! E părerea mea, deşi nu sunt în genere adeptul tăierii capului. Normele UEFA sunt clare, iar eu cred că acest arbitru şi-a încheiat cariera", a spus Gelu Duminică, pentru gsp.ro.

Reclamă
Recomandări

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:32 Bianca Ghelber s-a CALIFICAT la Jocurile Olimpice 2024! Românca a îndeplinit baremul la aruncarea ciocanului 17:31 LIVE TEXTFCU Craiova – Dinamo 0-0. Duel „de foc” pentru evitarea retrogradării 17:19 Adrian Mazilu a retrogradat cu Vitesse! Bornă negativă pentru puștiul vândut de Gică Hagi cu 3 milioane de euro 17:15 Octavian Vâlceanu, „groparul” lui FC Voluntari! Două gafe incredibile făcute împotriva lui Poli Iaşi. Ce s-a întâmplat 17:02 LIVE VIDEOWatford – Hull City se joacă ACUM în AntenaPLAY. Leicester – West Brom 2-1. „Vulpile” au făcut spectacol în Championship 16:57 VIDEOBari – Pisa 1-1, în AntenaPLAY! George Pușcaș, gol din penalty la duelul cu Marius Marin! A fost spectacol în Serie B 16:45 Dan Petrescu taie în carne vie la CFR Cluj! 8 jucători, OUT de la echipa lui Neluțu Varga 16:34 VideoGeorge Puşcaş s-a descătuşat în Serie B! Atacantul român a marcat în Bari – Pisa, în AntenaPLAY 15:17 „Ştiu să tund foarte bine!” Un jucător de la FCSB şi-a făcut planurile, după retragere 14:42 Sold-out la derby-ul FCSB – Rapid! Anunţul de ultim moment al lui Mihai Stoica Vezi toate știrile
Citește și