Închide meniul

EXCLUSIV | Secretul lui Rotariu! Cum l-a marcat pe marele Maradona la Cupa Mondială: ”Nu a fost și nu va mai fi unul ca el. A fost unic”

Silviu Corneanu Publicat: 26 noiembrie 2020, 12:50

Reclamă
EXCLUSIV | Secretul lui Rotariu! Cum l-a marcat pe marele Maradona la Cupa Mondială: ”Nu a fost și nu va mai fi unul ca el. A fost unic”

DPA Images / Jonathan Moscrop via Hepta

Diego Maradona a murit la 60 de ani

Rotariu l-a marcat pe Maradona în meciul de la Cupa Mondială din 1990 și a povestit pentru AS.ro cum a primit veste morții fostului star argentinian. Acesta consideră că El Pibe D'Oro a fost cel mai mare fotbalist din lume.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rotariu, impresionat de Maradona

Eram pe terenul de fotbal când am primit vestea. Parcă a plecat cineva din familia mea. Am trăit ca fotbalist ca omul care l-a marcat pe Maradona. Lumea fotbalului a pierdut un fotbalist unic. Nu a fost și nu cred că va mai fi unul ca el.

Nu am mai întâlnit vreun fotbalist precum el. Sunt priviligiat că am avut șansa să fiu aproape de el. Maradona a fost unic și nu cred că se va mai naște unl ca el. Am jucat și cu Gullit, Van Basten, Hagi, dar el era unic.

Toată lumea a pierdut ceva, nu doar lumea fotbalului. A fost una dintre cele mai puternice personalități din lume. A fost un om imens care spunea lucrurilor pe nume”, a declarat Iosif Rotariu pentru AS.ro

România a jucat cu Argentina la Cupa Mondială

România a întâlnit Argentina în Grupa B a Mondialului din Italia, jucat în 1990, iar tricolori conduși de pe bancă de Emeric Ienei au remizat cu echipa condusă atunci de Maradona, scor 1-1. 

Reclamă

Starul argentinian a făcut un meci foarte slab fiind, marcat foarte bine de Iosif Rotariu. Fostul internațional a dezvăluit cum s-a ajuns ca el să fie desemnat să-l țină pe El Pibe D'Oro.

Ce i-a zis Maradona lui Rotariu în timpul meciului

În seara dinaintea meciului, eram cu Silviu Lung și cu nea Emi, pe teren, iar dânsul l-a întrebat pe Silvică: ”Cum facem să-l marcăm pe Maradona?”, iar Silvică i-a răspuns: ”Fratele meu îl marchează”, adică eu. M-a întrebat apoi pe mine: ”Poți să-l marchezi?”, eu am răspuns DA, dar mai mult din instinct, dacă mă mai întreba peste două minute nu cred că mai dădeam același răspuns. 

Era un meci decisiv, aveam nevoie de puncte și dacă ar fi marcat Maradona, vina ar fi căzut pe spatele meu. În noaptea dinaintea meciului nu am dormit absolut deloc. Mi-am făcut planuri, strategii. În timpul meciului, am stat aproape de el și am avut câteva intrări mai dure. 

Reclamă 4 / 0/3

În limba italiană îmi spune niște cuvinte care nu pot fi reproduse. Era pe undeva normal, el fiind frustrat. Era campion mondial, luase campionatul cu Napoli, meciul se juca acolo, era normal să fie frustrat, mai ales că eu am avut intrări mai dure”, a mai spus Iosif Rotariu.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:21 „Am pătimit împreună” Mesajul postat de oficialii lui Dinamo în ziua de Paște. Ce le-au transmis fanilor, după 3-3 cu U Cluj 15:55 Eliza Samara – Chen Xingtong LIVE VIDEO în AntenaPLAY, de la ora 19:05. Duel infernal pentru româncă la Saudi Smash 2024 15:40 LIVE VIDEOParma – Cremonese și Palermo – Ascoli, acum în AntenaPLAY! Mihăilă a marcat din pasa lui Man, dar golul nu a fost validat 15:24 Darwin Nunez, în locul lui Robert Lewandowski la Barcelona! Decizie total neașteptată luată de Xavi 14:52 Dan Şucu, anunţ bombă în ziua de Paşte: „Îl dorim pe Mircea Lucescu manager general! Lucrăm la asta!” 14:29 Imaginea postată de Simona Halep în ziua de Paște. Fanii au asaltat-o cu mesaje: „Draga noastră campioană!” 14:19 FotoDezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi 14:09 CFR Cluj – Rapid, 21:30, LIVE TEXT. Dan Petrescu debutează în noul mandat. Giuleștenii, în criză totală. Echipele probabile 13:42 Canelo Alvarez şi-a păstrat titlul unificat la categoria supermijlocie: „Nu cred că sunt cel mai bun din istorie” 13:33 EXCLUSIVDarius Olaru, pregătit pentru sărbătoarea de titlu a FCSB-ului. Mesajul căpitanului pentru fani: „Un stadion plin!” Vezi toate știrile
Citește și