Închide meniul

EXCLUSIV | Secretul lui Rotariu! Cum l-a marcat pe marele Maradona la Cupa Mondială: ”Nu a fost și nu va mai fi unul ca el. A fost unic”

Reclamă

Silviu Corneanu Publicat: 26 noiembrie 2020, 12:50

EXCLUSIV | Secretul lui Rotariu! Cum l-a marcat pe marele Maradona la Cupa Mondială: ”Nu a fost și nu va mai fi unul ca el. A fost unic”

DPA Images / Jonathan Moscrop via Hepta

Diego Maradona a murit la 60 de ani

Rotariu l-a marcat pe Maradona în meciul de la Cupa Mondială din 1990 și a povestit pentru AS.ro cum a primit veste morții fostului star argentinian. Acesta consideră că El Pibe D'Oro a fost cel mai mare fotbalist din lume.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rotariu, impresionat de Maradona

Eram pe terenul de fotbal când am primit vestea. Parcă a plecat cineva din familia mea. Am trăit ca fotbalist ca omul care l-a marcat pe Maradona. Lumea fotbalului a pierdut un fotbalist unic. Nu a fost și nu cred că va mai fi unul ca el.

Nu am mai întâlnit vreun fotbalist precum el. Sunt priviligiat că am avut șansa să fiu aproape de el. Maradona a fost unic și nu cred că se va mai naște unl ca el. Am jucat și cu Gullit, Van Basten, Hagi, dar el era unic.

Toată lumea a pierdut ceva, nu doar lumea fotbalului. A fost una dintre cele mai puternice personalități din lume. A fost un om imens care spunea lucrurilor pe nume”, a declarat Iosif Rotariu pentru AS.ro

România a jucat cu Argentina la Cupa Mondială

România a întâlnit Argentina în Grupa B a Mondialului din Italia, jucat în 1990, iar tricolori conduși de pe bancă de Emeric Ienei au remizat cu echipa condusă atunci de Maradona, scor 1-1. 

Reclamă

Starul argentinian a făcut un meci foarte slab fiind, marcat foarte bine de Iosif Rotariu. Fostul internațional a dezvăluit cum s-a ajuns ca el să fie desemnat să-l țină pe El Pibe D'Oro.

Ce i-a zis Maradona lui Rotariu în timpul meciului

În seara dinaintea meciului, eram cu Silviu Lung și cu nea Emi, pe teren, iar dânsul l-a întrebat pe Silvică: ”Cum facem să-l marcăm pe Maradona?”, iar Silvică i-a răspuns: ”Fratele meu îl marchează”, adică eu. M-a întrebat apoi pe mine: ”Poți să-l marchezi?”, eu am răspuns DA, dar mai mult din instinct, dacă mă mai întreba peste două minute nu cred că mai dădeam același răspuns. 

Era un meci decisiv, aveam nevoie de puncte și dacă ar fi marcat Maradona, vina ar fi căzut pe spatele meu. În noaptea dinaintea meciului nu am dormit absolut deloc. Mi-am făcut planuri, strategii. În timpul meciului, am stat aproape de el și am avut câteva intrări mai dure. 

Reclamă 4 / 0/3

În limba italiană îmi spune niște cuvinte care nu pot fi reproduse. Era pe undeva normal, el fiind frustrat. Era campion mondial, luase campionatul cu Napoli, meciul se juca acolo, era normal să fie frustrat, mai ales că eu am avut intrări mai dure”, a mai spus Iosif Rotariu.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:18 FotoOlimpiu Moruţan a fost scos pe targă, iar accidentarea ar fi gravă! Şanse mari ca el să rateze EURO 2024! Ar putea lipsi 6 luni! 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumesc mult!”
Vezi toate știrile
Citește și