Închide meniul

Rapidiștii răsuflă ușurați! Cătălin Hlistei, găsit nevinovat de ANAD. Ce l-a scăpat pe atacantul giuleștenilor

Gal Dorin Publicat: 24 noiembrie 2020, 8:49

Reclamă
Rapidiștii răsuflă ușurați! Cătălin Hlistei, găsit nevinovat de ANAD. Ce l-a scăpat pe atacantul giuleștenilor

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

Cătălin Hlistei a fost găsit nevinovat după investigația Agenției Naționale Anti-Doping

Cătălin Hlistei, actualul golgheter al Ligii 2, a scăpat de pedeapsă după investigația oficialilor anti-doping. Fotbalistul risca o suspendare îndelungată, iar acest lucru ar fi fost o mare pierdere pentru Rapid. Hlistei are 24 de goluri marcate în 51 de meciuri pentru giuleșteni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”Ţinând cont că substanţa folosită de către Cătălin Hlistei a fost administrată pe cale nazală, şi nu pe cale orală, intravenoasă, intramusculară sau rectală, şi ca atare prezenţa acestei substanţe în proba biologică, deşi este un rezultat anilitic pozitiv, cât şi utilizarea acesteia, administrarea sub formă de picături nazale nu poate constitui una din încălcările reglementărilor anti-doping, prevăzute de art. 2, alin (2), litera A şi B, din legea nr. 227/2006, privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport”, este anunțul făcut pe fcrapid.ro.

Oficialii Rapidului l-au apărat pe Cătălin Hlistei după acuzația de dopaj

Lucian Ionescu, directorul de imagine al Rapidului, a precizat atunci că fotbalistul a folosit o substanță nazală, sub formă de picături, care ajută la respirație. Deși substanța se găsește într-adevăr pe lista celor folosite pentru dopaj, oficialul giuleștenilor a susținut că ea este permisă atâta vreme cât este administrată pe cale nazală.

”Lucrurile sunt destul de simple. Jucătorul nostru a suferit o operație nazală în 2014, a avut o accidentare din nou la nas, în 2016, și de atunci este dependent de o anumită substanță care să-i ajute respirația. A avut loc un control antidoping, după meciul Rapidului cu Turris, din play-off.

Au venit rezultatele și i-a fost descoperită în corp acea substanță care este interzisă în anumite moduri de administrare, cum ar fi oral, injectabil și așa mai departe, dar nu și în momentul în care este administrată nazal, ceea ce a și făcut Hlistei”, a declarat Lucian Ionescu.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:07 „Nu m-am bucurat la goluri, îmi vine să plâng” Un jucător de la Petrolul a cedat, după ce s-a salvat matematic de la retrogradare 18:50 „Ce întrebare stupidă îmi pui!” Dorinel Munteanu s-a enervat la interviu după Petrolul – Oțelul 2-1! 18:11 VIDEOParma – Cremonese 1-1 și Palermo – Ascoli 2-2 au fost în AntenaPLAY! Man și Mihăilă, spectacol total în Serie B 18:05 „Mihai Pintilii, antrenor cu acte în regulă la FCSB?” Mihai Stoica a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu Elias Charalambous 17:41 Cole Palmer, cifre impresionante la Chelsea! La doar 21 de ani, a intrat în istoria Premier League 17:38 VIDEOValentin Mihăilă, gol după o cursă fabuloasă a lui Dennis Man în Parma – Cremonese! Românii fac spectacol total în Serie B 17:11 Câți jucători va da FCSB la EURO 2024! Mihai Stoica e sigur: „Am vrut să-l sun pe Edi, dar Gigi Becali nu m-a lăsat!” 17:05 VIDEOFranco Vazquez a marcat un gol superb în Parma – Cremonese! Dennis Man și Valentin Mihăilă, martori la reușita spectaculoasă 16:33 Gigi Becali pregătește trei lovituri pe piața transferurilor! Lista scurtă a FCSB-ului pentru „visul Champions League” 16:21 „Am pătimit împreună” Mesajul postat de oficialii lui Dinamo în ziua de Paște. Ce le-au transmis fanilor, după 3-3 cu U Cluj Vezi toate știrile
Citește și