Închide meniul

Rapidiștii răsuflă ușurați! Cătălin Hlistei, găsit nevinovat de ANAD. Ce l-a scăpat pe atacantul giuleștenilor

Reclamă

Gal Dorin Publicat: 24 noiembrie 2020, 8:49

Rapidiștii răsuflă ușurați! Cătălin Hlistei, găsit nevinovat de ANAD. Ce l-a scăpat pe atacantul giuleștenilor

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

Cătălin Hlistei a fost găsit nevinovat după investigația Agenției Naționale Anti-Doping

Cătălin Hlistei, actualul golgheter al Ligii 2, a scăpat de pedeapsă după investigația oficialilor anti-doping. Fotbalistul risca o suspendare îndelungată, iar acest lucru ar fi fost o mare pierdere pentru Rapid. Hlistei are 24 de goluri marcate în 51 de meciuri pentru giuleșteni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”Ţinând cont că substanţa folosită de către Cătălin Hlistei a fost administrată pe cale nazală, şi nu pe cale orală, intravenoasă, intramusculară sau rectală, şi ca atare prezenţa acestei substanţe în proba biologică, deşi este un rezultat anilitic pozitiv, cât şi utilizarea acesteia, administrarea sub formă de picături nazale nu poate constitui una din încălcările reglementărilor anti-doping, prevăzute de art. 2, alin (2), litera A şi B, din legea nr. 227/2006, privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport”, este anunțul făcut pe fcrapid.ro.

Oficialii Rapidului l-au apărat pe Cătălin Hlistei după acuzația de dopaj

Lucian Ionescu, directorul de imagine al Rapidului, a precizat atunci că fotbalistul a folosit o substanță nazală, sub formă de picături, care ajută la respirație. Deși substanța se găsește într-adevăr pe lista celor folosite pentru dopaj, oficialul giuleștenilor a susținut că ea este permisă atâta vreme cât este administrată pe cale nazală.

”Lucrurile sunt destul de simple. Jucătorul nostru a suferit o operație nazală în 2014, a avut o accidentare din nou la nas, în 2016, și de atunci este dependent de o anumită substanță care să-i ajute respirația. A avut loc un control antidoping, după meciul Rapidului cu Turris, din play-off.

Au venit rezultatele și i-a fost descoperită în corp acea substanță care este interzisă în anumite moduri de administrare, cum ar fi oral, injectabil și așa mai departe, dar nu și în momentul în care este administrată nazal, ceea ce a și făcut Hlistei”, a declarat Lucian Ionescu.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:43 Daniel Niculae, criticat dur după ce a spus că Şumudică e o variantă foarte bună pentru Rapid: „Lipsă de respect pentru Lobonţ” 14:06 Premii uriaşe la Saudi Smash 2024. Bernadette Szocs luptă pentru trofeu, în AntenaPLAY 13:50 LIVE VIDEOYokohama – Ulsan e ACUM în AntenaPLAY! Al-Ain, prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 13:41 Pompiliu Popescu îi dă o veste teribilă lui Olimpiu Moruţan: „Puţini au mai revenit la un nivel bun după o astfel de accidentare” 12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” Vezi toate știrile
Citește și