Închide meniul

Campion cu CFR Cluj, Beto s-a întors, la 38 de ani, în liga secundă: ”Banii nu sunt totul în viață!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 29 octombrie 2020, 6:56

Campion cu CFR Cluj, Beto s-a întors, la 38 de ani, în liga secundă: ”Banii nu sunt totul în viață!”

Hepta

Deși a evoluat doar un sezon la Cluj, Beto a lăsat o impresie excelentă

Am vrut să mă întorc în țară, în orașul fiului meu. Când s-a ivit oportunitatea de a reveni la clubul în care am învățat ce înseamnă fotbalul adevărat, nici măcar nu m-am gândit și am acceptat. Am spus DA imediat! Banii nu sunt totul în viață. Nu mereu trebuie să te gândești la statut sau la faimă”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beto a plecat la drum la copiii de la Sporting Lisabona, dar fără prea mare succes. A fost împrumutat, a ajuns pe la Chaves. ”Pe la 21 de ani am crezut că nu voi mai deveni fotbalist și eram decis să abandonez. La Chaves n-am jucat deloc. La Marco am prins câteva meciuri, dar eram neplătit de nouă luni. Gata, aici era capătul! Dar tatăl meu, eroul meu, mi-a spus să nu renunț, să lupt. Atunci au apărut cei de la Leixões și m-au reintrodus în circuit. Nu am cum să uit asta niciodată!

Beto a evoluat aici 84 de partide în trei ani (a lipsit doar la șapte jocuri), reușind să promoveze în prima ligă. A trecut, în martie 2009, la FC Porto, dar a fost mai mult rezerva lui Helton, fiind utilizat cu precădere în Cupa Portugaliei. Pe 22 mai 2011, Beto (unul dintre cei mai buni portari din lume ela loviturile de la 11 metri) a parat de la punctul cu var, la 2-2, contra celor de la Vitoria Guimaraes. Finalmente, Porto s-a impus cu 6-2, în finala Cupei Portugaliei, cu Cristi Săpunaru titular. 

Beto a fost campion al României cu CFR Cluj

În sezonul 2011-2012, Beto a fost împrumutat la CFR Cluj, unde a lipsit doar la șapte jocuri. A bifat 27 de partide, devenind campion al României. A ajuns la FC Sevilla, în ianuarie 2013. A cucerit două Europa League cu andaluzii, pentru care a evoluat în 89 de meciuri. S-a ales cu umărul dislocat după un contact cu Karim Benzema, a suferit mai multe accidentări. A revenit la Sporting, apoi a trecut la Göztepe, în Turcia, cu 95 de întâlniri disputate. A adunat și 16 prezențe în naționala Portugaliei, unde a fost ”căpitan”, pe 14 octombrie 2018, într-un ”amical” contra Scoției și cu care a cucerit Liga Națiunilor UEFA, în 2019.

Reclamă

Acum, la 38 de ani și jumătate, Beto a revenit la Leixões, o echipă ce nu traversează o perioadă prea bună, cu o singură victorie în primele șapte meciuri și un loc 15 în clasament.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:14 Gică Hagi și-a anunțat obiectivul, înainte de FCSB – Farul! Pentru ce luptă „marinarii”, la meciul care poate decide campioana 10:35 „Are un caracter prea frumos!” Mihai Stoica nu crede că Risto Radunovic o va trăda pe FCSB! A exclus un nou „caz Bălgrădean” 10:15 Sebastian Vettel a numit cei mai buni piloți de Formula 1™ din istorie! A vorbit și despre cel mai mare rival 9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit 9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului 8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali 8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” Vezi toate știrile
Citește și