Închide meniul

Campion cu CFR Cluj, Beto s-a întors, la 38 de ani, în liga secundă: ”Banii nu sunt totul în viață!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 29 octombrie 2020, 6:56

Campion cu CFR Cluj, Beto s-a întors, la 38 de ani, în liga secundă: ”Banii nu sunt totul în viață!”

Hepta

Deși a evoluat doar un sezon la Cluj, Beto a lăsat o impresie excelentă

  • Portarul a revenit la Leixões
  • Are două Europa League și o Cupă a Națiunilor

Am vrut să mă întorc în țară, în orașul fiului meu. Când s-a ivit oportunitatea de a reveni la clubul în care am învățat ce înseamnă fotbalul adevărat, nici măcar nu m-am gândit și am acceptat. Am spus DA imediat! Banii nu sunt totul în viață. Nu mereu trebuie să te gândești la statut sau la faimă”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beto a plecat la drum la copiii de la Sporting Lisabona, dar fără prea mare succes. A fost împrumutat, a ajuns pe la Chaves. ”Pe la 21 de ani am crezut că nu voi mai deveni fotbalist și eram decis să abandonez. La Chaves n-am jucat deloc. La Marco am prins câteva meciuri, dar eram neplătit de nouă luni. Gata, aici era capătul! Dar tatăl meu, eroul meu, mi-a spus să nu renunț, să lupt. Atunci au apărut cei de la Leixões și m-au reintrodus în circuit. Nu am cum să uit asta niciodată!

Reclamă

Beto a evoluat aici 84 de partide în trei ani (a lipsit doar la șapte jocuri), reușind să promoveze în prima ligă. A trecut, în martie 2009, la FC Porto, dar a fost mai mult rezerva lui Helton, fiind utilizat cu precădere în Cupa Portugaliei. Pe 22 mai 2011, Beto (unul dintre cei mai buni portari din lume ela loviturile de la 11 metri) a parat de la punctul cu var, la 2-2, contra celor de la Vitoria Guimaraes. Finalmente, Porto s-a impus cu 6-2, în finala Cupei Portugaliei, cu Cristi Săpunaru titular. 

Beto a fost campion al României cu CFR Cluj

În sezonul 2011-2012, Beto a fost împrumutat la CFR Cluj, unde a lipsit doar la șapte jocuri. A bifat 27 de partide, devenind campion al României. A ajuns la FC Sevilla, în ianuarie 2013. A cucerit două Europa League cu andaluzii, pentru care a evoluat în 89 de meciuri. S-a ales cu umărul dislocat după un contact cu Karim Benzema, a suferit mai multe accidentări. A revenit la Sporting, apoi a trecut la Göztepe, în Turcia, cu 95 de întâlniri disputate. A adunat și 16 prezențe în naționala Portugaliei, unde a fost ”căpitan”, pe 14 octombrie 2018, într-un ”amical” contra Scoției și cu care a cucerit Liga Națiunilor UEFA, în 2019.

Reclamă

Acum, la 38 de ani și jumătate, Beto a revenit la Leixões, o echipă ce nu traversează o perioadă prea bună, cu o singură victorie în primele șapte meciuri și un loc 15 în clasament.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj
Liga 1 • 28 mart., 13:24
Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A
Jucătorul din Liga 1 care poate prinde un transfer de vis
Liga 1 • 26 mart., 19:14
Jucătorul din Liga 1 care poate prinde un transfer de vis! Este dorit în Premier League: „Una dintre stelele din România!”
Neluțu Varga a auzit ce s-a scris despre Cristi Balaj și a răbufnit
Liga 1 • 25 mart., 9:18
Neluțu Varga a auzit ce s-a scris despre Cristi Balaj și a răbufnit: „Minciuni ordinare!”
Neluţu Varga, mesaj tranşant pentru Adrian Mutu! Ce obiectiv i-a setat la CFR Cluj
Liga 1 • 23 mart., 20:29
„M-am aşteptat la altceva!” Neluţu Varga, mesaj tranşant pentru Adrian Mutu! Ce obiectiv i-a setat la CFR Cluj
Neluţu Varga le-a pus gând rău rivalelor din Liga 1 şi anunţă investiţii colosale la CFR Cluj
Liga 1 • 23 mart., 16:32
Neluţu Varga le-a pus gând rău rivalelor din Liga 1 şi anunţă investiţii colosale la CFR Cluj: „Să ridicăm nivelul!”