Închide meniul

Campion cu CFR Cluj, Beto s-a întors, la 38 de ani, în liga secundă: ”Banii nu sunt totul în viață!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 29 octombrie 2020, 6:56

Reclamă
Campion cu CFR Cluj, Beto s-a întors, la 38 de ani, în liga secundă: ”Banii nu sunt totul în viață!”

Hepta

Deși a evoluat doar un sezon la Cluj, Beto a lăsat o impresie excelentă

Am vrut să mă întorc în țară, în orașul fiului meu. Când s-a ivit oportunitatea de a reveni la clubul în care am învățat ce înseamnă fotbalul adevărat, nici măcar nu m-am gândit și am acceptat. Am spus DA imediat! Banii nu sunt totul în viață. Nu mereu trebuie să te gândești la statut sau la faimă”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beto a plecat la drum la copiii de la Sporting Lisabona, dar fără prea mare succes. A fost împrumutat, a ajuns pe la Chaves. ”Pe la 21 de ani am crezut că nu voi mai deveni fotbalist și eram decis să abandonez. La Chaves n-am jucat deloc. La Marco am prins câteva meciuri, dar eram neplătit de nouă luni. Gata, aici era capătul! Dar tatăl meu, eroul meu, mi-a spus să nu renunț, să lupt. Atunci au apărut cei de la Leixões și m-au reintrodus în circuit. Nu am cum să uit asta niciodată!

Beto a evoluat aici 84 de partide în trei ani (a lipsit doar la șapte jocuri), reușind să promoveze în prima ligă. A trecut, în martie 2009, la FC Porto, dar a fost mai mult rezerva lui Helton, fiind utilizat cu precădere în Cupa Portugaliei. Pe 22 mai 2011, Beto (unul dintre cei mai buni portari din lume ela loviturile de la 11 metri) a parat de la punctul cu var, la 2-2, contra celor de la Vitoria Guimaraes. Finalmente, Porto s-a impus cu 6-2, în finala Cupei Portugaliei, cu Cristi Săpunaru titular. 

Beto a fost campion al României cu CFR Cluj

În sezonul 2011-2012, Beto a fost împrumutat la CFR Cluj, unde a lipsit doar la șapte jocuri. A bifat 27 de partide, devenind campion al României. A ajuns la FC Sevilla, în ianuarie 2013. A cucerit două Europa League cu andaluzii, pentru care a evoluat în 89 de meciuri. S-a ales cu umărul dislocat după un contact cu Karim Benzema, a suferit mai multe accidentări. A revenit la Sporting, apoi a trecut la Göztepe, în Turcia, cu 95 de întâlniri disputate. A adunat și 16 prezențe în naționala Portugaliei, unde a fost ”căpitan”, pe 14 octombrie 2018, într-un ”amical” contra Scoției și cu care a cucerit Liga Națiunilor UEFA, în 2019.

Reclamă
Reclamă 4

Acum, la 38 de ani și jumătate, Beto a revenit la Leixões, o echipă ce nu traversează o perioadă prea bună, cu o singură victorie în primele șapte meciuri și un loc 15 în clasament.

Recomandări

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:40

FotoNadia Comăneci, imagini colosale la Jocurile Olimpice 2024, alături de Rafael Nadal, Serena Williams şi Carl Lewis

0:35

Vlad Chiricheş i-a răspuns lui Gigi Becali, după FCSB – Oţelul 0-2: „Crede că joc la mişto! Poate nu e ce vrea patronul mereu!”

0:33

Gigi Becali, ofertă uriaşă pentru Louis Munteanu: „M-am enervat şi mai fac transferuri”! Ce i-a propus lui Florin Tănase

0:22

Gigi Becali i-a făcut praf pe majoritatea jucătorilor, dar a avut un preferat după FCSB – Oţelul 0-2: „A fost cel mai bun”

0:06

Gigi Becali a „distrus” un jucător, după FCSB – Oţelul 0-2: „Te nenoroceşte! El a pierdut meciul!”

23:50 26 iul.

FCSB – Oţelul 0-2. Roş-albaştrii au suferit prima înfrângere a sezonului! Gălăţenii au trecut pe primul loc în Liga 1

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 3 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 4 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 5 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY 6 VideoUltrașii din Bănie și-au ieșit din minți, după Maribor – Universitatea Craiova 2-0. Jucătorii pe care îi cer dați afară!
Citește și