Închide meniul

EXCLUSIV | De la baschet, la spital! Val de infecții cu COVID-19 după un turneu amical organizat la Sibiu. ”Am fost puși într-o situație ingrată!”

Gal Dorin Publicat: 15 octombrie 2020, 15:12

Reclamă
EXCLUSIV | De la baschet, la spital! Val de infecții cu COVID-19 după un turneu amical organizat la Sibiu. ”Am fost puși într-o situație ingrată!”

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

Dinamo București contra CSU Sibiu

Unde a fost problema? Deși toate echipele au fost înștiințate că trebuie să se prezinte la turneu cu teste valide din ultimele două zile, jucătorii de la U BT Cluj Napoca au fost acceptați cu teste negative pe 1 octombrie!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”Mi se pare cel puțin ciudat ca echipa organizatoare care a încălcat o regulă foarte importantă și care ne-a pus într-o situație ingrată să organizeze weekendul acesta o competiție cu caracter oficial alături de FRB. 

Mi s-ar părea nedrept ca, în sport, unde cel mai bun ar trebui să câștige, să aibă dreptul de a juca și de a câștiga doar cei care sunt sănătoși”, a declarat pentru AS.ro Ionuț Georgescu, managerul celor de la CSO Voluntari. Echipa din Sibiu, organizatoarea turneului ”COVID”, ar trebui să mai găzduiască încă unul în acest weekend.

Sibienii se apără: ”Ne-am bazat pe responsabilitatea și conștiința fiecăruia”

Ardelenii s-au apărat și au răspuns că le-a fost comunicat că sunt suficiente testele negative pe 1 octombrie. Oficialii Sibiului au precizat însă următoarele:

”Au fost testați toți arbitrii care au oficiat partidele și au prezentat rezultatele negative ale testelor. 

Reclamă

Considerăm că toate condițiile de organizare a competițiilor, cuprinse în legislația actuală, sunt cunoscute de toată suflarea baschetbalistică, mai ales că acestea ne-au fost comunicate tuturor echipelor și cluburilor afiliate, de către Federația Română de Baschet îndată ce au fost legiferate și ne-am bazat mereu pe responsabilitatea și conștiința fiecăruia dintre noi, toți cei din baschet", se arată în comunicatul BCU Sibiu, conform gsp.ro

Voluntari acuză: ”Am fost puși într-o poziție ingrată!”

Ionuț Georgescu, managerul celor de la CSO Voluntari, s-a arătat indignat de evenimentele prin care a trebuit să treacă echipa sa. 

”Vă spun sincer că dacă noi am fi știut că echipa clujeană nu a prezentat teste, nu am fi acceptat să jucăm. În această vară am primit multe oferte de la echipe de a juca, dar i-am refuzat pe toți cei care nu au avut teste făcute la zi", a declarat Georgescu.

Reclamă 4 / 0/3

La prima testare de luni am avut 9 pozitivi, dintre care 7 jucători. Toată lumea a intrat în izolare. Astăzi am mai înregistrat încă 6 cazuri pozitive. Numărul sportivilor a ajuns la 12, eaxct cât au fost în deplasarea de la Sibiu

E o situație gravă. Eu am copil mic, nevasta e gravidă. Am intrat în contact, suntem în izolare. La fel, avem un jucător pozitiv cu doi copii mici acasă. Patru oameni din cei 9 au avut simptome clare, dureri musculare, tuse. Jucătorii sunt în izolare, primesc mâncarea la ușă!", a explicat franc managerului celor de la Voluntari.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:15 LIVE VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! A doua sesiune de antrenamente este ACUM în AntenaPLAY 21:59 Farul – Sepsi 1-4! Umilință uiașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu 21:29 România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 21:27 OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA 21:08 Scandări xenofobe și decizii controversate la Farul – Sepsi! Fanii au „luat foc” după hattrick-ul lui Safranko 20:52 FotoCum a fost surprins Gică Hagi după ce Pavol Safranko a marcat un hattrick în prima repriză din Farul – Sepsi 20:28 „Îi vei lua locul lui Daniel Niculae la Rapid?” Dani Coman a dat cărțile pe față! Răspunsul a uimit pe toată lumea 20:12 VideoOlaru a primit cel mai emoţionant mesaj de la mama sa: „Am o latură mai sensibilă!” Anunţ uriaş: „Vreau titlul şi anul viitor” 19:49 „E o problemă! Sunt trist!” Daniel Pancu, verdict despre situația de la Rapid! Ce a spus despre comunicatul lui Dan Șucu 19:35 Andrey Rublev este primul finalist al turneului de la Madrid! L-a învins pe Taylor Fritz după doar 72 de minute Vezi toate știrile
Citește și