Închide meniul

EXCLUSIV | De la baschet, la spital! Val de infecții cu COVID-19 după un turneu amical organizat la Sibiu. ”Am fost puși într-o situație ingrată!”

Reclamă

Gal Dorin Publicat: 15 octombrie 2020, 15:12

EXCLUSIV | De la baschet, la spital! Val de infecții cu COVID-19 după un turneu amical organizat la Sibiu. ”Am fost puși într-o situație ingrată!”

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

Dinamo București contra CSU Sibiu

Unde a fost problema? Deși toate echipele au fost înștiințate că trebuie să se prezinte la turneu cu teste valide din ultimele două zile, jucătorii de la U BT Cluj Napoca au fost acceptați cu teste negative pe 1 octombrie!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”Mi se pare cel puțin ciudat ca echipa organizatoare care a încălcat o regulă foarte importantă și care ne-a pus într-o situație ingrată să organizeze weekendul acesta o competiție cu caracter oficial alături de FRB. 

Mi s-ar părea nedrept ca, în sport, unde cel mai bun ar trebui să câștige, să aibă dreptul de a juca și de a câștiga doar cei care sunt sănătoși”, a declarat pentru AS.ro Ionuț Georgescu, managerul celor de la CSO Voluntari. Echipa din Sibiu, organizatoarea turneului ”COVID”, ar trebui să mai găzduiască încă unul în acest weekend.

Sibienii se apără: ”Ne-am bazat pe responsabilitatea și conștiința fiecăruia”

Ardelenii s-au apărat și au răspuns că le-a fost comunicat că sunt suficiente testele negative pe 1 octombrie. Oficialii Sibiului au precizat însă următoarele:

”Au fost testați toți arbitrii care au oficiat partidele și au prezentat rezultatele negative ale testelor. 

Reclamă

Considerăm că toate condițiile de organizare a competițiilor, cuprinse în legislația actuală, sunt cunoscute de toată suflarea baschetbalistică, mai ales că acestea ne-au fost comunicate tuturor echipelor și cluburilor afiliate, de către Federația Română de Baschet îndată ce au fost legiferate și ne-am bazat mereu pe responsabilitatea și conștiința fiecăruia dintre noi, toți cei din baschet", se arată în comunicatul BCU Sibiu, conform gsp.ro

Voluntari acuză: ”Am fost puși într-o poziție ingrată!”

Ionuț Georgescu, managerul celor de la CSO Voluntari, s-a arătat indignat de evenimentele prin care a trebuit să treacă echipa sa. 

”Vă spun sincer că dacă noi am fi știut că echipa clujeană nu a prezentat teste, nu am fi acceptat să jucăm. În această vară am primit multe oferte de la echipe de a juca, dar i-am refuzat pe toți cei care nu au avut teste făcute la zi", a declarat Georgescu.

Reclamă 4 / 0/3

La prima testare de luni am avut 9 pozitivi, dintre care 7 jucători. Toată lumea a intrat în izolare. Astăzi am mai înregistrat încă 6 cazuri pozitive. Numărul sportivilor a ajuns la 12, eaxct cât au fost în deplasarea de la Sibiu

E o situație gravă. Eu am copil mic, nevasta e gravidă. Am intrat în contact, suntem în izolare. La fel, avem un jucător pozitiv cu doi copii mici acasă. Patru oameni din cei 9 au avut simptome clare, dureri musculare, tuse. Jucătorii sunt în izolare, primesc mâncarea la ușă!", a explicat franc managerului celor de la Voluntari.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:34 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-1. Repriză „nebună” în Moldova! „Câinii” şi-au dat autogol, au rămas în 10 şi au avut un gol anulat! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal în tribune: ce au scandat fanii moldovenilor 20:24 Eugen Trică a răbufnit, după ce FCU Craiova a rămas pe ultimul loc din Liga 1: „Dacă vor să meargă în Liga a 2-a, să meargă!” 19:59 Gigi Becali a găsit atacant pentru Champions League! Vârful de un milion de euro care este dorit de FCSB 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor Vezi toate știrile
Citește și