Închide meniul

"Pașaportul de sănătate", soluția pentru evenimentele cu mulți spectatori. Așa s-ar putea rezolva problemele cauzate de pandemie

Antena Sport Publicat: 16 septembrie 2020, 7:22

Reclamă
"Pașaportul de sănătate", soluția pentru evenimentele cu mulți spectatori. Așa s-ar putea rezolva problemele cauzate de pandemie

Profimediaimages

Suporterii, așteptați pe stadioane chiar și în timpul pandemiei

Guvernanții au primit propunerea de a implementa acest sistem și sunt deciși să o analizeze la cel mai mic detaliu. "Este o soluție sigură pentru ca fanii să revină la meciuri, iar stadioanele să fie la capacitate maximă", asigură oficialii companiei VST Enterprises, citați de Daily Mail.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fanii ar putea reveni în număr mare la meciuri

Dacă propunerea va fi acceptată de autorități, suporterii ar urma să plătească 15 lire sterline (n.r. 80 de lei) pentru a face un test rapid pentru Covid-19 cu o zi înaintea meciului. Acesta poate fi făcut atât la una dintre cele 1000 de clinici înregistrate, cât și la locul de desfășurare al partidei. Rezultatul va fi încărcat de medici în aplicație și vor putea trece de turnicheți doar cei care nu au coronavirus.

La această tehnologie se lucrează încă din luna martie și mai multe Federații și-au manifestat interesul de a o implementa. Cei de la Premier League și Formula 1 așteaptă acum acceptul Guvernului. În cazul în care se va utiliza cu succes în Marea Britanie, ar putea ajunge chiar și în România.

"La 1 octombrie se va face la nivelul Guvernului o evaluare generală a impactului măsurilor luate în ultima perioadă, adică deschiderea şcolilor, a anumitor activităţi sportive, a cinematografelor, a restaurantelor, precum şi, bineînţeles, impactul campaniei electorale.

Ministerul Tineretului şi Sportului are pentru data de 1 octombrie două obiective în agendă, după această evaluare. Primul este posibilitatea revenirii spectatorilor pe stadioane în acest an, la sfârşitul acestei toamne, într-un număr şi în condiţii clar şi bine definite, iar al doilea este un set de măsuri care să permită reluarea competiţiilor la nivel de copii şi juniori şi la ligile inferioare", a postat, pe Facebook, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:01 PAOK – Olympiacos, meci de totul sau nimic pentru Răzvan Lucescu, exclusiv în AntenaPLAY. Restanţa care poate decide titlul 13:20 Celebrul Tom Cruise, una dintre vedetele ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice 2024 13:12 „Ar fi o lovitură colosală!” Mihai Stoica se teme de planul diabolic al lui Dan Şucu: „Rapid ar deveni o forţă!” 13:11 Christian Horner, anunţ incredibil despre rivalitatea dintre Red Bull şi Mercedes 12:50 EXCLUSIVReacţia jucătorilor din vestiarul FCSB după ce au aflat de transferul iminent al lui Florinel Coman 12:10 FotoIon Ţiriac a dat în judecată statul român. Suma uriaşă pusă la bătaie 11:13 Sorin Cârţu, veste devastatoare pentru Alexandru Mitriţă: „Nu cred că prinde lotul pentru EURO!” 10:33 Programul complet al meciurilor din grupele Campionatului Mondial de hochei 2024 (10-26 mai, AntenaPLAY) 10:13 Dan Şucu aruncă în aer negocierile cu Şumudică! Un fost antrenor de la Aston Villa şi Celtic, dorit pe banca Rapidului 9:44 Dan Petrescu îl vrea pe unul dintre golgheterii Ligii 1. Lovitura pregătită de CFR Cluj pe piaţa transferurilor Vezi toate știrile
Citește și