Închide meniul

"Pașaportul de sănătate", soluția pentru evenimentele cu mulți spectatori. Așa s-ar putea rezolva problemele cauzate de pandemie

Reclamă

Antena Sport Publicat: 16 septembrie 2020, 7:22

"Pașaportul de sănătate", soluția pentru evenimentele cu mulți spectatori. Așa s-ar putea rezolva problemele cauzate de pandemie

Profimediaimages

Suporterii, așteptați pe stadioane chiar și în timpul pandemiei

Guvernanții au primit propunerea de a implementa acest sistem și sunt deciși să o analizeze la cel mai mic detaliu. "Este o soluție sigură pentru ca fanii să revină la meciuri, iar stadioanele să fie la capacitate maximă", asigură oficialii companiei VST Enterprises, citați de Daily Mail.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fanii ar putea reveni în număr mare la meciuri

Dacă propunerea va fi acceptată de autorități, suporterii ar urma să plătească 15 lire sterline (n.r. 80 de lei) pentru a face un test rapid pentru Covid-19 cu o zi înaintea meciului. Acesta poate fi făcut atât la una dintre cele 1000 de clinici înregistrate, cât și la locul de desfășurare al partidei. Rezultatul va fi încărcat de medici în aplicație și vor putea trece de turnicheți doar cei care nu au coronavirus.

La această tehnologie se lucrează încă din luna martie și mai multe Federații și-au manifestat interesul de a o implementa. Cei de la Premier League și Formula 1 așteaptă acum acceptul Guvernului. În cazul în care se va utiliza cu succes în Marea Britanie, ar putea ajunge chiar și în România.

"La 1 octombrie se va face la nivelul Guvernului o evaluare generală a impactului măsurilor luate în ultima perioadă, adică deschiderea şcolilor, a anumitor activităţi sportive, a cinematografelor, a restaurantelor, precum şi, bineînţeles, impactul campaniei electorale.

Ministerul Tineretului şi Sportului are pentru data de 1 octombrie două obiective în agendă, după această evaluare. Primul este posibilitatea revenirii spectatorilor pe stadioane în acest an, la sfârşitul acestei toamne, într-un număr şi în condiţii clar şi bine definite, iar al doilea este un set de măsuri care să permită reluarea competiţiilor la nivel de copii şi juniori şi la ligile inferioare", a postat, pe Facebook, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe.

Reclamă
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și