Închide meniul

Pandemia schimbă una dintre cele mai importante reguli din fotbal. Soluția de criză gândită de FIFA

Iulian Focșăneanu Publicat: 27 aprilie 2020, 14:36

Reclamă
Pandemia schimbă una dintre cele mai importante reguli din fotbal. Soluția de criză gândită de FIFA

Profimediaimages

FIFA își dorește ca echipele să poată efectua cinci schimbări

În încercarea de a reduce cât mai mult riscul accidentărilor, FIFA își dorește să mărească numărul schimbărilor pe care le poate efectua fiecare echipă. Astfel, pentru o perioadă limitată de timp, antrenorii vor putea înlocui cinci jucători, nu trei cât aveau voie până acum.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FIFA schimbă regulamentele pentru a anula efectele pandemiei

Măsura revoluționară gândită de conducătorii fotbalului mondial ar putea fi valabilă doar până în 2021. În încercarea de a nu se prelungi prea mult partidele, schimbările vor putea fi făcute în cel mult trei întreruperi ale jocului.

"Fiecare echipă ar avea acum posibilitatea de a efectua până la cinci schimbări în timpul meciului, cu posibilitatea unei înlocuiri suplimentare în prelungiri, acolo unde este cazul", se anunță într-un comunicat emis de FIFA.

Pentru a intra în vigoare, propunerea trebuie să fie aprobată de IFAB, singurul organism care poate schimba regulile jocului. În cazul în care se va da undă verde, organizatorilor competițiilor aleg dacă pun în aplicare sau nu această regulă. 

Reclamă
Reclamă 4
Recomandări
Citește și:

Va reuși Corvinul să intre în grupele Europa League?

Loading ... Loading ...
Reclamă
22:14

Ilie Dumitrescu a dat verdictul după ce Mitriţă nu a fost convocat pentru EURO 2024: „Nu mai poţi fi ‘Rege’!”

21:50

LIVE TEXTUniversitatea Craiova – U Cluj 0-0. Prelungiri în duelul din finala barajului pentru Conference League

21:41

Olimpiu Moruţan a retrogradat în Turcia! Niţă, Drăguş, Sorescu şi Maxim s-au salvat la limită! Galatasaray, campioană

21:37

FotoDaniel Popa, întrebat direct dacă vine la FCSB! Răspunsul imediat pe care l-a dat cu soţia lângă el

21:15

LIVE VIDEOElveția – Cehia e ACUM în AntenaPLAY. Marea finală a Campionatului Mondial de hochei. Suedia a câştigat finala mică

21:09

Corvinul, la un pas să fie cap de serie în Europa League! Posibilele adversare din primul tur preliminar

1 VIDEORăzvan Lucescu este campion în Grecia cu PAOK! Românul a cucerit titlul pe terenul rivalei. Aris – PAOK 1-2 a fost în AntenaPLAY! 2 FotoIrina Deleanu, în extaz după Campionatele Europene: „Încă mai cred că este un vis! Mă ciupesc să văd dacă este real” 3 VIDEOIsack Hadjar a câștigat Cursa de Formula 2 de la Imola! Performanță de senzație pentru pilotul de la Campos Racing 4 VIDEOCharles Leclerc va pleca din pole-position în Marele Premiu de la Monaco, duminică, live pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu de la Imola! Cursa a fost live pe Antena 1 şi AntenaPLAY 6 VIDEOSami Meguetounif a câștigat Cursa de Formula 3 de la Imola! Goethe a terminat pe 2. A fost spectacol în AntenaPLAY
Citește și