Închide meniul

Pandemia schimbă una dintre cele mai importante reguli din fotbal. Soluția de criză gândită de FIFA

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 27 aprilie 2020, 14:36

Pandemia schimbă una dintre cele mai importante reguli din fotbal. Soluția de criză gândită de FIFA

Profimediaimages

FIFA își dorește ca echipele să poată efectua cinci schimbări

În încercarea de a reduce cât mai mult riscul accidentărilor, FIFA își dorește să mărească numărul schimbărilor pe care le poate efectua fiecare echipă. Astfel, pentru o perioadă limitată de timp, antrenorii vor putea înlocui cinci jucători, nu trei cât aveau voie până acum.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FIFA schimbă regulamentele pentru a anula efectele pandemiei

Măsura revoluționară gândită de conducătorii fotbalului mondial ar putea fi valabilă doar până în 2021. În încercarea de a nu se prelungi prea mult partidele, schimbările vor putea fi făcute în cel mult trei întreruperi ale jocului.

"Fiecare echipă ar avea acum posibilitatea de a efectua până la cinci schimbări în timpul meciului, cu posibilitatea unei înlocuiri suplimentare în prelungiri, acolo unde este cazul", se anunță într-un comunicat emis de FIFA.

Pentru a intra în vigoare, propunerea trebuie să fie aprobată de IFAB, singurul organism care poate schimba regulile jocului. În cazul în care se va da undă verde, organizatorilor competițiilor aleg dacă pun în aplicare sau nu această regulă. 

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:02 „România are nevoie de un jucător ca el!” Costel Gâlcă, mesaj ferm despre şansele lui Alexandru Mitriţă de a merge la EURO 2024 16:48 Lamia – PAOK 0-0 este acum în AntenaPLAY. Răzvan Lucescu luptă pentru titlu, în Grecia. Meci cu miză uriaşă! 16:43 Cum i s-au mărit şansele lui Alexandru Mitriţă să fie convocat la EURO 2024, după accidentarea lui Olimpiu Moruţan 16:37 „O discuţie foarte toxică!” Dan Şucu, anunţ ferm despre revenirea lui Marius Şumudică la Rapid 16:36 Farul – Rapid LIVE TEXT (19:00). Duel de foc la Ovidiu pentru un loc în cupele europene. Echipe probabile 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 24 aprilie 2024 15:55 VIDEOYokohama – Al Ain, finala Ligii Campionilor Asiei! Japonezii au învins dramatic Ulsan la loviturile de departajare 15:51 Marius Şumudică a dat cărţile pe faţă după ce FCSB a ajuns la un pas de titlu. Ce a spus despre Mihai Stoica 15:40 EXCLUSIV„Mă rog la Dumnezeu să fie tare” Mesajul unui patron din Liga 1 pentru Olimpiu Moruţan, după accidentarea teribilă a jucătorului! 15:24 EXCLUSIVCând va fi operat Olimpiu Moruţan în Turcia! Galata se implică şi ea! Detalii despre intervenţia chirurgicală a lui „Oli” Vezi toate știrile
Citește și