Închide meniul

Decizie istorică! Celebrul stadion Maracana se va numi "Regele Pele". Brazilienii au supus la vot marea schimbare

Dragoș Vasile Publicat: 10 martie 2021, 20:10 / Actualizat: 17 noiembrie 2022, 18:14

Reclamă
Decizie istorică! Celebrul stadion Maracana se va numi "Regele Pele". Brazilienii au supus la vot marea schimbare

profimediaimages.ro

Pele va da numele stadionului Maracana

Celebrul stadion Estadio Jornalista Mario Filho, cunoscut de microbişti drept Maracana se va numi Regele Pele. Legendarul Pele va da numele arenei din Brazilia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Celebrul stadion Maracana se va numi Regele Pele

Decizia a fost adoptată prin vot de Adunarea Legislativă din statul brazilian Rio. Legendarul fotbalist a fost ales pentru a purta numele stadionului datorită performanţelor reuşite în tricoul naţionalei Selecao. Pele a cucerit trei campioante mondiale.

Decizia a fost una controversată. Motivul? Brazilienii sunt de părere că Mario Filho, jurnalistul care a făcut eforturi pentru construirea stadionului care a fost inaugurat pe data de 16 iunie 1950, va fi dat uitării.

Napoli şi-a schimbat numele stadionului în memoria regretatului Maradona

Primarul din Napoli a anunţat, la scurt timp după trecerea în nefiinţă a lui El Pibe d’Oro, că stadionul San Paolo va fi redenumit Diego Maradona, în onoarea celui mai important jucător care a evoluat în tricoul echipei din Serie A.

Reclamă

Maradona a scris istorie la Napoli. A jucat acolo între 1984 şi 1991 şi a cucerit două titluri, o Cupă a Italiei, o Supercupă şi trofeul Cupei UEFA.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:25 Dan Şucu s-a întâlnit cu Marius Şumudică, la o zi după „revoluţia” anunţată la Rapid! Concluzia patronului giuleştenilor 19:03 AS Roma – Bayer Leverkusen şi Marseille – Atalanta LIVE TEXT (22:00). Încep semifinalele Europa League şi Conference League 18:43 FotoLovitura uriaşă pe care a dat-o fiica cea mică a lui George Copos! Reacţia milionarului: „Este incredibil, e un fenomen!” 18:36 Alpine a anunţat o mutare importantă! Cine a fost adus pentru a salva sezonul francezilor 17:53 „Dacă faci iar tâmpenia asta…” Basarab Panduru îl avertizează pe Dan Şucu, după „revoluţia” anunţată la Rapid: „Asta e ţurcă” 17:45 Cristina Neagu, discurs războinic înaintea returului infernal cu Metz: „E nevoie de un meci perfect” 17:12 Siyabonga Ngezana a dezvăluit problemele cu care s-a confruntat când a ajuns la FCSB: „A fost primul şoc” 16:40 VIDEOEduard Ionescu, Elena Zaharia şi Ioana Sîngeorzan, victorii pe linie la Saudi Smash 2024, în AntenaPLAY 16:33 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 2 mai 15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor Vezi toate știrile
Citește și