Închide meniul

Decizie istorică! Celebrul stadion Maracana se va numi "Regele Pele". Brazilienii au supus la vot marea schimbare

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 10 martie 2021, 20:10 / Actualizat: 17 noiembrie 2022, 18:14

Decizie istorică! Celebrul stadion Maracana se va numi "Regele Pele". Brazilienii au supus la vot marea schimbare

profimediaimages.ro

Pele va da numele stadionului Maracana

Celebrul stadion Estadio Jornalista Mario Filho, cunoscut de microbişti drept Maracana se va numi Regele Pele. Legendarul Pele va da numele arenei din Brazilia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Celebrul stadion Maracana se va numi Regele Pele

Decizia a fost adoptată prin vot de Adunarea Legislativă din statul brazilian Rio. Legendarul fotbalist a fost ales pentru a purta numele stadionului datorită performanţelor reuşite în tricoul naţionalei Selecao. Pele a cucerit trei campioante mondiale.

Decizia a fost una controversată. Motivul? Brazilienii sunt de părere că Mario Filho, jurnalistul care a făcut eforturi pentru construirea stadionului care a fost inaugurat pe data de 16 iunie 1950, va fi dat uitării.

Napoli şi-a schimbat numele stadionului în memoria regretatului Maradona

Primarul din Napoli a anunţat, la scurt timp după trecerea în nefiinţă a lui El Pibe d’Oro, că stadionul San Paolo va fi redenumit Diego Maradona, în onoarea celui mai important jucător care a evoluat în tricoul echipei din Serie A.

Reclamă

Maradona a scris istorie la Napoli. A jucat acolo între 1984 şi 1991 şi a cucerit două titluri, o Cupă a Italiei, o Supercupă şi trofeul Cupei UEFA.

Recomandări

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:35 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Primele meciuri din Europa se joacă ACUM 21:25 „Cu Gigi Becali sau cu Adrian Mititelu e mai greu de lucrat?” Nicolae Dică a răspuns fără să stea pe gânduri 20:52 Echipa națională de handbal feminin și-a aflat grupa de la EURO 2024! Meciuri dificile pentru „tricolorele” lui Florentin Pera 20:43 LIVE TEXTOţelul Galaţi – U Cluj 1-1. Cisse, lovitură de cap perfectă! Dan Nistor a egalat din penalty 20:35 Programul complet al Marelui Premiu al Chinei (19-21 aprilie, AntenaPLAY). Calificările, sprint-ul și cursa sunt pe Antena 3 CNN 20:35 „Antrenor nou! Mulți jucători pleacă!” Daniel Pancu, anunț despre revoluția de la Rapid! A vorbit despre planul lui Dan Șucu 20:33 FotoAnamaria Prodan a dat noi detalii despre împăcarea cu Gigi Becali: „Nu e vorba de năşit!” 20:17 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola e exclusiv în AntenaPLAY (19-21 aprilie). Programul complet 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! Vezi toate știrile
Citește și