Închide meniul

Ce șanse mai are Liverpool să câștige titlul în Premier League, după rezultatele slabe din ultima perioadă (P)

Antena Sport Publicat: 24 februarie 2021, 10:20

Reclamă
Ce șanse mai are Liverpool să câștige titlul în Premier League, după rezultatele slabe din ultima perioadă (P)

ProfimediaImages

Probleme pentru Liverpool, în Premier League

"Cormoranii" au defilat în ediția precedentă și au câștigat campionatul fără probleme, dar acum au mari probleme, fiind învinși de Brighton & Hove, Manchester City și Leicester.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În clasament, Liverpool are 40 de puncte, 13 mai puțin decât liderul Manchester City, care are și un meci în minus.

Această situație în care se află Liverpool l-a determinat pe antrenorul Jurgen Klopp să recunoască sincer că și-a luat gândul de la câștigarea titlului. 

"Ca să fiu sincer, nu cred că mai putem să recuperăm diferența în acest sezon. Da, nu îmi vine să cred, dar cred că s-a terminat lupta pentru noi", a spus Klopp într-o conferință de presă.

Spusele lui Jurgen Klopp sunt întărite și de cotele la pariuri disponibile pe sport.netbet.ro. La operatorul de pariuri online, Liverpool are cota 81.00 să mai câștige titlul în acest sezon.

Reclamă
Reclamă

Bookmakerii văd deja lupta pentru titlu ca fiind tranșată, ținând cont că Manchester City are cota 1.02 pentru câștigarea titlului. Manchester United are cota 29.00, iar Leicester are cota 41.00.

Ce-i drept, Manchester City și-a revenit după startul mai slab de sezon și acum are șapte puncte peste Manchester United și Leicester, deși are un meci mai puțin disputat.

Formația lui Pep Guardiola are 16 victorii la rând și anul acesta a bătut tot ce a întâlnit. Ultimul pas greșit a fost făcut tocmai pe 15 decembrie 2020, când City a remizat acasă cu West Brom.

Reclamă

Liverpool, criză majoră în Premier League

Liverpool traversează momente dificile, cum nu a mai avut de mult. În ultimele 10 meciuri din Premier League, "cormoranii" au câștigat doar de două ori.

În schimb, au fost învinși de Southampton, Burnley, Brighton & Hove, Manchester City și Leicester și au remizat cu West Brom, Newcastle United și Manchester United.

Paradoxal, totul pare că s-a rupt pentru Liverpool după un meci perfect, câștigat cu 7-0 pe terenul lui Crystal Palace. De atunci, echipa aproape că s-a prăbușit, mai ales la nivelul liniei ofensive.

După acel 7-0 din deplasarea cu Crystal Palace, Liverpool a reușit să mai înscrie doar o dată în următoarele cinci meciuri. Ofensiva a dat semne de revenire în meciurile cu Tottenham și West Ham, când a marcat de câte trei ori, dar apoi "cormoranii" au punctat de două ori doar în meciurile cu Brighton & Hove, Manchester City și Leicester.

De ce s-a prăbușit Liverpool

Echipa lui Klopp are probleme în toate compartimentele, de la portarul Alisson, care a avut mai multe momente de nesiguranță în ultima perioadă, până la atacanți.

În ofensivă, singurul jucător care a reușit să păstreze nivelul din sezonul precedent este Mo Salah, cu 17 goluri în 23 de partide.

Roberto Firmino este același jucător util echipei, dar care nu e un marcator constant. În schimb, Sadio Mane este într-un declin și a marcat de 7 ori în acest sezon. Diogo Jota a avut momente bune de la transferul pe Anfield, dar problemele medicale nu l-au lăsat să se impună. În schimb, Origi nu are niciun gol marcat.

Probleme sunt și la mijlocul terenului. Mijlocașii nu reușesc să ajungă la finalizare și singurii care au marcat în acest sezon sunt Wijnaldum și Henderson. În schimb, sunt probleme și la organizarea jocului, iar Liverpool a părut adesea o echipă ruptă în două. 

Cât privește apărarea, absența de durată a lui Virgil van Dijk s-a tot resimțit în acest sezon, fiind completată de alte indisponibilități. În aceste condiții, Liverpool a ajuns echipa cu cea mai slabă defensivă dintre primele 10 clasate.

Reclamă
Recomandări

Prinde Dinamo un loc în play-off în acest sezon?

Loading ... Loading ...
Citește și:
16:02

LIVE SCOREGloria Buzău – Farul 0-0. Gică Hagi are nevoie ca de aer de victorie pentru a ataca play-off-ul

15:28

Dinamo a ratat calificarea în LEN Euro Cup. Eşec cu VK Sabac

15:07

Eliza Buceschi şi-a anunţat retragerea de la naţionala României, la 31 de ani! „I-am comunicat decizia selecţionerului”

14:51

Sepsi – FCSB LIVE TEXT, 21:30! Schimbări în primul 11, la campioana României, pentru derby-ul etapei . Echipele probabile

14:15

Rareş Pop l-a sunat pe jurnalistul pe care l-a agresat fizic la Rapid – Oţelul şi totul a fost făcut public

13:45

Simona Halep şi-a aflat prima adversară de la Hong Kong. Primul meci pentru Simo după aproape cinci luni

1 VIDEOAdina Diaconu și Andreea Dragoman, învinse dramatic la China Smash 2024. Competiția continuă în AntenaPLAY 2 CFR Cluj – UTA 1-3! Fanii i-au cerut demisia lui Dan Petrescu! Omondi, Costache şi Kadiri i-au adus punctele lui Rednic 3 VIDEOBenfica a dat recital cu Gil Vicente, live în AntenaPLAY. Spectacol total pe Da Luz 4 Rapid – Oțelul 0-0! Marius Şumudică rămâne fără victorie în Giuleşti! Dorinel Munteanu, neînvins în Liga 1 5 Mesaj superb primit de Răzvan Lucescu de la patronul Ivan Savvidis, înainte de PAOK – Aris (duminică, 20:30, AntenaPLAY) 6 „Vrei război? Acum e război!” Pep Guardiola, reacție de necrezut după ce a auzit declarațiile rivalilor din Premier League
Citește și