Închide meniul

Real Madrid iese pe plus cu 800.000 de euro! Cum beneficiază madrilenii de eliminarea ruşinoasă a Barcelonei

Gal Dorin Publicat: 15 august 2020, 6:52

Reclamă
Real Madrid iese pe plus cu 800.000 de euro! Cum beneficiază madrilenii de eliminarea ruşinoasă a Barcelonei

profimediaimages

Zinedine Zidane şi Sergio Ramos cu trofeul La Liga

Trupa lui Zinedine Zidane va primi mai mulţi bani de la UEFA din "market pool". Chiar dacă a fost scoasă din Ligă de Manchester City, cea mai titrată echipă din competiţie va încasa cu 800.000 de euro mai mult decât s-ar fi aşteptat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Din moment ce nici Barcelona şi nici Atletico nu au avansat în semifinale, suma care le revine madrilenilor va fi mai mare decât în cazul în care cele două rivale din La Liga ajungeau în penultimul act al UCL.

Cum funcţionează distribuţia banilor

UEFA recompensează cu bani participarea echipelor în competiţiile internaţionale. Un procent de 15% din aceşti bani poartă denumirea de "market pool" şi este distribuit fiecărui campionat în parte. 

Odată ce această sumă a fost determinată, banii sunt împărţiţi după două criterii: jumătate în funcţie de poziţia în clasament (40% pentru locul 1, 30% pentru locul 2, ş.a.m.d.), iar cealaltă jumătate în funcţie de numărul de meciuri jucate în Champions League.

Ca urmare a eliminării celor de la Atletico şi Barcelona, Real Madrid va primi acum o parte mai mare din acest procent. Cu aproape 1 milion de euro primesc mai mult galacticii.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:10 „O echipă îngenuncheată, nu poate să alerge” Florin Prunea i-a făcut praf pe jucătorii formaţiei care e aproape de Liga a 2-a! 22:03 VIDEO„Made in Romania”, varianta Parma! Imagini de senzaţie cu Dennis Man şi Valentin Mihăilă 21:38 „Nu mai pot să stau în poartă!” Ionuț Gurău și-a făcut praf colegii după UTA – FCU Craiova 3-1! Război în vestiarul oltenilor 21:30 LIVE TEXTUniversitatea Craiova – FCSB 1-0. Raul Silva a deschis rapid scorul! Oltenii continuă lupta pentru locul 2 în faţa campioanei 21:25 Eugen Trică, după ce FCU Craiova a pierdut cu UTA şi e pe ultimul loc în Liga 1: „Un vis urât, îmi cer scuze” 21:17 Jaqueline Cristian, victorie în prima rundă a calificărilor al turneului de la Roma! A învins-o pe Hailey Baptiste în 3 seturi 20:45 Toate scenariile prin care Dinamo se salvează de la retrogradare. „Câinii” au nevoie de un miracol în ultima etapă 20:41 Mircea Rednic e în culmea fericirii după ce a câştigat play-out-ul şi avertizează Dinamo: „Ajutaţi-vă voi, nu m-aţi susţinut” 20:22 U Cluj a realizat un transfer înainte de finalul sezonului! Prima întărire pentru Ioan Ovidiu Sabău 19:58 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out înaintea ultimei etape Vezi toate știrile
Citește și