Închide meniul

Real Madrid iese pe plus cu 800.000 de euro! Cum beneficiază madrilenii de eliminarea ruşinoasă a Barcelonei

Reclamă

Gal Dorin Publicat: 15 august 2020, 6:52

Real Madrid iese pe plus cu 800.000 de euro! Cum beneficiază madrilenii de eliminarea ruşinoasă a Barcelonei

profimediaimages

Zinedine Zidane şi Sergio Ramos cu trofeul La Liga

Trupa lui Zinedine Zidane va primi mai mulţi bani de la UEFA din "market pool". Chiar dacă a fost scoasă din Ligă de Manchester City, cea mai titrată echipă din competiţie va încasa cu 800.000 de euro mai mult decât s-ar fi aşteptat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Din moment ce nici Barcelona şi nici Atletico nu au avansat în semifinale, suma care le revine madrilenilor va fi mai mare decât în cazul în care cele două rivale din La Liga ajungeau în penultimul act al UCL.

Cum funcţionează distribuţia banilor

UEFA recompensează cu bani participarea echipelor în competiţiile internaţionale. Un procent de 15% din aceşti bani poartă denumirea de "market pool" şi este distribuit fiecărui campionat în parte. 

Odată ce această sumă a fost determinată, banii sunt împărţiţi după două criterii: jumătate în funcţie de poziţia în clasament (40% pentru locul 1, 30% pentru locul 2, ş.a.m.d.), iar cealaltă jumătate în funcţie de numărul de meciuri jucate în Champions League.

Ca urmare a eliminării celor de la Atletico şi Barcelona, Real Madrid va primi acum o parte mai mare din acest procent. Cu aproape 1 milion de euro primesc mai mult galacticii.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali 8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
Vezi toate știrile
Citește și