Închide meniul

Update. OFICIAL | Sezonul din Ligue 1 este anulat! Fotbalul, suspendat până în august. Anunțul prim-ministrului Franței

Antena Sport Publicat: 28 aprilie 2020, 14:27

Reclamă
Update. OFICIAL | Sezonul din Ligue 1 este anulat! Fotbalul, suspendat până în august. Anunțul prim-ministrului Franței

Bestimage / Jeremy Melloul / Bestimage via hepta

Sezonul din Ligue 1 va fi anulat! Fotbalul, suspendat până în august. Anunțul presei din Franța

UPDATE 17:25 – Philippe a anunțat oficial încheierea sezonului: ”Evenimentele sportive cu public nu se vor desfășura în Franța până în septembrie. Prin urmare, fotbalul profesionist din sezonul 2019/2020 nu va putea fi reluat.”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astfel, Ligue 1 devine al doilea campionat din Europa anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

Edouard Philippe, prim-ministrul Franței, a organizat marți o conferință de presă în care a anunțat încheierea sezonului, potrivit RMC Sport

PSG va fi desemnată campioană? 

În momentul în care Ligue 1 a fost oprită în martie PSG avea un avans de 12 puncte față de Marseille, dar jurnaliștii francezi se întreabă dacă se va acorda sau nu titlul de campioană. 

Cert este că parizienii vor reveni pe teren în august, atunci când vor juca în Liga Campionilor în sferturile de finală ale competiției. Totodată, Cupa Ligii Franței și Cupa Franței vor fi anulate și nu va fi desemnată o câștigătoare. 

Reclamă

Ligue 1 ar fi al doilea campionat important din Europa ce ar încheia sezonul prematur. Anterior s-a anunțat că stagiunea din Eredivisie nu se va relua.

UEFA, mesaj ferm pentru ligile din Europa

UEFA a trimis o scrisoare ligilor de pe continent și le-a cerut ca până pe 25 mai (data limită) să trimită un plan de reluare a sezonului, care a fost oprit din cauza pandemiei de coronavirus.

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, și Theodore Theodorisis, secretarul general, au avut un mesaj ferm pentru ligile naționale.

Reclamă 4 / 0/3

”Asociaţiile naţionale şi/sau ligile ar trebui să comunice UEFA înainte de 25 mai programul lor de reluare a competiţiilor interne, inclusiv data și formatul acestora”, se arată în scrisoarea trimisă de UEFA

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” 11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” 11:27 Cremonese – Pisa (13:30) şi Lecco – Sampdoria (19:00), LIVE VIDEO, în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” 10:30 Noutățile lunii mai în AntenaPLAY 10:07 Zeljko Kopic a răbufnit, înaintea duelurilor decisive pentru Dinamo: „Ei nu ar trebui să mai facă parte din club!” 9:57 Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun 9:33 Transferul lui Denis Drăguş a intrat în linie dreaptă! Standard şi-a dat acordul! Anunţul presei din Turcia 9:13 „Cristi Chivu, o variantă pentru Rapid?” Răspunsul dat imediat de Victor Angelescu! Mesaj şi despre Mircea Lucescu Vezi toate știrile
Citește și