Închide meniul

Sebastian Colțescu, apărat de un fost mare arbitru internațional: ”Spune ”negrul acela” pentru a face diferența!”

Silviu Corneanu Publicat: 10 decembrie 2020, 12:34 / Actualizat: 12 mai 2021, 9:06

Reclamă
Sebastian Colțescu, apărat de un fost mare arbitru internațional: ”Spune ”negrul acela” pentru a face diferența!”

Abaca Press / AA/ABACA via Hepta

Sebastian Colțescu este apărat de Urs Meier

Meier consideră că Sebastian Colțescu a procedat corect și că a folosit expresia ”ăla negru” doar pentru a identifica pe cineva, nu pentru a face o remarcă rasistă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În limba română, 'negru' înseamnă negru. Când șeful tău aleargă spre tine, ca Hațegan spre al patrulea arbitru, și întreabă: <<Cine a fost?>>, iar tu îi răspunzi lui într-un moment incendiar: <<A fost negrul de acolo>>, atunci intenția nu poate fi judecată drept rasism în acest context.

Iar pentru mine, intenția este decisivă în evaluarea unei asemenea situații. Antrenorii și membrii staff-ului n-au numere, ca jucătorii, deci este de înțeles că spune în mai multe rânduri 'negrul acela' pentru a face diferențierea”, a declarat Urs Meier conform aargauerzeitung.ch.

Dani Coman îl apără și el pe Sebastian Colțescu

Președintele celor de la Astra, Dani Coman, a sărit și el în apărarea lui Sebastian Colțescu și consideră că s-a exagerat foarte mult.

Eu cred că s-a exagerat foarte mult ceea ce i s-a întâmplat lui Colțescu. Noi, românii, suntem făcuți țigani peste tot, în orice țară mergem. Suntem jigniți, iar o greșeală de exprimare nu cred că ar fi normal să îi afecteze cariera. 

Reclamă

Este unul dintre cei mai buni arbitri pe care îi avem și îl pot asocia mult cu Alexandru Tudor, cu Cristi Balaj, alți doi arbitri mari pe care i-am avut. Noi, toți românii, trebuie să fim alături de el și să încercăm să îl ajutăm prin tot ceea ce putem pentru că riscăm să pierdem un mare arbitru.

Cu toții trebuie să îl ajutăm, indiferent că suntem conducători, federație, ligă. Nu a greșit așa cum s-a mediatizat. E doar o greșeală de exprimare. Nu trebuie să îl punem la zid pentru această exprimare”, a spus și Dani Coman pentru AS.ro.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:12 VideoOlaru a primit cel mai emoţionant mesaj de la mama sa: „Am o latură mai sensibilă!” Anunţ uriaş: „Vreau titlul şi anul viitor” 20:03 LIVE TEXTFarul – Sepsi 0-1. Safranko a dat lovitura încă din minutul 2! Apărarea lui Gică Hagi, făcută praf 19:49 „E o problemă! Sunt trist!” Daniel Pancu, verdict despre situația de la Rapid! Ce a spus despre comunicatul lui Dan Șucu 19:35 Andrey Rublev este primul finalist al turneului de la Madrid! L-a învins pe Taylor Fritz după doar 72 de minute 19:12 „Rapidismul ăsta..” Daniel Niculae, replică ironică după comunicatul lui Dan Șucu! Ce a postat pe rețelele de socializare 19:00 LIVE VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu de la Miami. Sesiunea de antrenament e ACUM în AntenaPLAY. Probleme pentru Leclerc 18:53 Ioan Ovidiu Sabău, iureş la conferinţa de presă: „S-a luat legătura cu Şumudică! Ăsta-i adevărul!” 18:42 Thomas Tuchel poate rămâne la Bayern Munchen! Un nou „caz Xavi” în fotbalul mondial. Anunțul făcut de antrenorul bavarezilor 18:23 Ora la care joacă Bernadette Szocs cu Natalia Bajor, exclusiv în AntenaPLAY, la Saudi Smash 2024. Programul complet al româncelor 18:22 „A fost atât de stupid..” Ianis Hagi pleacă de la Rangers! Scoțienii au făcut anunțul momentului despre „Prinț” Vezi toate știrile
Citește și