Închide meniul

România, OUT din Europa League cel puțin până în 2023! Unde vor juca echipele care se clasează pe loc de competiții europene

Gal Dorin Publicat: 20 august 2020, 7:26 / Actualizat: 12 mai 2021, 9:50

Reclamă
România, OUT din Europa League cel puțin până în 2023! Unde vor juca echipele care se clasează pe loc de competiții europene

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Mario Camora și Dan Nistor în timpul meciului dintre CFR Cluj și Universitatea Craiova

Campioana României va merge în turul 1 preliminar al Ligii Campionilor, în timp ce celelalte 3 echipe vor fi prezente în cadrul unei noi competiții la nivel continental, organizată pentru țările cu ce mai slab coeficient.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România, în coada clasamentului european

Începând cu sezonul 2021-2022, UEFA a inițiat o a treia întrecere denumită Europa Conference League, unde vor juca formațiile al caror coeficient le plasează în afara primelor 15 campionate ale Europei. 

În momentul de față, România este pe locul 28, iar echipele din Liga 1 vor juca cu echipe din țări precum Kazahstan, Belarus, Cipru, sau Azerbaidjan.

Noul sezon intern în formatul cu 16 echipa va da tot patru formații pentru cupele europene. Primele două clasate vor avea accesul garantat, fiind însoțite și de câștigătoarea Cupei.

A patra echipă va fi determinată printr-un baraj special implementat pentru ultimul loc european. 

Reclamă

Un baraj suplimentar pentru ultimul loc european

Astfel, în afară de câștigătoarea titlului, toate echipele for merge în această nouă Conference League.

Barajul pentru ultimul loc european are însă un format extrem de complicat. Mai întâi, primele două clasate din play-out se vor întâlni, în manșă unică, pe terenul celei care a terminat mai sus în clasament.

Echipa câștigătoare va juca pe terenul ultimei formații aflate pe loc european de play-off, tot în manșă unică, iar formația învingătoare va fi cea care se va afla pe ultimul loc de Conference League.

Reclamă 4 / 0/3

Spre exemplu, dacă acest format s-ar fi aplicat în ediția trecută, primul baraj ar fi fost între Viitorul și Hermannstadt, iar câștigătoarea ar fi jucat cu FC Botoșani

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:23 LIVE VIDEOCatanzaro – Venezia e ACUM în AntenaPLAY! Cremonese – Pisa 2-1 şi Lecco – Sampdoria (19:00). Spectacol în Serie B 17:20 Novak Djokovic, decizie radicală înainte de turneul de la Roma! Sârbul a concediat încă un membru din staff-ul său 16:51 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 1 mai 16:48 VideoImnul României a răsunat după victoria istorică în faţa Ungariei! Imagini superbe cu „tricolorii” la Bolzano 16:25 Toni Petrea a transmis un avertisment, după ce FCSB a luat prima oară titlul după o pauză de 9 ani: „Sper să nu fie un accident” 16:17 „A fost un meci plin de emoţii pentru noi în faţa Ungariei”. Peter Balasz, prima reacţie după victoria uriaşă a României 15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei 14:51 Bogdan Lobonţ, criticat de Robert Niţă: „Dacă eram Oaidă, îi ziceam `Ia, mă, tricoul și joacă tu!`” 14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” Vezi toate știrile
Citește și