Închide meniul

Miodrag Belodedici, la 56 de ani! A fost la un pas să renunţe la fotbal, apoi a cucerit două Cupe ale Campionilor

Antena Sport Publicat: 20 mai 2020, 8:56

Reclamă
Miodrag Belodedici, la 56 de ani! A fost la un pas să renunţe la fotbal, apoi a cucerit două Cupe ale Campionilor

SportPictures / Razvan Pasarica via Hepta

Miodrag Belodedici este născut pe 20 mai 1964

Belodedici a câştigat Cupa Campionilor Europeni atât cu Steaua (1986), cât şi cu Steaua Roşie Belgrad (1991), dar a dezvăluit în Fanatik că a fost la un pas de a nu se apuca de fotbal. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

"Unul dintre bunicii mei avea o meserie interesantă și extrem de serioasă. Era cojocar, avea o gospodărie cu multe animale și avea foarte multă treabă. Așa că de multe ori eram alături de el și îl ajutam la treburile din curte. El m-a învățat cum trebuiau pregătite pieile din care el făcea cojoacele. 

Până pe la 15 ani am făcut treaba asta. Bunicul a dorit foarte mult să învăț meseria de cojocar și să o duc mai departe în familia noastră, mai ales că lui nu-i plăcea deloc fotbalul și nu era deloc încântat că eu mergeam să bat mingea. Chiar m-a bătut de câteva ori când mergeam cu băieții la fotbal", a povestit Belodedici. 

Amintirile lui Belo de la Mondialul din '94

Miodrag Belodedici are 53 de selecţii şi 5 goluri la naţionala României. A participat la Mondialul din 1994, acolo unde Generaţia de Aur a obţinut cea mai mare performanţă din istorie. Una dintre amintirile lui Belo de la turneul final din SUA îl are în prim-plan pe Ilie Dumitrescu. 

"Cu Ilie Dumitrescu am stat și în cameră la Mondialul din America. În fiecare seară bea apă sfințită și își făcea trei cruci. Apoi își punea busuioc. Și dimineața la fel. Nu prea s-a văzut Ilie al meu la primele meciuri din State. 

Reclamă

Dar după ce a făcut meciul ăla fenomenal cu Argentina, l-am rugat să-mi dea și mie niște apă sfințită poate marchez și eu un gol", a mai spus Belodedici pentru sursa citată. 

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:30 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” Vezi toate știrile
Citește și