Închide meniul

Miodrag Belodedici, la 56 de ani! A fost la un pas să renunţe la fotbal, apoi a cucerit două Cupe ale Campionilor

Reclamă

Antena Sport Publicat: 20 mai 2020, 8:56

Miodrag Belodedici, la 56 de ani! A fost la un pas să renunţe la fotbal, apoi a cucerit două Cupe ale Campionilor

SportPictures / Razvan Pasarica via Hepta

Miodrag Belodedici este născut pe 20 mai 1964

Belodedici a câştigat Cupa Campionilor Europeni atât cu Steaua (1986), cât şi cu Steaua Roşie Belgrad (1991), dar a dezvăluit în Fanatik că a fost la un pas de a nu se apuca de fotbal. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

"Unul dintre bunicii mei avea o meserie interesantă și extrem de serioasă. Era cojocar, avea o gospodărie cu multe animale și avea foarte multă treabă. Așa că de multe ori eram alături de el și îl ajutam la treburile din curte. El m-a învățat cum trebuiau pregătite pieile din care el făcea cojoacele. 

Până pe la 15 ani am făcut treaba asta. Bunicul a dorit foarte mult să învăț meseria de cojocar și să o duc mai departe în familia noastră, mai ales că lui nu-i plăcea deloc fotbalul și nu era deloc încântat că eu mergeam să bat mingea. Chiar m-a bătut de câteva ori când mergeam cu băieții la fotbal", a povestit Belodedici. 

Amintirile lui Belo de la Mondialul din '94

Miodrag Belodedici are 53 de selecţii şi 5 goluri la naţionala României. A participat la Mondialul din 1994, acolo unde Generaţia de Aur a obţinut cea mai mare performanţă din istorie. Una dintre amintirile lui Belo de la turneul final din SUA îl are în prim-plan pe Ilie Dumitrescu. 

"Cu Ilie Dumitrescu am stat și în cameră la Mondialul din America. În fiecare seară bea apă sfințită și își făcea trei cruci. Apoi își punea busuioc. Și dimineața la fel. Nu prea s-a văzut Ilie al meu la primele meciuri din State. 

Reclamă

Dar după ce a făcut meciul ăla fenomenal cu Argentina, l-am rugat să-mi dea și mie niște apă sfințită poate marchez și eu un gol", a mai spus Belodedici pentru sursa citată. 

Recomandări

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” Vezi toate știrile
Citește și