Închide meniul

EXCLUSIV | Emerich Ienei a explicat cum a ajuns Anghel Iordănescu să joace în finala Cupei Campionilor după doi ani fără fotbal profesionist

Dan Roșu Publicat: 4 mai 2020, 13:58

Reclamă
EXCLUSIV | Emerich Ienei a explicat cum a ajuns Anghel Iordănescu să joace în finala Cupei Campionilor după doi ani fără fotbal profesionist

Mediafax Foto / Valentina Sarosi via Hepta

Anghel Iordănescu împlinește azi 70 de ani

Legendarul antrenor al Stelei a rememorat cea mai mare performanță a fotbalului românesc, câștigarea Cupei Campionilor Eupeni. Acesta era pe bancă, iar ”Tata Puiu” îi era secund. Mai mult, el a fost trimis pe teren, în meciul cu Barcelona, în minutul 73, în locul regretatului Lucian Bălan. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Emerich Ienei: ”Cel mai tare moment a fost câștigarea Cupei Campionilor”

”Cel mai tare a fost câştigarea Cupei Campionilor, pe când a fost jucător şi antrenor secund. El nu mai jucase de doi ani de zile şi doar antrenamente a făcut aşa, dar eu am ţinut cont că avea o tehnicitate deosebită şi că putea să ne ajute.  

Înainte de a juca la Sevilla, a mai jucat în nişte meciuri amicale şi atunci îl băgam mereu în repriza a doua ca să joace, ca să prindă o pregătire fizică oarecare. Nu trebuia să-l mai conving, pentru că i-am spus `Puiule, trebuie să intri. 

Trebuie să intri şi să ţii mingea, să duci mingea din terenul nostru în terenul lor şi acolo să încerci să ajungi în faţa porţii şi să poţi şi să finalizezi`. El a făcut treaba asta. A tras vreo trei sau patru mingi la poartă foarte periculoase”, a spus Ienei, în exclusivitate pentru AntenaSport.  

Steaua – Barcelona 0-0, 2-0 (după penalty-uri)

Steaua: Helmuth Duckadam – Ştefan Iovan, Adrian Bumbescu, Miodrag Belodedici, Ilie Bărbulescu – Lucian Bălan (Anghel Iordănescu – '73), Gavril Balint, Ladislau Boloni, Mihail Majearu – Marius Lăcătuş, Victor Piţurcă (Marin Radu II – '107).

Reclamă

FC Barcelona: Francisco Gonzalez Urruticoechea – Gerardo Miranda Concepcion, Miguel Bernardo Blanquetti, Jose Ramon Alexanco Ventosa, Julio Alberto Moreno Casas – Victor Munoz Manrique, Bernd Schuster (Jose Moratalla Claramunt – '85), Marcos Alonso Pena, Angel Pedraza Lamita – Steve Archibald (Angel 'Pichi' Alonso Herrera – '106), Francisco Jose Carrasco Hidalgo.
 

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:55 VIDEOReacţia de mare campion a lui Max Verstappen, după ce a fost învins de Lando Norris în Marele Premiu de la Miami 8:55 Marius Şumudică a anunţat ce l-ar face să renunţe la Rapid fără cel mai mic regret: „Aș face 5 paşi în spate” 1:04 VIDEOBucurie nebună la McLaren, după ce Lando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami! Pilotul, copleșit de emoții 0:40 VIDEOLando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami, live pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! Max Verstappen, pe locul doi 0:17 Dan Petrescu, prima reacție după ce a debutat cu victorie în noul mandat la CFR Cluj: „Nu a fost ușor deloc!” 0:04 „Aștept să mă cheme la EURO!” Daniel Bîrligea, mesaj direct pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în CFR – Rapid 3-2! 5
mai
23:49
Claudiu Petrila și-a turnat cenușă în cap după CFR – Rapid 2-3! Mesaj direct pentru fani: „Le oferim doar supărare!”
5
mai
23:22
CFR – Rapid 3-2. Victorie pentru Dan Petrescu la revenirea în Gruia! Giuleștenii continuă seria dezastruoasă
5
mai
23:07
„E disperat, îl cunosc!” Marius Șumudică, mesaj direct despre revenirea lui Mircea Lucescu la Rapid!
5
mai
23:05
VIDEOSporting a câștigat titlul în Liga Portugal! Trupa lui Ruben Amorim, campioană cu două etape înainte de finalul sezonului
Vezi toate știrile
Citește și