Închide meniul

Încă un stadion de cinci stele în România. Unde se face și când va fi gata

Antena Sport Publicat: 15 aprilie 2020, 12:57

Reclamă
Încă un stadion de cinci stele în România. Unde se face și când va fi gata

Facebook/ Mihai Chirca

Noua arenă este în stadiul de proiect

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, le-a dat mai multe detalii suporterilor Politehnicii, într-un intervenție live realizată pe pagina de Facebook a clubului. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

"Stadionul nou este în proiectare. S-a început mai târziu cu câteva luni, dar proiectanții își văd de treaba lor chiar și în această perioadă. Va fi un stadion cu o capacitate de aproximativ 25.000 de scaune, prevăzut cu toate cele necesare unui stadion la nivel internațional. Tot complexul sportiv va fi dominat de spații verzi.

Stadionul va semăna cu coroana Regelui Ferdinand I, iar Sala Polivalentă e leită coroana Reginei Maria. Vor fi coroanele Reginei și Regelui, inconfundabile la nivel mondial. La noi vor semăna cu coroanele, vor avea un design unic", a spus primarul Iașiului. 

Cât costă noul stadion din Iași și când va fi gata

Noul complex sportiv nu va fi amplasat în Copou, acolo unde se află actualul stadion al Politehnicii Iași, ci în zona Morii de Vânt

"Este exclus să fie demolat actualul stadion. Nici pe departe! Stadionul este o arenă reprezentativă pentru noi și va dedicată sportului în continuare, pentru atletism și alte competiții. Avem nevoie de cel puțin două arene la Iași, pentru că una poate intra în reparații.

Reclamă

Investiția este mare, probabil se va duce peste 50 de milioane de euro, nu se poate face peste noapte. Cred că prin 2022-2023 să ne ne gândim la perspectiva de a avea un nou stadion", a declarat Mihai Chirca. 
 

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:53 VIDEOIpswich Town a promovat în Premier League, după 22 de ani! Nebunie pe străzi şi în vestiar 19:40 LIVE VIDEOBernadette Szocs – Natalia Bajor e ACUM, exclusiv în AntenaPLAY, la Saudi Smash 2024 19:07 Kyren Wilson, primul finalist al Campionatului Mondial de snooker 2024! A câştigat 8 dintre ultimele 10 frame-uri 18:36 CSM Bucureşti, OUT din Liga Campionilor. A ratat calificarea în Final Four după ce a pierdut şi returul cu Metz 18:33 „Să nu se repete!” Gigi Corsicanu, semnal de alarmă pentru șefii de la Rapid! Motivul pentru care fanii nu fac deplasarea la Cluj 18:33 U Cluj – Dinamo, 20:00, LIVE TEXT. „Câinii”, obligați să câștige pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare 17:56 „I-ar fi făcut rău! Nu a gândit ca un părinte!” Adevăratul motiv pentru care Gică Hagi nu l-a transferat pe Ianis la Farul 17:35 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a obținut pole-position-ul, live în AntenaPLAY 17:05 VIDEOSporting – Portimonense e acum LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Boavista – Gil Vicente 1-1 17:04 Antrenorul care a fost ofertat de Dan Șucu și Victor Angelescu! Variantă surpriză pentru Rapid: „Am primit semnale” Vezi toate știrile
Citește și