Închide meniul

Unai Emery şochează după finala Europa League, în care Villarreal a transformat 11 penalty-uri din 11. „Nu am lucrat la penalty-uri”

Antena Sport Publicat: 27 mai 2021, 9:09

Reclamă
Unai Emery şochează după finala Europa League, în care Villarreal a transformat 11 penalty-uri din 11. „Nu am lucrat la penalty-uri

Profimediaimages

Unai Emery şochează după finala Europa League

„Secretul este munca. Jucătorii au arătat o frumoasă mentalitate pe tot parcursul competiţiei şi în finală. Am reuşit să rezistăm împotriva unui adversar bun, să înscriem când am putut şi să terminăm mai bine decât ei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Unai Emery şochează după finala Europa League: „Nu am lucrat la penalty-uri”

Loviturile de departajate nu sunt atât de mult o loterie: trebuie să ai un cap tare în momentul de maximă presiune al execuţiei, iar jucătorii au fost fabuloşi. Încerc să le ofer tot ce le permite să lucreze mai bine şi să-şi cunoască adversarul, lucruri care să-i facă să crească în adversitate. Trebuie să răspunzi întotdeauna prezent în faţa circumstanţelor.

În acest sezon, nu am lucrat la penalty-uri (n.r. – la antrenamente), dar jucătorii au fost fabuloşi. Este uimitor şi minunat că toată lumea a înscris. Este o mândrie pentru Villarreal, pentru preşedintele său, pentru proiectul său”, a declarat Emery, după finala câştigată de Villarreal în faţa lui Manchester United.

Unai Emery, omul record în Europa League

Unai Emery a stabilit un record pentru cele mai multe cupe Europa League şi UEFA câştigate în carieră. El a ajuns la cota 4, câştigând trofeele în 2014, 2015, 2016 şi 2021. Mai mult, în secolul 21, doar Villarreal şi Chelsea au câştigat Europa League fără să piardă niciun meci.

Villarreal a câştigat pentru prima dată Liga Europa, miercuri seară, la Gdansk, învingând echipa Manchester United în urma loviturilor de departajare, scor 12-11.

Reclamă

La finalul prelungirilor, scorul a fost 1-1, golurile fiind marcate de Gerard Moreno ’29 pentru Villarreal şi Cavani ’55 pentru United. La loviturile de departajare, scor 11-10, toţi jucătorii echipei spaniole au marcat, inclusiv portarul Rulli, în timp ce de la Manchetser United a ratat portarul De Gea.

„Este un vis împlinit. Am vrut să scriem istorie şi am făcut-o. Eram pregătit în cazul în care marca De Gea să bat din nou, îmi venise iar rândul. Este incredibil să câştigăm astfel. A fost cel mai bun an din cariera mea”, a declarat Gerard Moreno.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:12 VideoOlaru a primit cel mai emoţionant mesaj de la mama sa: „Am o latură mai sensibilă!” Anunţ uriaş: „Vreau titlul şi anul viitor” 20:03 LIVE TEXTFarul – Sepsi 0-1. Safranko a dat lovitura încă din minutul 2! Apărarea lui Gică Hagi, făcută praf 19:49 „E o problemă! Sunt trist!” Daniel Pancu, verdict despre situația de la Rapid! Ce a spus despre comunicatul lui Dan Șucu 19:35 Andrey Rublev este primul finalist al turneului de la Madrid! L-a învins pe Taylor Fritz după doar 72 de minute 19:12 „Rapidismul ăsta..” Daniel Niculae, replică ironică după comunicatul lui Dan Șucu! Ce a postat pe rețelele de socializare 19:00 LIVE VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu de la Miami. Sesiunea de antrenament e ACUM în AntenaPLAY. Probleme pentru Leclerc 18:53 Ioan Ovidiu Sabău, iureş la conferinţa de presă: „S-a luat legătura cu Şumudică! Ăsta-i adevărul!” 18:42 Thomas Tuchel poate rămâne la Bayern Munchen! Un nou „caz Xavi” în fotbalul mondial. Anunțul făcut de antrenorul bavarezilor 18:23 Ora la care joacă Bernadette Szocs cu Natalia Bajor, exclusiv în AntenaPLAY, la Saudi Smash 2024. Programul complet al româncelor 18:22 „A fost atât de stupid..” Ianis Hagi pleacă de la Rangers! Scoțienii au făcut anunțul momentului despre „Prinț” Vezi toate știrile
Citește și