Închide meniul

Unai Emery şochează după finala Europa League, în care Villarreal a transformat 11 penalty-uri din 11. „Nu am lucrat la penalty-uri”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 27 mai 2021, 9:09

Unai Emery şochează după finala Europa League, în care Villarreal a transformat 11 penalty-uri din 11. „Nu am lucrat la penalty-uri

Profimediaimages

Unai Emery şochează după finala Europa League

„Secretul este munca. Jucătorii au arătat o frumoasă mentalitate pe tot parcursul competiţiei şi în finală. Am reuşit să rezistăm împotriva unui adversar bun, să înscriem când am putut şi să terminăm mai bine decât ei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Unai Emery şochează după finala Europa League: „Nu am lucrat la penalty-uri”

Loviturile de departajate nu sunt atât de mult o loterie: trebuie să ai un cap tare în momentul de maximă presiune al execuţiei, iar jucătorii au fost fabuloşi. Încerc să le ofer tot ce le permite să lucreze mai bine şi să-şi cunoască adversarul, lucruri care să-i facă să crească în adversitate. Trebuie să răspunzi întotdeauna prezent în faţa circumstanţelor.

În acest sezon, nu am lucrat la penalty-uri (n.r. – la antrenamente), dar jucătorii au fost fabuloşi. Este uimitor şi minunat că toată lumea a înscris. Este o mândrie pentru Villarreal, pentru preşedintele său, pentru proiectul său”, a declarat Emery, după finala câştigată de Villarreal în faţa lui Manchester United.

Unai Emery, omul record în Europa League

Unai Emery a stabilit un record pentru cele mai multe cupe Europa League şi UEFA câştigate în carieră. El a ajuns la cota 4, câştigând trofeele în 2014, 2015, 2016 şi 2021. Mai mult, în secolul 21, doar Villarreal şi Chelsea au câştigat Europa League fără să piardă niciun meci.

Villarreal a câştigat pentru prima dată Liga Europa, miercuri seară, la Gdansk, învingând echipa Manchester United în urma loviturilor de departajare, scor 12-11.

Reclamă

La finalul prelungirilor, scorul a fost 1-1, golurile fiind marcate de Gerard Moreno ’29 pentru Villarreal şi Cavani ’55 pentru United. La loviturile de departajare, scor 11-10, toţi jucătorii echipei spaniole au marcat, inclusiv portarul Rulli, în timp ce de la Manchetser United a ratat portarul De Gea.

„Este un vis împlinit. Am vrut să scriem istorie şi am făcut-o. Eram pregătit în cazul în care marca De Gea să bat din nou, îmi venise iar rândul. Este incredibil să câştigăm astfel. A fost cel mai bun an din cariera mea”, a declarat Gerard Moreno.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Villarreal a câştigat Europa League
  • Unai Emery şi-a trecut în cont al patrulea trofeu Europa League

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:45 Florinel Coman, avertizat să nu se transfere în Qatar: „Nici pentru 50 de milioane de euro!” 9:13 Shaun Murphy a răbufnit după declaraţiile care au făcut praf teatrul de la Crucible, casa Campionatului Mondial de snooker 8:41 Mircea Rednic aşteaptă oferta lui Dan Şucu pentru a reveni la Rapid: „Un telefon de la domnul Șucu oricând e binevenit” 8:33 VIDEOInter a sărbătorit titlul pe muzică românească! Imagini fabuloase cu hora din vestiar. Piesa care a declanșat nebunia la Milano 8:13 Novak Djokovic, sportivul anului la gala Laureus! Premiu special pentru Jude Bellingham 7:54 FotoAdrian Mititelu Jr, la câteva minute de moarte! Dezvăluiri incredibile după 10 ore de comă. În ce stare se află acum 22
apr.
23:55
VIDEOMiddlesbrough – Leeds 3-4, în AntenaPLAY. Nebunie de meci în Championship. A „plouat” cu goluri spectaculoase!
22
apr.
23:55
VIDEOFarense – Benfica 1-3, în AntenaPLAY. „Vulturii” continuă să spere la titlul din Liga Portugal
22
apr.
23:54
FotoBucurie nebună după ce Inter a câștigat titlul în Serie A! Nerazzurri au depășit-o pe AC Milan la campionate câștigate
22
apr.
23:41
AC Milan – Inter 1-2! Inter a câștigat titlul în Serie A după ce și-a răpus marea rivală în „Derby della Madonnina”
Vezi toate știrile
Citește și