Închide meniul

Asul din mâneca lui Perez! Cine este antrenorul surpriză pregătit să-i ia locul lui Zinedine Zidane la Real Madrid

Alexandru Ivan Publicat: 27 mai 2021, 17:49

Reclamă
Asul din mâneca lui Perez! Cine este antrenorul surpriză pregătit să-i ia locul lui Zinedine Zidane la Real Madrid

Profimedia

Real Madrid

Înlocuitor surpriză pentru Zidane la Real Madrid. Potrivit cotidianului AS, Xabi Alonso este asul din mâneca lui Florentino Perez. Sursa citată scrie că fosta legendă de pe Santiago Bernabeu se află pe o listă lungă de posibili antrenori pentru Real Madrid, după plecarea lui Zinedine Zidane. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înlocuitor surpriză pentru Zidane la Real Madrid. Xabi Alonso a intrat în cursa pentu post

Xabi Alonso este în prezent antrenorul echipei secunde la Real Sociedad. Antrenorul basc a reușit să promoveze în Liga 2 din Spania, cea mai mare performanță din istoria „satelitului” lui Sociedad. De altfel, formația de pe Anoeta este singura din La Liga care va avea reprezentantă și în eșalonul secund.

Spaniolii scriu că atuurile lui Alonso pentru banca lui Real Madrid sunt personalitatea și disciplina tactică. Cu toate acestea, lipsa de experiență la nivel înalt ar putea să-l coste scump în cursa pentru postul vacant de pe Bernabeu.

Ca jucător, Xabi Alonso a cucerit tot ce se putea alături de Real Madrid și naționala Spaniei. A strâns aproape 250 de meciuri în tricoul blanco, în perioada 2009-2014, trecându-și în palmares 1 trofeu Champions League, 1 titlu în La Liga, 2 Cupe și 2 Supercupe.

La naționala Spaniei, Alonso a strâns 114 selecții, devenind dublu-campiom european (2008, 2012) și campion mondial (2010). De asemenea, are un Champions League câștigat cu Liverpool și 3 titluri în Bundesliga cu Bayern Munchen.

Reclamă

Xabi Alonso s-a retras din activitate în 2017, la 36 de ani. De atunci, a pregătit diferite grupe de juniori la Real Madrid și, începând cu 2019, este antrenorul principal de la Real Sociedad B.

Ceilalți posibili înlocuitori ai lui Zinedine Zidane la Real Madrid

Raul Gonzalez. În prezent antrenorul echipei secunde al lui Real Madrid, Raul are același „handicap” la Xabi Alonso, lipsa de experiență la nivel înalt. Cu toate acestea, și Zidane a fost adus prima dată tot de la echipa secundă, astfel că nimic nu este imposibil în cazul celor doi.

Antonio Conte. Italianul e liber de contract după plecarea șoc de la Inter. Conte e un antrenor strict și foarte disciplinat din punct de vedere tactic.

Reclamă 4 / 0/3

Maruricio Pochettino. Argentinianul s-a aflat mereu în atenția șefilor de pe Bernabeu. Deși a semnat cu PSG în urmă cu doar 6 luni, primul său sezon în capitala Franței a fost mai mult decât complicat. A ratat titlul și Champions League și riscă să fie demis din cauza conflictului cu Leonardo, managerul sportiv.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB Vezi toate știrile
Citește și