Închide meniul

Carla Suarez Navarro, învinsă în primul tur de la Roland Garros. A câştigat cel mai important meci, cu cancerul. Ce i-a transmis Simona Halep în timpul partidei

Iulian Focșăneanu Publicat: 2 iunie 2021, 0:31 / Actualizat: 2 iunie 2021, 8:13

Reclamă
Carla Suarez Navarro, învinsă în primul tur de la Roland Garros. A câştigat cel mai important meci, cu cancerul. Ce i-a transmis Simona Halep în timpul partidei

Carla Suarez Navarro, aplaudată de Sloane Stephens / Sursa foto: Profimediaimages

Carla Suarez Navarro, învinsă în primul tur de la Roland Garros

Iberica a fost la două puncte de victorie după ce a profitat şi de forma foarte slabă a finalistei ediţiei 2018, cea care a rispit numeroase puncte (54 de greşeli neforţate, faţă de 32 adversara ei). După ce a fost condusă cu 4-2 şi 40-0, în setul al doilea, Suarez Navarro a întors scorul şi a servit pentru meci la 5-4. Ea a fost foarte aproape să pună capăt partidei, conducând cu 30-0. Din păcate pentru ea, Stephens a reuşit break-ul şi apoi a câştigat setul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Carla Suarez Navarro, învinsă în primul tur de la Roland Garros

Epuizată din punct de vedere fizic, după ce nu a mai jucat de peste 15 luni, Suarez Navarro a luptat şi în decisiv, revenind din nou de la 2-4 la 4-4. Stephens, o umbră a jucătoarei care câştiga US Open în 2017, a reuşit în cele din urmă să se impună fără glorie, după un meci care a durat două ore şi 25 de minute, anunţă news.ro.

Carla Suarez Navarro, 32 de ani, care nu a mai evoluat de la finalul lunii februarie 2020, când a pierdut în turul al doilea la Doha, a anunţat, la 22 aprilie, că s-a vindecat de limfomul Hodgkin.

Boala, un cancer al sistemului limfatic, i-a fost diagnosticată în mijlocul pandemiei de coronavirus, în august 2020, când se pregătea să se retragă din tenis, la finalul sezonului.

Reclamă

Însă sportiva spaniolă vrea să se retragă pe teren, nu din cauza bolii. Antrenându-se din martie, după ce a terminat chimioterapia, ea a dorit să revină în circuitul profesionist pentru a evolua la turneul din capitala Franţei. Carla Suarez Navarro, învinsă în primul tur de la Roland Garros, a jucat ultimul meci în competiţia pariziană.

Mesajul Simonei Halep pentru Carla Suarez Navarro

În timpul duelului dintre Carla Suarez Navarro şi Sloane Stephens, Simona Halep a avut o reacţie impresionantă. „Sunt atât de fericită să te văd înapoi, pe teren„, a transmis ocupanta locului 3 WTA pe contul ei de Instagram.

Simona Halep, mesaj pentru Carla Suarez Navarro
Instagram Simona Halep

În cariera ei, Carla Suarez Navarro a câştigat la simplu două turnee, la Doha – 2016 şi Oeiras – 2014, şi a mai disputat nouă finale, cele mai importante la Miami şi Roma, în 2015. Cea mai bună clasare a jucătoarei spaniole a fost locul 6 WTA, în 2016.

Reclamă 4 / 0/3

La Grand Slam-uri, ea a jucat în sferturi de mai multe ori, la Australian Open, Roland Garros şi US Open, iar la Wimbledon a atins faza optimilor de finală.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
Vezi toate știrile
Citește și