Închide meniul

A fost semnat cel mai mare contract din istoria sportului. Recordul lui Lionel Messi a fost doborât

Alex Ioniță Publicat: 10 decembrie 2023, 10:09

Reclamă
A fost semnat cel mai mare contract din istoria sportului. Recordul lui Lionel Messi a fost doborât

A fost semnat cel mai mare contract din istoria sportului

Lionel Messi / Profimedia

A fost semnat cel mai mare contract din istoria sportului. El este sportivul care a doborât recordul lui Lionel Messi, care a primit 555 de milioane de euro de la FC Barcelona, după ce a semnat prelungirea contractului, pe 4 ani, în anul 2017.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Superstarul japonez de baseball Shohei Ohtani a anunţat, sâmbătă, că a semnat cu Los Angeles Dodgers, semnând un contract record în valoare de 700 de milioane de dolari pe 10 ani, unul dintre cele mai mari din istoria acestui sport, relatează AFP, potrivit news.ro.

A fost semnat cel mai mare contract din istoria sportului

În afară de Dodgers, unde este coproprietar şi fostul star al echipei Lakers, Magic Johnson, alte câteva cluburi din Liga nord-americană de baseball (MLB), printre care New York Yankees şi Chicago Cubs, au încercat să-l atragă pe jucătorul japonez, care anul trecut a jucat pentru celălalt club din Los Angeles, Angels.

„Mă angajez să fac întotdeauna ceea ce este cel mai bine pentru echipă şi să dau tot ce am mai bun”, a declarat Ohtani pe Instagram, unde şi-a anunţat sâmbătă decizia de a se alătura celor de la Dodgers.

Agentul său, Nez Balelo, a precizat, într-un comunicat, că valoarea contractului său este de 700 de milioane de dolari pe 10 ani, cel mai mare semnat vreodată în istoria baseball-ului. „Acesta este un contract unic şi istoric pentru un jucător unic şi istoric”, a comentat el.

Reclamă

Ohtani a sosit în MLB în 2018 şi de atunci a fost votat cel mai valoros jucător al Ligii Americane (una dintre cele două ligi care alcătuiesc MLB) în 2021 şi 2023, de fiecare dată în unanimitate, lucru care nu s-a mai întâmplat cu niciun alt jucător înaintea lui.

Top 10 cel mai bine plătiți fotbaliști din lume

Printre jucătorii care primesc cele mai mari sume din fotbalul mondial se numără și Cristiano Ronaldo și Lionel Messi, care au renunțat la fotbalul european pentru a-și începe noi aventuri, în afara „bătrânului continent”.

Lista celor mai bine plătiți jucători este deschisă de Harry Kane, care s-a transferat la Bayern Munchen, în perioada de mercato din această vară, de la Tottenham, în schimbul sumei de 100 de milioane de euro.

Reclamă 4 / 0/3

Iată lista completă:

1. Cristiano Ronaldo – Al-Naasr: 260 milioane de euro pe sezon
2. Lionel Messi – Inter Miami: 135 milioane de euro pe sezon
3. Neymar – Al Hilal: 112 milioane de euro pe sezon
4. Kylian Mbappe – PSG: 110 milioane de euro pe sezon
5. Karim Benzema – Al Ittihad: 106 milioane de euro pe sezon
6. Erling Haaland – Manchester City: 58 milioane de euro pe sezon
7. Mohamed Salah – Liverpool: 53 milioane de euro pe sezon
8. Sadio Mane – Al Nassr: 52 milioane de euro pe sezon
9. Kevin de Bruyne – Manchester City: 39 milioane de euro pe sezon
10. Harry Kane – Bayern Munchen – 36 milioane de euro pe sezon

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” 11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” 11:27 Cremonese – Pisa (13:30) şi Lecco – Sampdoria (19:00), LIVE VIDEO, în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” 10:30 Noutățile lunii mai în AntenaPLAY 10:07 Zeljko Kopic a răbufnit, înaintea duelurilor decisive pentru Dinamo: „Ei nu ar trebui să mai facă parte din club!” 9:57 Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun 9:33 Transferul lui Denis Drăguş a intrat în linie dreaptă! Standard şi-a dat acordul! Anunţul presei din Turcia 9:13 „Cristi Chivu, o variantă pentru Rapid?” Răspunsul dat imediat de Victor Angelescu! Mesaj şi despre Mircea Lucescu Vezi toate știrile
Citește și