Închide meniul

Alex Toma a fost invitatul lui Cătălin Oprişan, în emisiunea AS.ro LIVE. Campionul la triatlon a venit cu poveşti de senzaţie

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 29 septembrie 2022, 10:20

Alex Toma a fost invitatul lui Cătălin Oprişan, în emisiunea AS.ro LIVE. Campionul la triatlon a venit cu poveşti de senzaţie

Alex Toma, invitatul lui Cătălin Oprişan în emisiunea AS.ro LIVE

Alex Toma/ Facebook Alex Toma

Alex Toma a fost invitatul lui Cătălin Oprişan, în emisiunea AS.ro LIVE. Triatlonistul român a venit cu poveşti de senzaţie, după numeroase recorduri doborâte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alex Toma provine dintr-o familie de sportivi. Mama sportivului a practicat handbal de performanţă, iar tatăl acestuia a jucat la FC Argeş, într-o perioadă în care a împărţit vestiarul cu marele Nicolae Dobrin.

Alex Toma, invitatul lui Cătălin Oprişan, în emisiunea AS.ro LIVE

Cea mai mare performanţă din cariera de triatlonist a lui Alex Toma este reprezentată de faptul că a a încheiat pe locul doi Campionatul Mondial din Malaysia, din 2019. Acesta a doborât recordul mondial la categoria sa de vârstă, şi a încheiat pe locul secund la general.

Cursa la care a doborât recordul mondial a constat într-o serie de 2 kilometri de înot, 90 de bicicletă şi alţi 21 de alergare, un efort imens din partea unui sportiv, care necesită luni de pregătire intensă.

„A fost o cursă pe care am condus-o încă de la proba de înot, ieșind cu un minut și jumătate față de cel de-al doilea sportiv. La proba de bicicletă de 90 de kilometri am reușit să mă îndepărtez de urmăritori, am intrat cu un avans de 4 minute și jumătate, iar la proba de alergare din cauza căldurii – erau undeva la 45 de grade – a trebuit să încetinesc ritmul și m-a ajuns un sportiv din Australia”, a declarat Alex Toma, după cursa din Malaysia, conform prosport.ro.

Reclamă

În copilărie, Aex Toma a practicat înot, timp de opt ani fotbal, şi încă un an, atletism. După o accidentare gravă suferită pe terenul de fotbal, a ales triatlonul.

Pe lângă faptul că participă la competiţii internaţionale de triatlon, Alex Toma este antrenor de înot şi triatlon pentru copii, formând viitorii campioni ai României.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! Vezi toate știrile
Citește și