Închide meniul

Alin Alexuc a anunţat că se retrage după Jocurile Olimpice de la Paris: „Vreau o medalie”

Reclamă

Publicat: 11 februarie 2024, 18:26

Alin Alexuc a anunţat că se retrage după Jocurile Olimpice de la Paris: „Vreau o medalie

Alin Alexuc a anunţat că se retrage după Jocurile Olimpice de la Paris

Alin Alexuc reprezintă România la Campionatele Mondiale de lupte / Facebook COSR

Alin Alexuc a anunţat că se retrage după Jocurile Olimpice de la Paris. Astfel, ediţia 2024 a Campionatelor Europene, care se desfăşoară la Bucureşti, va fi ultima la care va participa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

El a menţionat că îşi doreşte să îl întâlnească în finală pe prietenului său, turcul Riza Kayaalp, multiplu medaliat la Campionatele Europene, Mondiale şi Jocurile Olimpice.

Alin Alexuc a anunţat că se retrage după Jocurile Olimpice de la Paris

Mă bucur că avem din nou ocazia să concurăm acasă la Europene. Pentru mine va fi probabil ultimul European pentru că după Jocurile Olimpice de la Paris mă voi retrage. De aceea pot spune că îmi pare rău că nu avem la Bucureşti o Sală Polivalentă modernă pentru a găzdui şi un Mondial aici. Mi-ar fi plăcut să mă lupt la un Mondial acasă. În 2019 am luat bronzul la Bucureşti. Acum o să încerc să ajung în finală cu Riza (n.r. – sportivul turc Riza Kayaalp) şi sper să fie o finală frumoasă. Sincer, mi-ar plăcea să cuceresc aurul aici, în România, ar fi un sentiment unic pentru mine. Dar cel mai important ar fi, dacă mă va ajuta Dumnezeu, să obţin o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris„, a spus sportivul român. conform agerpres.ro.

Cu Riza mă antrenez de câţiva ani, ideea mea a fost să mă antrenez cu cel mai bun ca să fiu şi eu la rândul meu la un nivel bun. De aceea consider că antrenamentele cu el m-au ajutat foarte mult. Acum vom vedea dacă ne întâlnim la aceste Europene. Dacă se va întâmpla, cel mai bun să câştige. Rămânem prieteni în afara luptelor, dar pe saltea suntem cei mai mari duşmani„, a adăugat Alin Alexuc (33 de ani).

Prezent la conferinţa de presă, sportivul turc Riza Kayaalp (cat. 130 kg) a menţionat că îşi propune să câştige al 13-lea său titlu european la Bucureşti.

Reclamă

Sunt pentru a doua oară la un European la Bucureşti şi mă bucur că sunt prezent aici. La această ediţie voi încerca să cuceresc al 13-lea meu titlu european pentru că îmi doresc să fac acest lucru în România. Alin Alexuc este prietenul meu şi îi urez mult succes. Suntem prieteni de mult pentru că ne antrenăm împreună de câţiva ani. O eventuală întâlnire a noastră pe saltea depinde de tragerea la sorţi, însă eu îmi doresc să ne întâlnim în finală. În afara luptelor rămânem prieteni foarte buni. Îi urez succes lui şi echipei României„, a precizat Kayaalp.

La ediţia 2024 a Campionatelor Europene de lupte, care se desfăşoară în Sala Polivalentă din Bucureşti în perioada 12-18 februarie, vor participa aproximativ 1.100 de sportivi din 48 de ţări.

România va fi reprezentată de un lot format din 30 de sportivi, câte 10 la fiecare stil: lupte libere, lupte greco-romane şi lupte feminine.

Reclamă 4 / 0/3

Anul trecut, sportivii români au reuşit pentru prima oară după 43 de ani să cucerească două medalii de aur la aceeaşi ediţie a Campionatelor Europene. La CE de seniori de la Zagreb, România a cucerit cinci medalii, dintre care două de aur, obţinute de Andreea Beatrice Ana, la cat. 55 kg, şi Alexandra Nicoleta Anghel, la cat. 72 kg, şi trei de bronz, câştigate de Cătălina Axente la cat. 76 kg, de Kriszta Tunde Incze, la cat. 65 kg, şi de Denis Florin Mihai, la cat. 55 kg (greco-romane).

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și