Închide meniul

Alin Alexuc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! La câţi sportivi a ajuns delegaţia României

Alex Masgras Publicat: 9 mai 2024, 21:14

Reclamă
Alin Alexuc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! La câţi sportivi a ajuns delegaţia României

Alin Alexuc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! La câţi sportivi a ajuns delegaţia României

Alin Alexu / Facebook Comitetul Olimpic şi Sportiv Român

Alin Alexuc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Luptătorul a obţinut biletele pentru competiţia din această vară la Turneul Mondial de Calificare de la Istanbul, acolo unde s-a calificat în finală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În semifinale, el l-a învins pe Heiki Nabi, din Estonia, cu 3-1. Calificarea în finală îi asigură lui Alexuc biletele către Paris. Aceasta a va fi a patra participare a sportivului legitimat la CS Dinamo, după ce a fost prezent şi la precedentele trei ediţii.

Alin Alexuc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris!

În total, România a ajuns la 83 de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Paris:

„Calificare la Jocurile Olimpice Paris 2024

Team Romania – 83 sportivi calificați

Reclamă

Luptătorul Alin Alexuc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, la lupte greco-romane, categoria 130 kg. Alin a reușit să se califice în finala Turneului Mondial de Calificare de la Istanbul, după o victorie în semifinale în fața sportivului Heiki Nabi, din Estonia, 3-1 Calificarea în finală îi asigură biletul olimpic, conform criteriilor Federației Internaționale primii 3 sportivi de la acest Turneu Mondial se califică la Jocuri. Este ultima șansă pentru luptători de a se califica la întrecerea olimpică de la Paris.

Pentru Alin Alexuc, legitimat la CS Dinamo, va fi a patra participare la Jocurile Olimpice după edițiile Londra 2012, Rio 2016 și Tokyo 2020. El este al doilea reprezentant al luptelor care obține biletul olimpic, după Andreea Ana.

Felicitări, Alin! Succes celorlalți luptători care participă la calificarea olimpică de la Istanbul!”, a anunţat Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, pe Facebook.

Reclamă 4 / 0/3

Sportivii români calificaţi la Jocurile Olimpice de la Paris

Team Romania are în acest moment 83 de sportivi calificaţi la JO 2024, la 13 sporturi. Halterofilele Mihaela Cambei (cat. 49 kg) şi Loredana Toma (cat. 71 kg) sunt şi ele calificate, dar lipseşte oficializarea.

  • Atletism (5): Delvine Relin Meringor (maraton), Andrea Miklos (400 m), Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Joan Chelimo Melly (maraton), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului);
  • Înot (2): David Popovici (100 m liber, 200 m liber), Vlad Stancu (800 m liber, 1.500 m liber);
  • Box (1): Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg);
  • Canoe (3): Cătălin Chirilă (C1 – 1.000 m), Ilie Sprîncean, Oleg Nuţă (C2 – 500 m);
  • Canotaj (44 locuri cotă): dublu vâsle feminin, categorie uşoară, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, patru rame feminin, patru vâsle feminin, 8+1 feminin, dublu vâsle masculin, dublu rame masculin, patru rame masculin, patru vâsle masculin, 8+1 masculin;
  • Gimnastică artistică (6): 5 locuri cotă – echipa feminină; Andrei Muntean;
  • Gimnastică ritmică (1): Annaliese Drăgan;
  • Lupte (1): Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg);
  • Lupte greco-romane (1): Alin Alexuc (cat. 130 kg);
  • Polo pe apă (13): 13 locuri cotă – echipa masculină;
  • Scrimă (1): Mălina Călugăreanu (floretă);
  • Tenis de masă (4): 3 locuri cotă – echipa feminină, Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt);
  • Yachting (1): Ebru Bolat (clasa Ylca 6).
Citește și:

Este Răzvan Lucescu cel mai bun antrenor român al momentului?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:00 „Am avut nopţi nedormite!” Sacrificiul uriaş făcut de Răzvan Lucescu pentru titlul istoric cu PAOK Salonic: „Era o dramă!” 11:28 FCSB ar putea avea un duel de foc cu PAOK Salonic în preliminariile Ligii Campionilor! În ce tur se pot întâlni 10:51 Gigi Becali a anunţat când va pleca Florinel Coman de la FCSB! Obiectiv uriaş impus lui „Mbbape de România” 10:04 Reacţia lui Ladislau Boloni, după ce Metz s-a salvat după al 5-lea criteriu de departajare de retrogradarea directă 9:49 Simona Halep a urcat 10 locuri în clasamentul WTA! Cine este cea mai bine clasă româncă 9:43 Răzvan Lucescu, declaraţii incendiare la conferinţa de presă. „Acesta este al treilea meu titlu cu PAOK. Unul mi-a fost furat” 8:48 Pep Guardiola, la un pas să plângă atunci când a vorbit despre plecarea lui Jurgen Klopp de la Liverpool: „Îmi va fi dor de el” 8:40 EXCLUSIVMircea Lucescu, discurs emoţionant după ce Răzvan Lucescu a câştigat titlul cu PAOK: „Îi mulţumesc! A fost ceva extraordinar!” 8:12 Gigi Becali şi-a ales super-atacantul de Liga Campionilor pentru FCSB! „Îl iau peste capul staff-ului” 0:15 Gigi Becali, impresionat de titlul uriaş câştigat de Răzvan Lucescu cu PAOK. „E posibil să fie mai tare decât taică-su” Vezi toate știrile
Citește și