Închide meniul

Ana Maria Popescu a câştigat medalia de argint la Cupa Mondială din Dubai! Performanţă remarcabilă pentru scrimera de 37 de ani. Reacţie fabuloasă a româncei!

Iulian Focșăneanu Publicat: 4 decembrie 2021, 21:24

Ana Maria Popescu a câştigat medalia de argint la Cupa Mondială din Dubai! Performanţă remarcabilă pentru scrimera de 37 de ani. Reacţie fabuloasă a româncei!

Ana Maria Popescu, medalie de argint la Cupa Mondială din Dubai

Facebook Ana Maria Popescu

În finală, Ana Maria Popescu a fost învinsă de Katrina Lehis, cu 14-15. I-a permis reprezentantei Estoniei să îşi ia revanşa pentru ceea ce s-a întâmplat la Jocurile Olimpice. Lehis a pierdut în faţa româncei în semifinale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ana Maria Popescu a obţinut medalia de argint la Cupa Mondială

Argint pentru Ana Maria Popescu la Dubai!

Ana Maria Popescu a încheiat anul 2021 cu o medalie de argint cucerită în proba individuală la Cupa Mondială găzduită de Emiratele Arabe Unite. În Dubai, Ana Maria a trecut de faza grupelor cu cinci victorii din tot atâtea meciuri disputate, iar pe tabloul principal a intrat direct în sferturile de finală. A depășit această fază printr-o victorie cu 15-5 la o reprezentantă a gazdelor, Zainab Al Hosany, pentru ca în semifinale, Ana Maria să o învingă pe Alanoud Al Saady (EAU), de care a dispus cu tot cu 15-5.

Reclamă

Finala a fost disputată în compania estoniencei Katrina Lehis, pe care Ana Maria o învinsese anul acesta, la Tokyo, în semifinalele olimpice. De această dată, victoria i-a revenit Katrinei, care s-a impus la limită, cu 15-14. Ana Maria a obținut argintul concursului și a pierdut pentru a treia oară un meci împotriva estoniencei.

În competiția masculină, stelistul Andrei Burghelea s-a calificat în 16-imi, unde l-a întrecut pe Saif Ahmed (EAU) cu 15-12, însă a fost eliminat în optimi de către kazahul Elmir Alimzhanov, care s-a impus cu 15-9. La finele Open-ului din Dubai, Andrei s-a clasat pe locul 14„, este anunţul făcut de COSR.

Reclamă

Citește și:

Apăi… eu când mă apuc de o treabă, nu mă dau bătută aşa uşor. Argint până la capăt şi tot la o tuşă diferență. 14-15 în finală pentru Katrina Lehis. Felicitări tuturor pentru participare şi un mare BRAVO pentru Mihail G. Kouzev şi MK Fencing Academy MKFA, United Arab Emirates UAE pentru organizare.

P.S. acum fug să mă îmbrac în fetiță pentru că mi-a promis domn’antrenor Popescu o cină delicioasă. Încearcă şi el să profite… ştie că de mâine e singurul chef din casă„, a fost prima reacţie oferită, pe Facebook, de Ana Maria Popescu.

Reclamă 4 / 0/3

Ana Maria Brânză, cea mai bună spadasină a lumii pentru a cincea oară

Luna trecută, Ana Maria Brânză (37 ani) a fost declarată, de Federaţia Internaţională de Scrimă, cea mai bună spadasină a lumii.

Palmaresul impresionant al Anei, 3 medalii olimpice, 6 mondiale şi 11 europene, cu 9 medalii de aur în total, plus cele 37 de Cupe Mondiale câştigate, e unul al recordurilor în scrima românească, ea fiind cea mai titrată scrimeră din România.

Ana a fost desemnată cea mai bună spadasină a lumii în sezoanele 2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020, 2020-2021.

O va învinge Simona Halep pe Paula Badosa, în primul tur de la Miami?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:00 Cum încearcă Dani Alves să obţină eliberarea condiţionată din închisoare, după ce a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni pentru viol 15:44 Anunţul lui Eugen Voicu despre venirea de noi acționari la Dinamo! Ce a spus despre Ion Ţiriac şi Cristi Borcea 15:10 NEWS ALERTMarius Şumudică, anunţ „bombă” despre revenirea în Liga 1! Discuţia avută cu un patron din play-off: „Mi-a promis că eu voi fi” 15:09 FotoPerformanţă uriaşă pentru Bernadette Szocs. Bernie e la cea mai bună clasare a carierei în ierarhia mondială 14:50 Marius Şumudică a reacţionat, după ce galeria Rapidului a stat ca la teatru cu Farul: „Mai bine te huiduie” 14:19 Jucătorii naţionalei au efectuat vizita medicală pentru EURO 2024! Anunţul FRF 13:57 VIDEOUn jucător s-a prăbuşit pe teren la Miami, în ziua decesului iubitului Arynei Sabalenka! Momente şocante la turneul american 13:49 Darren Cahill, reacţie de mare campion după ce a participat la antrenamentele Simonei Halep: „E un exemplu pentru toți” 13:46 Charles Leclerc a vorbit despre rivalitatea de la Ferrari cu Carlos Sainz: „Am reuşit să facem asta!” 13:30 „Joc singur” Scandal la FCU Craiova, după înfrângerea cu Petrolul! Juan Bauza şi-a făcut praf colegii Vezi toate știrile
Soarele intră în Berbec pe 19 martie 2024 și oferă curaj nativilor Taur. Ce schimbări apar

Soarele intră în Berbec pe 19 martie 2024 și oferă curaj nativilor Taur. Ce schimbări apar

Nativii care își vor îmbunătății relațiile în această săptămână. Soarele intră în Berbec și aduce un nou început

Nativii care își vor îmbunătății relațiile în această săptămână. Soarele intră în Berbec și aduce un nou început

Formula 1
Pe același subiect
Pavel Popescu, soţul campioanei olimpice Ana Maria Brânză, e gata de Campionatele Europene de polo
Alte sporturi • 3 ian., 20:55
Pavel Popescu, soţul campioanei olimpice Ana Maria Brânză, e gata de Campionatele Europene de polo, care sunt LIVE în AntenaPLAY!
Ana Maria Brânză are încredere în David Popovici
Înot • 27 sept., 12:48
Ana Maria Brânză are încredere în David Popovici, înainte de Jocurile Olimpice de la Paris: „Să nu îşi piardă niciodată bucuria”
Ana Maria Brânză, mesaj pentru Simona Halep
Alte sporturi • 27 sept., 12:00
Ana Maria Brânză, mesaj pentru Simona Halep: „O să vină şi seninul”. Ce a spus despre testele anti-doping
AS.ro LIVE | Ana Maria Brânză, invitata lui Dan Pavel
Extra • 27 sept., 10:25
AS.ro LIVE | Ana Maria Brânză a fost invitata lui Dan Pavel! Campioana olimpică a venit cu poveşti de senzaţie
Olga Kharlan, scrimera descalificată pentru că nu a dat mâna cu adversara din Rusia
Alte sporturi • 28 iul., 12:28
Olga Kharlan, scrimera descalificată pentru că nu a dat mâna cu adversara din Rusia: „Nu vom da niciodată mâna cu ei”