Închide meniul

Ana Maria Popescu a câştigat medalia de argint la Cupa Mondială din Dubai! Performanţă remarcabilă pentru scrimera de 37 de ani. Reacţie fabuloasă a româncei!

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 4 decembrie 2021, 21:24

Ana Maria Popescu a câştigat medalia de argint la Cupa Mondială din Dubai! Performanţă remarcabilă pentru scrimera de 37 de ani. Reacţie fabuloasă a româncei!

Ana Maria Popescu, medalie de argint la Cupa Mondială din Dubai

Facebook Ana Maria Popescu

În finală, Ana Maria Popescu a fost învinsă de Katrina Lehis, cu 14-15. I-a permis reprezentantei Estoniei să îşi ia revanşa pentru ceea ce s-a întâmplat la Jocurile Olimpice. Lehis a pierdut în faţa româncei în semifinale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ana Maria Popescu a obţinut medalia de argint la Cupa Mondială

Argint pentru Ana Maria Popescu la Dubai!

Ana Maria Popescu a încheiat anul 2021 cu o medalie de argint cucerită în proba individuală la Cupa Mondială găzduită de Emiratele Arabe Unite. În Dubai, Ana Maria a trecut de faza grupelor cu cinci victorii din tot atâtea meciuri disputate, iar pe tabloul principal a intrat direct în sferturile de finală. A depășit această fază printr-o victorie cu 15-5 la o reprezentantă a gazdelor, Zainab Al Hosany, pentru ca în semifinale, Ana Maria să o învingă pe Alanoud Al Saady (EAU), de care a dispus cu tot cu 15-5.

Finala a fost disputată în compania estoniencei Katrina Lehis, pe care Ana Maria o învinsese anul acesta, la Tokyo, în semifinalele olimpice. De această dată, victoria i-a revenit Katrinei, care s-a impus la limită, cu 15-14. Ana Maria a obținut argintul concursului și a pierdut pentru a treia oară un meci împotriva estoniencei.

În competiția masculină, stelistul Andrei Burghelea s-a calificat în 16-imi, unde l-a întrecut pe Saif Ahmed (EAU) cu 15-12, însă a fost eliminat în optimi de către kazahul Elmir Alimzhanov, care s-a impus cu 15-9. La finele Open-ului din Dubai, Andrei s-a clasat pe locul 14„, este anunţul făcut de COSR.

Reclamă

Citește și:

Apăi… eu când mă apuc de o treabă, nu mă dau bătută aşa uşor. Argint până la capăt şi tot la o tuşă diferență. 14-15 în finală pentru Katrina Lehis. Felicitări tuturor pentru participare şi un mare BRAVO pentru Mihail G. Kouzev şi MK Fencing Academy MKFA, United Arab Emirates UAE pentru organizare.

P.S. acum fug să mă îmbrac în fetiță pentru că mi-a promis domn’antrenor Popescu o cină delicioasă. Încearcă şi el să profite… ştie că de mâine e singurul chef din casă„, a fost prima reacţie oferită, pe Facebook, de Ana Maria Popescu.

Reclamă 4 / 0/3

Ana Maria Brânză, cea mai bună spadasină a lumii pentru a cincea oară

Luna trecută, Ana Maria Brânză (37 ani) a fost declarată, de Federaţia Internaţională de Scrimă, cea mai bună spadasină a lumii.

Palmaresul impresionant al Anei, 3 medalii olimpice, 6 mondiale şi 11 europene, cu 9 medalii de aur în total, plus cele 37 de Cupe Mondiale câştigate, e unul al recordurilor în scrima românească, ea fiind cea mai titrată scrimeră din România.

Ana a fost desemnată cea mai bună spadasină a lumii în sezoanele 2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020, 2020-2021.

Recomandări
  • Ana Maria Popescu, performanţă remarcabilă la 37 de ani
  • Spadasina a cucerit medalia de argint la Cupa Mondială 2021

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” Vezi toate știrile
Citește și