Închide meniul

Andrei Muntean s-a calificat la Jocurile Olimpice, după CM de gimnastică artistică! Delegația României a ajuns la 55 de sportivi

Alex Ioniță Publicat: 1 octombrie 2023, 22:09

Reclamă
Andrei Muntean s-a calificat la Jocurile Olimpice, după CM de gimnastică artistică! Delegația României a ajuns la 55 de sportivi

Andrei Muntean s-a calificat la Jocurile Olimpice, după CM de gimnastică artistică

Andrei Muntean, la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică / Profimedia

Andrei Muntean s-a calificat la Jocurile Olimpice, după CM de gimnastică artistică. Sportivul a obținut calificarea după ultima performanță realizată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sportivul român s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, după ce s-a clasat pe locul 30 în calificările la individual compus, duminică, la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Anvers, notează agerpres.ro.

Andrei Muntean s-a calificat la Jocurile Olimpice, după CM de gimnastică artistică

El a obţinut biletul pentru Paris pe baza criteriului FIG prin care primii 8 sportivi din clasamentul individual care nu sunt calificaţi cu echipa vor concura anul viitor la Jocurile Olimpice, precizează Federaţia Română de Gimnastică pe pagina sa de Facebook.

Muntean s-a clasat pe locul 30 cu 80.665 puncte şi va va fi a patra rezervă în finala de la individual compus la Anvers. El va participa pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, după Rio 2016.

România a ajuns la 55 de sportivi calificaţi la JO 2024.

Reclamă

România nu a prins nici o finală la ediţia din acest an Mondialelor la masculin.

Echipa masculină a României, care ratase încă de sâmbătă calificarea la JO 2024, s-a clasat în cele din urmă pe locul 22.

Japonezul Kenta Chiba a fost cel mai bun la individual în calificări, cu 85,799 puncte, iar pe echipe Japonia a încheiat pe primul loc, cu 258,228 puncte.

Reclamă 4 / 0/3

Ana Maria Brânză are încredere în David Popovici, înainte de Jocurile Olimpice de la Paris

„Există această bucurie a eşecului, oricât de ciudat sună. I-a luat presiunea. El nu se mai bucura. Acesta a fost mesajul lui David de la început. Poţi să faci performanţă bucurându-te de activitate. Eu mă bucur că există un alt sportiv care transmite acelaşi mesaj pe care îl urlu de mult timp. Pentru mine, scrima a fost o joacă, o bucurie. Iată că putem să facem performanţă. Nu trebuie să ne transformăm în acei adulţi importanţi şi responsabili care TREBUIE să aducă medaliile acasă. Sportul înseamnă o joacă. Uităm acest lucru. Şi da, e mai bine că s-a întâmplat acum. Şi-a dat şi el seama, deşi ştia dinainte, pentru că e un tip cererbral, că este om şi poate să crească.

Îmi aduc aminte când l-am cunoscut prima dată. El părea un puşti care se bucura de ce face acolo. Când ne-am întâlnit, eu eram aproape calificată la Tokyo şi el mi-a spus pe un ton atât de matur şi atât de serios: ‘Mai am o secundă ca să ajung la Tokyo’. Dar a spus-o în felul în care îl credeai şi ştiai că o să fie la Tokyo. Şi asta s-a şi întâmplat. Trebuie doar să nu îşi piardă niciodată bucuria. Mai ale că şi Adrian Rădulescu este unul antrenor din generaţia tânără care transmite acest lucru. Inclusiv părinţii lui David. Ţin minte cum povestea el când era mic că nu îl întrebau ce a făcut la concurs, îl întrebau: ‘Te-ai bucurat?’. Să nu mai punem presiune pe tineri, pe copii, doar că ne dorim noi medalii. Să ne dorim ca ei să fie fericiţi şi bucuroşi”, a declarat Ana Maria Brânză, la AS.ro LIVE.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
4
mai
22:45
VIDEOMax Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 de la Miami (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY, 23:00)
4
mai
22:35
Promisiunea lui Kopic după ce Dinamo a ajuns într-o situaţie dramatică: „Vom lupta până la final, vom lupta pentru club!”
4
mai
22:20
Ahmed Bani, la pământ după ce Dinamo a fost egalată de U Cluj: „Trebuia să câștigăm cu orice preț!”
4
mai
22:02
Cum arată clasamentul în playout după U Cluj – Dinamo 3-3. Situaţie disperată pentru echipa lui Kopic
4
mai
21:31
NEWS ALERTReal Madrid e noua campioană a Spaniei! Echipa lui Ancelotti a câştigat titlul cu 4 etape înainte de final
4
mai
21:29
Erling Haaland, cifre fabuloase la Manchester City! Starul norvegian a făcut show și a marcat patru goluri
4
mai
21:00
VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a câștigat prima cursă, live în AntenaPLAY
4
mai
20:42
„S-au înțeles!” Mihai Stoica a anunțat transferul lui Florinel Coman! Ultimele detalii despre negocieri
4
mai
20:35
U Cluj – Dinamo 3-3! „Câinii”, egalați în minutul 90+1! Au nevoie de un miracol pentru a nu retrograda
4
mai
20:29
Motivul pentru care Ianis Hagi nu a revenit la Farul, înainte de EURO 2024: „Era huiduit de 200-300 de spectatori”
Vezi toate știrile
Citește și