Închide meniul

AS.ro LIVE | Marian Băban a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveşti extraordinare ale fostului sportiv

Bogdan Stănescu Publicat: 7 iunie 2023, 22:40 / Actualizat: 10 iunie 2023, 19:57

AS.ro LIVE | Marian Băban a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveşti extraordinare ale fostului sportiv

Marian Baban / Facebook

AS.ro LIVE | Marian Băban a fost invitatul lui Dan Pavel. În vârstă de 47 de ani, Marian Baban a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Preşedinte al unui club de caiac, Kayak Champions, Marian Baban este cetăţean de onoare al oraşului Turnu Măgurele, acolo unde s-a născut.

AS.ro LIVE | Marian Băban a fost invitatul lui Dan Pavel

Marian Băban e un fost sportiv de performanţă, care a concurat pentru România în probele de caiac-canoe.

Reclamă

Marian Băban a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice de vară, Sydney 2000 și Atena 2004. La Sydney 2000 a participat în proba de K-1 1000 m, iar la Atena 2004 a participat în proba de K-4 1000 m.

Marian Băban a primit titlul onorific de „Cetățean de onoare” al orașului Turnu Măgurele.

Reclamă

În 2017, el a introdus o nouă ramură sportivă în caiac-canoe și anume „kaiac polo”. Primul meci oficial al echipei române de kaiac polo a fost împotriva echipei Marii Britanii.

Marian Băban, despre caiac: Principalele bariere ale acestui sport sunt teama oamenilor de apă şi infrastructura slab dezvoltată

Marian Baban, care deţine un club de caiac cu 100 de membri, a vorbit despre principalele bariere ale acestui sport.

Principalele bariere ale acestui sport sunt teama oamenilor de apă şi infrastructura slab dezvoltată. România stă destul de slab la capitolul infrastructură. Suntem singurul club din Bucureşti care se adresează în egală măsură sportivilor de performanţă şi celor amatori, iar în ţară le numeri pe degete. Avem însă multe lacuri şi râuri pe care poate fi practicat acest sport, şi avem încredere că, pornind de la interesul tot mai crescut al oamenilor, se vor crea tot mai multe oportunităţi de agrement pentru amatorii de caiac“, a declarat Marian Baban pentru zf.ro.

Reclamă

Marian Băban a dezvăluit şi de ce a deschis acel club de caiac.

Am decis că este momentul să ofer către societate tot ceea ce mi-a oferit mie sportul de performanţă. Şi, pornind de la ce am învăţat eu, să încerc să fac lucrurile şi mai bine şi să contribui la dezvoltarea completă a sportivilor şi, implicit, a sportului de performanţă. Debutul a fost modest, cu doar câteva caiace, dar cu mult entuziasm pe care nu l-am pierdut nici până în prezent. În câteva luni, am constatat că există un interes peste aşteptări şi foarte mulţi copii şi părinţi îşi doreau să încerce acest sport“, a mai declarat fostul sportiv de performanţă pentru sursa citată.

Reclamă
Citește și:
Pe același subiect
O şalupă cu motor a trecut peste un caiac plin cu sportivi
Alte sporturi • 13 iul., 20:59
Imagini teribile! O şalupă cu motor a trecut peste un caiac plin cu sportivi, la Orşova. Elisabeta Lipă: „Este incredibil, inimaginabil!”
Ultimele știri
9:02 Laurenţiu Reghecampf, debut cu stângul în Arabia Saudită! Un fost jucător din Liga 1 a eliminat-o pe Al Tai din Cupa Regelui 8:45 La mulţi ani, Simona Halep! Campioana noastră împlineşte 32 de ani. Perioadă de coşmar pentru „Simo” 8:43 FCSB poate câştiga la FIFA litigiul cu Galatasaray, în cazul lui Olimpiu Moruţan: „Se pot revendica anumite drepturi financiare” 26
sept.
23:55
Cupa Ligii Portugaliei: AVS – Arouca a fost în AntenaPLAY!
26
sept.
23:38
Fază controversată în Dinamo – FC U Craiova 1948! Horaţiu Feşnic a arătat cartonaşul roşu, apoi s-a răzgândit
26
sept.
23:31
Ovidiu Burcă, mesaj clar după Dinamo – FC U Craiova 1948 1-1: „Jocul e în creştere!”
26
sept.
23:30
VIDEOVenezia – Palermo 1-3 a fost în AntenaPLAY. Ionuţ Nedelcearu a prins primele minute din acest sezon
26
sept.
23:03
Albion Rrahmani, gest politic provocator! Ce riscă atacantul Rapidului
26
sept.
22:50
Dinamo – FC U Craiova 1948 1-1 şi Voluntari – Farul 2-0, în meciurile serii din Cupa României
26
sept.
22:37
Hakim Abdallah, aproape de golul sezonului în Dinamo – FC U Craiova 1948! Atacantul „câinilor”, execuţie de la mijlocul terenului
Vezi toate știrile
EMISIUNI
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Eduard Novak, la AS.ro LIVE