Închide meniul

AS.ro LIVE | Marian Băban a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveşti extraordinare ale fostului sportiv

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 7 iunie 2023, 22:40 / Actualizat: 10 iunie 2023, 19:57

AS.ro LIVE | Marian Băban a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveşti extraordinare ale fostului sportiv

Marian Baban e invitatul lui Dan Pavel joi, de la 10:30

Marian Baban / Facebook

AS.ro LIVE | Marian Băban a fost invitatul lui Dan Pavel. În vârstă de 47 de ani, Marian Baban a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Preşedinte al unui club de caiac, Kayak Champions, Marian Baban este cetăţean de onoare al oraşului Turnu Măgurele, acolo unde s-a născut.

AS.ro LIVE | Marian Băban a fost invitatul lui Dan Pavel

Marian Băban e un fost sportiv de performanţă, care a concurat pentru România în probele de caiac-canoe.

Marian Băban a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice de vară, Sydney 2000 și Atena 2004. La Sydney 2000 a participat în proba de K-1 1000 m, iar la Atena 2004 a participat în proba de K-4 1000 m.

Marian Băban a primit titlul onorific de „Cetățean de onoare” al orașului Turnu Măgurele.

Reclamă

În 2017, el a introdus o nouă ramură sportivă în caiac-canoe și anume „kaiac polo”. Primul meci oficial al echipei române de kaiac polo a fost împotriva echipei Marii Britanii.

Marian Băban, despre caiac: Principalele bariere ale acestui sport sunt teama oamenilor de apă şi infrastructura slab dezvoltată

Marian Baban, care deţine un club de caiac cu 100 de membri, a vorbit despre principalele bariere ale acestui sport.

Principalele bariere ale acestui sport sunt teama oamenilor de apă şi infrastructura slab dezvoltată. România stă destul de slab la capitolul infrastructură. Suntem singurul club din Bucureşti care se adresează în egală măsură sportivilor de performanţă şi celor amatori, iar în ţară le numeri pe degete. Avem însă multe lacuri şi râuri pe care poate fi practicat acest sport, şi avem încredere că, pornind de la interesul tot mai crescut al oamenilor, se vor crea tot mai multe oportunităţi de agrement pentru amatorii de caiac“, a declarat Marian Baban pentru zf.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Marian Băban a dezvăluit şi de ce a deschis acel club de caiac.

Am decis că este momentul să ofer către societate tot ceea ce mi-a oferit mie sportul de performanţă. Şi, pornind de la ce am învăţat eu, să încerc să fac lucrurile şi mai bine şi să contribui la dezvoltarea completă a sportivilor şi, implicit, a sportului de performanţă. Debutul a fost modest, cu doar câteva caiace, dar cu mult entuziasm pe care nu l-am pierdut nici până în prezent. În câteva luni, am constatat că există un interes peste aşteptări şi foarte mulţi copii şi părinţi îşi doreau să încerce acest sport“, a mai declarat fostul sportiv de performanţă pentru sursa citată.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și