Închide meniul

AS.ro LIVE | Nike, contract fabulos oferit lui Jordan! ”I-au dat 250.000 de dolari pe an, în 84!” ”Air Majesty”, o carte despre viața legendei NBA

Silviu Corneanu Publicat: 21 mai 2021, 15:59

Reclamă
AS.ro LIVE | Nike, contract fabulos oferit lui Jordan! ”I-au dat 250.000 de dolari pe an, în 84!” ”Air Majesty”, o carte despre viața legendei NBA

AS.ro

Nike, contract fabulos oferit lui Jordan!

Nike, contract fabulos oferit lui Jordan! Una dintre poveștile fabuloase din cartea ”Air Majesty” Michael Jordan, scrisă de Emil Hossu-Longin, este cea legată de cum a devenit Jordan emblema Nike. ”Ideea de a avea o gheată dedicată i-a aparținut lui David Falk, agentul lui Jordan”, începe Hossu povestea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jordan i-a transmis lui Falk că ar vrea un contract, o gheată, care să-l reprezinte. ”Vorbim de anul 1984, iar cei doi au hotărât să-și găsească o firmă care să-i poată face ceea ce-și dorește. Mike era fan Adidas.

Falk a început să bată la uși. Cei de la Adiddas le-au zis că nu pot. El voia ghete, bani. S-a mai dus la o firmă, s-a dus la Puma, dar au obținut răspunsuri negative. Au fost și la Converse, nimic”, a povestit Hossu la AS.ro LIVE.

Nike, contract fabulos oferit lui Michael Jordan!

După atâtea refuzuri, Michael Jordan a renunțat la ideea de a avea o gheată personalizată. Nike, contract fabulos oferit lui Jordan, dar acesta a refuzat din start, sătul de atâtea uși închise.

David s-a dus atunci la mama lui Jordan și i-a explicat că cei de la Nike i-au pregătit o ofertă fabuloasă pentru acea vreme. Mike a fost convins de mama sa să meargă, i-a plăcut gheata, dar nu a zis nimic.

Reclamă
Reclamă 4

Când au discutat despre bani, aceștia i-au propus un contract de 250.000 de dolari pe an, timp de trei ani, o sumă uriașă. Jordan urma ca în sezonul următor să intre în NBA. Băieții de la Nike i-au dat și un Mercedes, un cadou de bun venit. Jordan nu a zis nimic”, a mai spus Hossu la AS.ro LIVE.

Clauzele din contractul lui Michael Jordan cu Nike

În cele din urmă, Jordan a fost convins să semneze contractul cu Nike, după ce au mai fost refuzați o dată de Adidas. Jordan a bătut toate recordurile în primul sezon în NBA.

În contractul respectiv erau trei clauze din care Jordan trebuia să îndeplinească măcar una. În primul an, trebuia să marcheze 20 de puncte, ori să fie debutantul anului, ori să intre în All Star sau ghetele să se vândă de un milion de dolari.

Reclamă 4 / 0/3

În primul sezon în NBA, Jordan a marcat cele mai multe puncte din NBA, a fost debutantul anului, a fost All Star, iar ghetele s-au vândut într-un an de zile de 126 de milioane. După chestia asta au renegociat contractul cu Nike”, a mai povestit Hossu în cartea sa.

  • AS.ro LIVE, emisiunea moderată de Cătălin Oprişan, este LIVE de luni până vineri, de la ora 10:30, pe pagina www.as.ro/live, dar și pe Facebook/AntenaSport și Youtube/Antenasport. Edițiile integrale pot fi urmărite pe antenaplay.ro.
Recomandări
Citește și:

Care este cel mai bun antrenor al momentului în fotbalul mondial?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
16:00

LIVE VIDEOEtapa de Formula 2 de la Monaco e exclusiv în AntenaPLAY! Antrenamentele sunt live, ACUM

15:30

Daniel Opriţa a semnat un nou contract cu CSA Steaua: „Nu am rămas pentru bani!” Anunţ despre dreptul de promovare

15:14

Fernando Alonso a fost la un pas să semneze cu Red Bull! Motivul pentru care a picat totul: „Nu cred că ar accepta asta!”

14:56

„Visezi la echipa naţională?” Răspunsul dat imediat de Andrei Ivan! Mesaj pentru Edi Iordănescu

14:16

Englezii s-au convins de Radu Drăguşin, după finalul sezonului! Verdictul dat despre fundaşul român: „A fost dificil!”

14:00

VIDEOEtapa de Formula 3 de la Monaco e în perioada 23 – 26 mai, exclusiv în AntenaPLAY! Gabriele Mini, cel mai rapid în antrenamente

1 VIDEOMax Verstappen, pole position la Marele Premiu de Formula 1 de la Imola! Cursa e LIVE pe Antena 1 și AntenaPLAY (duminică, 15:45) 2 FotoMeseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: „Nu trebuie să le fie ruşine! Aş fi vrut să facă mai mult!” 3 VIDEORăzvan Lucescu este campion în Grecia cu PAOK! Românul a cucerit titlul pe terenul rivalei. Aris – PAOK 1-2 a fost în AntenaPLAY! 4 VIDEOIsack Hadjar a câștigat Cursa de Formula 2 de la Imola! Performanță de senzație pentru pilotul de la Campos Racing 5 FotoPe cine poate întâlni Corvinul Hunedoara în preliminariile Europa League! Un posibil adversar a „spulberat” FCSB! 6 VIDEOSami Meguetounif a câștigat Cursa de Formula 3 de la Imola! Goethe a terminat pe 2. A fost spectacol în AntenaPLAY
Citește și