Închide meniul

AS.ro LIVE | Nike, contract fabulos oferit lui Jordan! ”I-au dat 250.000 de dolari pe an, în 84!” ”Air Majesty”, o carte despre viața legendei NBA

Reclamă

Silviu Corneanu Publicat: 21 mai 2021, 15:59

AS.ro LIVE | Nike, contract fabulos oferit lui Jordan! ”I-au dat 250.000 de dolari pe an, în 84!” ”Air Majesty”, o carte despre viața legendei NBA

AS.ro

Nike, contract fabulos oferit lui Jordan!

Nike, contract fabulos oferit lui Jordan! Una dintre poveștile fabuloase din cartea ”Air Majesty” Michael Jordan, scrisă de Emil Hossu-Longin, este cea legată de cum a devenit Jordan emblema Nike. ”Ideea de a avea o gheată dedicată i-a aparținut lui David Falk, agentul lui Jordan”, începe Hossu povestea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jordan i-a transmis lui Falk că ar vrea un contract, o gheată, care să-l reprezinte. ”Vorbim de anul 1984, iar cei doi au hotărât să-și găsească o firmă care să-i poată face ceea ce-și dorește. Mike era fan Adidas.

Falk a început să bată la uși. Cei de la Adiddas le-au zis că nu pot. El voia ghete, bani. S-a mai dus la o firmă, s-a dus la Puma, dar au obținut răspunsuri negative. Au fost și la Converse, nimic”, a povestit Hossu la AS.ro LIVE.

Nike, contract fabulos oferit lui Michael Jordan!

După atâtea refuzuri, Michael Jordan a renunțat la ideea de a avea o gheată personalizată. Nike, contract fabulos oferit lui Jordan, dar acesta a refuzat din start, sătul de atâtea uși închise.

David s-a dus atunci la mama lui Jordan și i-a explicat că cei de la Nike i-au pregătit o ofertă fabuloasă pentru acea vreme. Mike a fost convins de mama sa să meargă, i-a plăcut gheata, dar nu a zis nimic.

Reclamă

Când au discutat despre bani, aceștia i-au propus un contract de 250.000 de dolari pe an, timp de trei ani, o sumă uriașă. Jordan urma ca în sezonul următor să intre în NBA. Băieții de la Nike i-au dat și un Mercedes, un cadou de bun venit. Jordan nu a zis nimic”, a mai spus Hossu la AS.ro LIVE.

Clauzele din contractul lui Michael Jordan cu Nike

În cele din urmă, Jordan a fost convins să semneze contractul cu Nike, după ce au mai fost refuzați o dată de Adidas. Jordan a bătut toate recordurile în primul sezon în NBA.

În contractul respectiv erau trei clauze din care Jordan trebuia să îndeplinească măcar una. În primul an, trebuia să marcheze 20 de puncte, ori să fie debutantul anului, ori să intre în All Star sau ghetele să se vândă de un milion de dolari.

Reclamă 4 / 0/3

În primul sezon în NBA, Jordan a marcat cele mai multe puncte din NBA, a fost debutantul anului, a fost All Star, iar ghetele s-au vândut într-un an de zile de 126 de milioane. După chestia asta au renegociat contractul cu Nike”, a mai povestit Hossu în cartea sa.

  • AS.ro LIVE, emisiunea moderată de Cătălin Oprişan, este LIVE de luni până vineri, de la ora 10:30, pe pagina www.as.ro/live, dar și pe Facebook/AntenaSport și Youtube/Antenasport. Edițiile integrale pot fi urmărite pe antenaplay.ro.
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor 10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur este invitatul lui Dan Pavel! Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro Vezi toate știrile
Citește și