Închide meniul

Mihai Stoica şi Basarab Panduru, geniali despre David Popovici: „Noi înotăm ca să nu ne înecăm” / „Pare că zboară, că e torpilă, rachetă!”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 22 iunie 2022, 12:36

Mihai Stoica şi Basarab Panduru, geniali despre David Popovici: „Noi înotăm ca să nu ne înecăm / „Pare că zboară, că e torpilă, rachetă!

Momentul care i-a schimbat destinul lui David Popovici

David Popovici, campion mondial/ Profimedia

Fostul internaţional român Basarab Panduru, şi managerul FCSB, Mihai Stoica, au fost impresionaţi de performanţele istorice ale lui David Popovici. Românul a devenit primul campion mondial la nataţie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici continuă să scrie istorie pentru România, la Campionatul Mondial din Budapesta. După ce a cucerit medalia de aur la 200 de metri liber, înotătorul va disputa finala şi la 100 de metri liber.

Basarb Panduru şi Mihai Stoica, impresionaţi de performanţele lui David Popovici

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a fost emoţionat de performanţa istorică reuşită de David Popovici, şi mărturiseşte că nu ar fi crezut că va avea asemenea emoţii la o competiţie de înot.

„Noi înotăm ca să nu ne înecăm. Mărturisesc că am avut întotdeauna emoţii la sporturile unde erau români. Dar la înot n-am crezut vreodată că pot să am emoţii. Aveam la bărci, cum veneau piu, piu, cu un cioc înainte.

Dar copilul acesta ne-a tras aşa un pic de mânecă, <<Băi, mai sunt şi alte sporturi pe care voi nici nu le visaţi unde putem să fim foarte mari>>. Pentru că deja e gigant”, a declarat Mihai Stoica, la Orange Sport.

Reclamă

Pe lângă Mihai Stoica, şi Basarab Panduru a lăudat şi el performanţa lui David Popovici, care va evolua în finala probei de 100 de metri liber.

„Cred că în momentul acesta e pe cai, nu pe cai, pe delfini. Pare că zboară, că e torpilă, rachetă. Pare ca n-are nici un adversar”, a declarat Basarab Panduru, pentru aceeaşi sursă.

David Popovici, pregătit să scrie istorie şi la 100 de metri liber

David Popovici concurează miercuri în finala probei de 100 metri liber. Întrecerea va putea fi urmărită în format live text, pe as.ro, de la ora 19:22.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici s-a calificat marţi în finala probei de 100 de metri liber. 47.13 a fost timpul înotătorului român, care a stabilit un nou record mondial la juniori. Românul a scris istorie la Campionatul Mondial de la Budapesta, şi a devenit primul înotător din România care cucereşte o medalie de aur la nataţie.

În semifinala de marţi a probei de 100 de metri liber, podiumul a fost completat de francezul Maxim Grousset şi de canadianul Joshua Liendo Edwards. Din finală s-a retras multiplul campion american, Caeleb Dressel.

David Popovici, după performanțele de la Campionatul Mondial de Natație

David Popovici a uimit o lume întreagă la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta, unde a cucerit aurul la 200 de metri liber și s-a calificat în finală la 100 de metri liber. Puștiul de doar 17 ani crede într-un viitor strălucitor al sportului românesc.

„De ce să ne oprim aici dacă ne-a mers așa de bine? De ce să nu continuăm și să vedem care este adevăratul potențial, cel puțin zilele acestea? Nu m-a consumat foarte mult proba de luni, am avut o noapte ceva mai grea, de la oboseală, entuziasm.

Am dormit mai greu, a trebuit să mă trezesc devreme, având în vedere că a fost a doua probă de dimineață, însă m-am descurcat, m-am mobilizat și mâine urmează ultima mea probă din concurs.

Dimineață m-am reconectat simplu, m-am spălat pe față și am tras draperia pentru că aș mai fi dormit două-trei ore. Am avut mare grijă cu medalia, am primit și o cutie, nu-mi venea să o pun în buzunar sau la gât.

Nu-mi place să mă plimb cu medaliile de gât, nu mi-a plăcut niciodată, iar acum e în siguranță, gata să fie expusă pe undeva, prin cameră, chiar dacă încă nu am nimic expus. Reprezintă dovada că sportul românesc poate aduce un campion mondial și la înot”, a spus David Popovici, conform gsp.ro.

Reclamă
Recomandări
  • Basarab Panduru şi Mihai Stoica, impresionaţi de David Popovici
  • Înotătorul român va participa în finala de 100 de metri liber

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
7:46 Fernando Alonso, cu zâmbetul pe buze după incidentul care l-a trimis pe ultimul loc în cursa de sprint din China: „Mi-a plăcut” 7:25 Max Verstappen a dezvăluit de ce se teme, după victoria din sprintul din Marele Premiu al Chinei: „Va fi destul de dificil” 6:40 VIDEOMax Verstappen a câștigat cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
19
apr.
22:59
Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi
Vezi toate știrile
Citește și