Închide meniul

Tragedie în baschet. Antrenorul unei echipe din România a murit la 47 de ani: „Suntem şocaţi!”

Bogdan Stănescu Publicat: 4 aprilie 2023, 19:54

Reclamă
Tragedie în baschet. Antrenorul unei echipe din România a murit la 47 de ani: „Suntem şocaţi!

Dalibor Destanovic / Facebook

Dalibor Destanovic / Facebook

Tragedie în baschet. Antrenorul echipei de juniori a Academiei Phoenix Galați, Dalibor Destanovic, a murit la doar 47 de ani, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dalibor Destanovic a suferit un infarct în primul sfert al meciului pe care juniorii U16 de la Academia Phoenix Galaţi îl disputau la Focşani, contra celor de la Ştiinţa Bucureşti. Meciul începuse la ora 16.00.

Tragedie în baschet. Antrenorul unei echipe româneşti a murit

Suntem șocați și împietriți de durere, nedumeriți și revoltați din cauza veștii care a căzut ca un trăznet: coach Dixon nu mai este printre noi! Gândurile noastre se îndreaptă spre familia greu încercată, ca de altfel toată familia baschetului gălățean! Vei rămâne veșnic în inimile noastre, maestre!„, a reacţionat, pe Facebook, Academia Phoenix Galaţi după decesul antrenorului sârb.

Intervenţia în cazul lui Destanovic a fost întârziată de faptul că nu se afla nicio ambulanţă, la sală, în timpul meciului. Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Vrancea a sosit de urgenţă la faţa locului, dar fără medic. Asistentul aflat pe salvare a efectuat manevre de resuscitare, dar antrenorul nu a mai putut fi salvat.

La ora 16:01 SAJ Vrancea a primit o solicitare pentru un bărbat de 44 ani inconștient la sala de sport a Liceului Sportiv Focșani. La solicitare s-a deplasat un echipaj SAJ de urgență tip B2 cu asistent și a preluat un pacient aflat în stop cardio respirator. Au fost început manevrele de resuscitare cardio respirator avansate care au fost continuate și pe timpul transportului. Pacientul a fost predat la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean în curs de resuscitare„, a transmis Serviciul de Ambulanţă Judeţeană (SAJ) Vrancea, într-un comunicat, potrivit gsp.ro.

Reclamă

Dalibor Destanovic era antrenor al Academiei Phoenix Galaţi din 2016. El jucase baschet profesionist timp de 21 de ani. Dalibor Destanovic era poreclit „Dixon” şi dezvăluia în trecut că se simţea foarte bine în ţara noastră. În 2020 Destanovic anunţa chiar că dorea să obţină cetăţenia română.

Dalibor Destanovic, plâns în România

Lumea baschetului din România s-a arătat şocată de moartea fulgerătoare a lui Dalibor Destanovic. Florin Bucureşteanu, antrenor la de baschet la Clubul Sportiv Iris din Iaşi, a postat şi el un mesaj pe Facebook. Bucureşteanu şi Destanovic erau buni prieteni.

Dalibor Dixon Destanovic, Dumnezeu să te odihnească în pace, fratele meu! Este o vorbă românească, care spune că Dumnezeu îi ia prima dată pe cei mai buni. Aşa este. Astăzi, fratele meu sârb, Dixon, a căzut din picioare, făcând stop cardio-respirator în timpul meciului de U16. Sunt absolut şocat! Nimeni, niciodată nu va avea caracterul tău frumos şi sufletul tău blând şi bun! Dumnezeu să-ţi odihnească sufletul în pace, frate sârb, iubit!„, a scris Florin Bucureşteanu pe Facebook.

Reclamă 4 / 0/3

Mihai Dimancea s-a stins din viață, la 83 de ani

Nu este prima veste neagră. Fostul mare baschetbalist, Mihai Dimancea, s-a stins din viaţă pe 20 martie, la vârsta de 83 de ani. Vestea tragică a fost oferită de CSA Steaua București, clubul la care a scris istorie. Fost jucător, antrenor și arbitru, Dimancea și-a lăsat o amprentă uriașă asupra clubului din Ghencea, precum și a baschetului românesc.

Născut pe 31 august 1940, Mihai Dimancea a descoperit baschetul la CSŞ 6 Bucureşti (Liceul Gheorghe Şincai), sub comanda profesorului Victor Tibacu.

Ulterior, Mihai Dimancea a jucat pentru Metalul 23 August, unde l-a avut antrenor pe Alexandru Puiu Popescu. În 1962 a ajuns la Steaua Bucureşti, sub comanda lui Constantin Herold.

În tricoul roș-albaștrilor, fostul conducător de joc a cucerit 4 titluri naţionale, în 1963, 1964, 1966 şi 1967, precum şi o Cupă a României, în 1966.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:00 LIVE VIDEOLecco – Sampdoria e LIVE în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo luptă pentru un loc de baraj 18:57 Transferurile de milioane de euro ale lui Dan Şucu la Rapid, făcute praf: „Să ne mai lase. Are dreptate Gigi Becali” 18:36 Programul complet al F1 Academy™ de la Miami! Antrenamentele, calificările şi cursele se văd LIVE STREAM în AntenaPLAY 18:12 Un fost preşedinte al Rapidului a reacţionat după comunicatul lui Dan Şucu: „E dezinformat, manipulat” 17:50 Borussia Dortmund – PSG LIVE TEXT (22:00). Se anunţă spectacol în a doua semifinală Champions League. Echipe probabile 17:20 Novak Djokovic, decizie radicală înainte de turneul de la Roma! Sârbul a concediat încă un membru din staff-ul său 16:51 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 1 mai 16:48 VideoImnul României a răsunat după victoria istorică în faţa Ungariei! Imagini superbe cu „tricolorii” la Bolzano 16:25 Toni Petrea a transmis un avertisment, după ce FCSB a luat prima oară titlul după o pauză de 9 ani: „Sper să nu fie un accident” 16:17 „A fost un meci plin de emoţii pentru noi în faţa Ungariei”. Peter Balasz, prima reacţie după victoria uriaşă a României Vezi toate știrile
Citește și