Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

Bianca Ghelber, poveşti incredibile din spatele medaliei de aur cucerite la Campionatul European: „Mi-a fost greu să revin. Am uitat de toate greutăţile”

Viviana Moraru Publicat: 7 septembrie 2022, 11:16 / Actualizat: 7 septembrie 2022, 13:22

Bianca Ghelber, poveşti incredibile din spatele medaliei de aur cucerite la Campionatul European: „Mi-a fost greu să revin. Am uitat de toate greutăţile

Bianca Ghelber, poveşti incredibile din spatele succesului de la Campionatul European

Bianca Ghelber, învitata lui Cătălin Oprişan în emisiunea AS.ro Live

  • Bianca Ghelber, poveşti fabuloase din spatele succesul din această vară
  • Sportiva a devenit campioană europeană la aruncarea ciocanului

Bianca Ghelber a oferit detalii din spatele succesului obţinut la Campionatul European de la Munchen. Sportiva a fost invitata lui Cătălin Oprişan, în emisiunea AS.ro Live, unde a dezvăluit poveşti uluitoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bianca Ghelber a devenit campioană europeană la aruncarea ciocanului, în această vară. Sportiva a dezvăluit că odată cu medalia de aur cucerită la Munchen, a uitat toate problemele cu care s-a confruntat pe parcursul drumului spre succes.

Bianca Ghelber, poveşti incredibile din spatele medaliei de aur cucerite la Campionatul European

Bianca Ghelber a delarat faptul că s-a confruntat cu numeroase accidentări, înainte de participarea la Campionatul European din această vară. Sportiva a dezvăluit, tototdată, că ambiţia şi optimismul său au stat în spatele revenirii sale în competiţiile importante.

Reclamă

Totodată, sportiva a mărturisit că ţinteşte o calificare la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, unde îşi doreşte să urce pe podium.

„După ce am luat această medalie, a fost foarte uşor, am uitat de toate greutăţile din spate, de toate accidentările. Au fost foarte multe accidentări, mi-a fost greu să-mi revin, să fiu în prim-plan. Sunt foarte ambiţioasă şi optimistă, şi mă ajută să merg înainte.

Reclamă

Nu am realizat ce mi s-a întâmplat. Şi acum stau şi îmi reamintesc şi parcă nu-mi vine să cred că am câştigat această medalie.

În concurs, orice este posibil. Am simţit că totul o să fie bine, că medalia va fi a mea. Totul s-a derulat spre bine.

Ţintim mult mai sus. Ne dorim să ajungem la Jocurile Olimpice şi să fim pe podium. Ne dorim foarte mult o medalie. De asta am muncit, aş încununa o carieră cu o medalie olimpică”, a dezvălui Bianca Ghelber, la emisiunea lui Cătălin Oprişan, AS.ro Live.

Reclamă 4 / 0/3

Bianca Ghelber, medalie de aur la aruncarea ciocanului

Bianca Ghelber a cucerit o medalie de aur, în finala probei de aruncarea ciocanului, la Campionatul European de la Munchen. Aceasta este prima medalie obţinută de România la o competiţie europeană după 12 ani.

Cea mai bună aruncare a Biancăi Ghelber a măsurat 72.72 metri, din ultima încercare, după ce a debutat cu 72.22, iar în calificări reuşise 71.27 metri, cu care s-a clasat pe primul loc al grupei B.

Pe podium au mai urcat Ewa Rozanska (Polonia, 72.12) şi Sara Fantini (Italia, 71.58).

Ultimele medalii obţinute de delegaţia României au fost în 2010, la Barcelona, prin Marian Oprea (triplusalt) şi Nicoleta Grasu (aruncarea discului), ambele de bronz.

Ghelber este prima campioană europeană la atletism după 2002, când Ionela Tîrlea a câştigat, tot la Munchen, titlul european la 400 metri garduri.

În 1998, la Budapesta, actuala antrenoare a Biancăi, Mihaela Melinte, se urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, tot la aruncarea ciocanului.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie Vezi toate știrile
Pe același subiect
Bianca Ghelber, în finala probei de aruncare a ciocanului
Atletism • 24 aug., 9:09
Bianca Ghelber, în finala probei de aruncare a ciocanului, la Campionatele Mondiale de la Budapesta
Atletism • 23 iul., 11:19
Bianca Ghelber a câştigat etapa WACT de la Madrid şi s-a calificat la Campionatele Mondiale
Bianca Ghelber a câştigat medalia de argint la Jocurile Europene de la Cracovia
Alte sporturi • 23 iun., 20:13
Bianca Ghelber, argint la Jocurile Europene de la Cracovia. Andrea Miklos, bronz în proba de 400 de metri
Diana Ghelber e campioană europeană la aruncarea ciocanului
Atletism • 7 sept., 13:11
Strigătul de disperare al campioanei europene Bianca Ghelber: „Mă duc undeva pe un câmp, să fac un cerc”
Bianca Ghelber, medalie de aur la aruncarea ciocanului!
Extra • 7 sept., 8:00
AS.ro LIVE | Bianca Ghelber a fost invitata lui Cătălin Oprișan! Povestea fabuloasă a campioanei europene