Închide meniul
VIDEO

Bucuria jucătorilor naţionalei de volei masculin, după ce au dus România în sferturile Campionatului European!

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 8 septembrie 2023, 22:15

Bucuria jucătorilor naţionalei de volei masculin, după ce au dus România în sferturile Campionatului European!

Bucuria jucătorilor naţionalei de volei masculin

Naţionala de volei masculin / Facebook Federaţia Română de Volei

Jucătorii naţionalei de volei masculin au sărbătorit cu fanii calificarea în sferturile Campionatului European, după o pauză de 40 de ani! România a învins Croația, scor 3-2 (25-17, 25-20, 17-25, 26-28, 15-12), după un meci dramatic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru a ajunge în optimile Campionatului European, băieţii noştri au mai reuşit o victorie mare, trecând de Franţa, campioana olimpică, în ultimul meci din grupă.

Bucuria jucătorilor naţionalei de volei masculin, după ce au dus România în sferturile Campionatului European!

Naţionala a fost susţinută la Varna de circa 100 de fani români, care au făcut deplasarea special în Bulgaria pentru a fi alături de tricolori.

Jucătorii naţionalei i-au răsplătit pe aceştia cu o calificare istorică. La finalul confruntării dramatice, tricolorii au cântat alături de fani.

Bucuria victoriei de după calificarea cu Croația. România e în sferturi la capătul unui meci incredibil. Vineri, 11 septembrie, la Varna, jucăm împotriva învingătoarei dintre Bulgaria și Franța. Bravo, băieți! Suntem mândri de voi! Mulțumim fanilor care au fost la Varna. Vă așteptăm și luni!”, a fost mesajul publicat pe contul de Facebook al Federaţiei Române de Volei, însoţit de clipul cu bucuria de la finalul jocului.

Reclamă

România, calificare istorică în sferturile Campionatului European de volei masculin! Nu s-a mai întâmplat din 1983!

Croația – România 2-3, la Campionatul European de volei masculin. Echipa națională s-a calificat pentru prima oară în sferturile competiției, după 1983.

Naționala de volei masculin a ajuns în optimile Campionatului European de volei după ce a învins campioana olimpică Franța, cu scorul de 3-1, în cadrul ultimei partide a grupei, meci care a contat pentru locul al 3-lea.

Reclamă 4 / 0/3

În cadrul grupelor de la Campionatul European de volei, România a pierdut meciurile cu Portugalia (0-3) și cu Israel (2-3). Totuși, sportivii noștri au reușit să se impună în fața Turciei (3-1) Greciei (3-1) și în fața Franței (3-1).

Echipa națională a câștigat 5 medalii la Campionatul European de volei masculin. Un aur a fost câștigat în 1963, două medalii de argint în 1955 și 1958, iar două medalii de bronz au fost cucerite în 1971 și 1977.

Echipa națională nu a mai făcut parte din primele 8 echipe de la Campionatul European de volei din anul 1983. La ultima participare, din 2019, „tricolorii” au ocupat locul 21.

România, învinsă de Franţa în optimile Campionatului European de volei feminin! Tricolorele au ratat şansa să scrie istorie

România a fost învinsă de Franţa în optimile Campionatului European de volei feminin. Tricolorele au ieşit din cursa pentru trofeu şi au ratat o şansă importantă de a scrie istorie.

Naţionala de volei feminin a României a pierdut, la Florenţa, în faţa reprezentativei Franţei, scor 1-3, în primul meci din optimile Campionatului European. Tricolorele au ratat calificarea în sferturile de finală, fază pe care echipa României a atins-o ultima dată în urmă cu 20 de ani.

Scorul pe seturi a fost 25-23, 25-16, 21-25, 25-23, după un meci în care tricolorele au fost foarte curajoase, însă fără experienţa necesară la nivelul unui meci eliminatoriu de asemenea importanţă.

Rezultatele României la Campionatul European au fost: 0-3 cu Italia, 3-1 cu Croaţia, 2-3 cu Elveţia, 3-2 cu Bosnia, 2-3 cu Bulgaria (în grupa B), respectiv 1-3 cu Franţa (optimi).

Reclamă

Obiectivul naţionalei tricolore a fost calificarea în optimile de finală. Campionatul European din 2023 (15 august – 3 septembrie) s-a disputat în patru ţări – Belgia, Italia, Germania şi Estonia, cu 24 de echipe la start. Primele trei echipe clasate au obţinut calificarea la Campionatul Mondial din 2025.

Campionatul European din 2023 a ajuns la cea de-a 33-a ediţie. Titlul continental era deţinut de Italia, după finala din 2021 cu Serbia, scor 3-1. La ediţia anterioară, o grupă a fost găzduită şi de România, în BT Arena. România s-a clasat pe locul 23, din 24 de echipe participante.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și