Închide meniul

Casian Cîdu, medalie de argint pentru România, la Campionatele Europene de scrimă pentru cadeți și juniori

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 22 februarie 2023, 21:13 / Actualizat: 22 februarie 2023, 22:29

Casian Cîdu, medalie de argint pentru România, la Campionatele Europene de scrimă pentru cadeți și juniori

Casian Cîdu, medialie de argint pentru România la Campionatele Europene de scrimă 

Casian Cîdu /Agerpres

ldScrimerul român Casian Cîdu a obţinut medalia de argint în proba de sabie a cadeţilor, miercuri, la Campionatele Europene de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Tallinn (Estonia), după ce a fost învins în finală de maghiarul Oszkar Vajda cu scorul de 15-11.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cîdu a condus la un moment dat cu 11-7, dar maghiarul a reuşit să câştige opt puncte consecutive, informează agerpres.ro. 

Casian Cîdu, medialie de argint pentru România la Campionatele Europene de scrimă

Medalii de bronz au obţinut francezul Tom Couderc şi turcul Enes Talha Kalender, învins cu 15-10 de Cîdu în semifinală.

Dacian Enache s-a clasat pe locul 11, Alexandru Eva a încheiat pe 19, iar Cristian Macovei a ocupat poziţia a 38-a.

În proba de spadă a cadetelor, pe primul loc s-a clasat Emili Conrad (Ucraina), urmată de letona Sofija Prosina, iar medaliile de bronz au fost obţinute de Cagla Aytekin (Germania) şi Ana Maksimenko (Ucraina).

Reclamă

Alexandra Drăgan a ocupat locul 13, Andreea Muntean a încheiat pe 30, Erica Badea a fost a 53-a, iar Natalia Constantin a terminat pe poziţia a 55-a.

Trei medalii obținute de România la Europenele de scrimă

La floretă cadeţi, titlul continental a revenit maghiarului Mattia Rubin, argintul a fost obţinut de israelianul Eitan Lemberger, iar medaliile de bronz au fost adjudecate de italianul Mattia Di Cristofaro şi de ucraineanul Andrii Cerkaşin.

Felix Dogariu s-a clasat pe locul 30, Victor Baciu a fost al 76-lea, iar Darius Malekshahian a ocupat ultimul loc, 84.

Reclamă 4 / 0/3

România are trei medalii după primele două zile ale competiţiei, argint prin Amalia Covaliu la sabie cadete, argint prin Casian Cîdu la sabie cadeţi şi bronz prin Anastasia Fusea la sabie cadete.

42 de sportivi a trimis România la Europenele de scrimă

România participă cu o delegaţie de 42 sportivi, înscrişi la toate armele, la ediţia 2023 a Campionatelor Europene de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Tallinn (Estonia), prevăzute între 21 şi 28 februarie.

La Europenele de cadeţi din 2022, de la Novi Sad, România a cucerit o medalie de argint pe echipe la sabie feminin şi două medalii de bronz, prin Maria Alexe la sabie individual şi echipa masculină de sabie. La juniori, echipa feminină de floretă a cucerit aurul, Radu Niţu a fost medaliat cu argint la sabie individual, iar Karina Vasile, cu bronz la floretă individual.

Recomandări
  • Casian Cîdu, medialie de argint pentru România
  • Performanță remarcabilă la Campionatele Europene de scrimă pentru cadeți și juniori

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:55 VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal 23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off Vezi toate știrile
Citește și