Închide meniul

Cătălin Chirilă s-a calificat în finala de canoe simplu la 500 de metri, la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe

Publicat: 23 august 2024, 17:06

Reclamă
Cătălin Chirilă s-a calificat în finala de canoe simplu la 500 de metri, la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe

Cătălin Chirilă s-a calificat în semifinale la 1.000 de metri cu cel mai bun timp!

Cătălin Chirilă / Profimedia Images

Cătălin Chirilă s-a calificat în finala de canoe simplu la 500 de metri la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe. Sportivul român Cătălin Chirilă a obţinut în finala probei de canoe simplu pe 500 de metri, vineri, la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe pentru probe neolimpice de la Samarkand (Uzbekistan).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chirilă a câştigat seria a treia, cu timpul de 01 min 54 sec 412/1000, la peste şase secunde de polonezul Wiktor Glazunow (02:00.581).  Sportivul de 26 ani, de la CSA Steaua, este campionul mondial en titre, iar la Paris s-a clasat al nouălea în proba olimpică de canoe simplu pe 1.000 m.

Cătălin Chirilă s-a calificat în finala de canoe simplu la 500 de metri

Cel mai bun timp din serii l-a scos cehul Martin Fuksa, care a câştigat seria a doua în 01 min 52 sec 280/1000. În prima serie s-a impus moldoveanul Serghei Tarnovschi, în 01 min 56 sec 319/1000, scrie agerpres.ro.

Finala A este programată duminică, la ora 10:04 (ora României). Chirilă va concura sâmbătă şi în serii la canoe simplu pe 200 m.

La Mondialele din 2023 de la Duisburg, România a cucerit prin Cătălin Chirilă o medalie de aur la canoe simplu 500 m, una de argint la canoe simplu pe 1.000 m, plus una de bronz la canoe dublu pe 1.000 m prin Nuţă şi Sprîncean.

Reclamă
Reclamă

Concluzia lui Cătălin Chirilă, după experienţa de la Jocurile Olimpice de la Paris

Concluzia lui Cătălin Chirilă, după experienţa de la Jocurile Olimpice de la Paris. Canoistul Cătălin Chirilă a declarat, luni, la întoarcerea de la Jocurile Olimpice de la Paris, că îşi propune ca prin antrenament să devină mai bun în condiţii meteo dificile, cu valuri, făcând referire la motivele ratării calificării în Finala A a probei de canoe simplu masculin pe 1.000 de metri.

„Acum cred că m-aş mai gândi de câteva ori înainte să încep acea cursă din semifinale. Am făcut câteva greşeli tactice şi tehnice. Greşelile tehnice le-au observat chiar şi cei care cunosc destul de puţin canoe. S-a văzut cât de tare m-am împiedicat şi nu a fost normal. Sunt conştient că trebuie să mă pregătesc pentru condiţii mai rele. E primul lucru pe care vreau să-l schimb şi sper ca prin antrenament să reuşesc să fiu mai bun şi pe valuri„, a afirmat Chirilă, care înaintea JO de la Paris se afla printre favoriţi la câştigarea unei medalii.

Reclamă
Reclamă

Se va califica FCSB în grupele Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
19:11

CSM Bucureşti a câştigat pentru a şasea oară Supercupa României, după o finală dramatică cu Gloria Bistriţa

19:05

LIVE VIDEOEtapa de Formula 1 Academy a Marelui Premiu al Ţărilor de Jos e LIVE VIDEO în AntenaPLAY. A doua sesiune de antrenamente e ACUM

18:38

Jannik Sinner face „curăţenie” după scandalul lui de dopaj! A încheiat colaborarea cu doi membri ai staff-ului său!

18:07

„S-a greşit managerial” Un fost jucător al lui Gigi Becali a criticat conducerea FCSB-ului după egalul cu LASK Linz!

18:03

„Au o babă de 80 de ani acolo!” Gigi Becali a dezvăluit cum s-a încercat să fie escrocat în transferul lui Coman: „Cu şacoşa!”

17:45

VIDEOGeorge Russell, cel mai rapid pilot în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Ţărilor de Jos, live în AntenaPLAY

1 LASK Linz – FCSB 1-1. Campioana României, neînvinsă în turul play-off-ului Europa League! David Miculescu a marcat 2 A luat maşina primită cadou de la Ion Ţiriac şi a avut o mare surpriză la Adjud, când a încărcat-o. Decizia luată pe loc 3 A trișat Red Bull? Analiza lui Adrian Georgescu 4 Jamie Carragher ştie de ce nu joacă Radu Drăguşin la Tottenham! Problema numărul 1 a echipei lui Ange Postecoglou 5 Horaţiu Moldovan pleacă de la Atletico Madrid! Presa din Italia a făcut anunţul: „E un singur obstacol” 6 CFR Cluj – Pafos 1-0. Clujenii sunt cu un pas în grupa Conference League! Korenica, gol superb! Deac, eliminat
Citește și