Închide meniul

Ce a scris presa internaţională, după debutul României la Cupa Mondială de Rugby: „Este ca un Rolls Royce”

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 9 septembrie 2023, 19:31

Ce a scris presa internaţională, după debutul României la Cupa Mondială de Rugby: „Este ca un Rolls Royce

Ce a scris presa internaţională, după debutul României la Cupa Mondială de Rugby

Irlanda - România, la Cupa Mondială de Rugby din Franţa / Profimedia

Ce a scris presa internaţională, după debutul României la Cupa Mondială de Rugby. „Stejarii” au debutat cu stângul la turneul final din Franţa. În primul meci, jucătorii lui Eugen Apjok au pierdut fără drept de apel duelul cu Irlanda.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa de pe numărul 1 în clasamentul mondial s-a impus cu 82-8 în meciul de la Bordeaux şi a ajuns la 14 victorii consecutive.

Ce a scris presa internaţională, după debutul României la Cupa Mondială de Rugby: „Irlandezii s-au distrat”

România nu a reuşit să facă faţă Irlandei, în meciul de debut la Cupa Mondială de Rugby. Câştigătoarea Turneului celor 6 Naţiuni s-a impus cu 82-8.

„Stejarii” au început excelent partida, cu un eseu al lui Gabriel Rupanu, dar nu au reuşit să ţină pasul cu una dintre cele mai bune echipe ale planetei. Cu toate acestea, irlandezii nu au avut probleme pentru a prelua imediat controlul partidei.

„Gafa din debutul partidei nu a avut vreun efect asupra echipei Irlandei. „Verzii” nu au avut probleme în a face cel mai bun joc al lor, obosind adversarul care nu a reuşit să ţină pasul. Un joc cu o precizie de chirurg, cu cinci eseuri marcate de oamenii lui Andy Farrell în prima repriză.

Reclamă

După pauză, irlandezii s-au distrat. De partea cealaltă, curajoşii români au obosit după primele 60 de minute, nefăcând faţă incursiunilor irlandezilor, la cele 36 de grade de la Bordeaux. Irlandezii au mai adăugat alte şapte eseuri în recitalul lor”, au scris cei de la lequipe.fr.

La 38 de ani, Johnny Sexton a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Irlandei, chiar dacă a jucat în primul meci oficial după şase luni:

Reclamă 4 / 0/3

„Nu a arătat ca un jucător care a jucat ultima oară acum şase luni. Căpitanul a controlat jocul în care a reuşit două eseuri, având un total de 24 de puncte. Este genul de prestaţie care arată că Sexton este ca un Rolls Royce – a făcut o cursă fără să depună efort”, au notat şi cei de la planetrugby.com.

Irlanda a ajuns la 14 victorii consecutive

După victoria cu România de la primul meci de la Cupa Mondială din Franţa, Irlanda a ajuns la 14 victorii consecutive. Ultimul meci pierdut de oamenii lui Andy Farrell a fost în iulie 2022, cu Noua Zeelandă. Recordul pentru cele mai multe victorii este deţinut de Noua Zeelandă şi Anglia, care au reuşit să se impună în 18 meciuri consecutive.

De asemenea, victoria cu România este a doua cea mai categorică din istoria Irlandei. Pe primul loc este duelul cu Statele Unite ale Americii din 2000, câştigat cu 83-3.

Program România la Cupa Mondială de Rugby:

  • 17 septembrie: Africa de Sud – ROMÂNIA
  • 30 septembrie: Scoţia – ROMÂNIA
  • 8 octombrie: Tonga – ROMÂNIA

Program Irlanda la Cupa Mondială de Rugby:

  • 16 septembrie: Irlanda – Tonga
  • 23 septembrie: Africa de Sud – Irlanda
  • 7 octombrie: Irlanda – Scoţia

Echipele de start în România – Irlanda

ROMÂNIA: 1. Iulian Hartig, 2. Ovidiu Cojocaru, 3. Alexandru Gordaș, 4. Adrian Moțoc, 5. Ștefan Iancu, 6. Florian Roșu, 7. Vlad Neculau, 8. Cristi Chirica, 9. Gabriel Rupanu, 10. Hinckley Vaovasa, 11. Manumua Tevita, 12. Jason Tomane, 13. Tangimana Fonovai, 14. Nicolas Onuțu, 15. Marius Simionescu

Reclamă

REZERVE: 16. Florin Bărdașu, 17. Alexandru Savin, 18. Gheorghe Gajion, 19. Marius Iftimiciuc, 20. Dragoș Ser, 21. Alin Conache, 22. Tudor Boldor, 23. Taylor Gontineac

ANTRENOR: Eugen Apjok

IRLANDA: 1. Andrew Porter, 2. Rob Herring, 3. Tadhg Furlong, 4. Joe McCarthy, 5. James Ryan, 6. Tadhg Beirne, 7. Peter O\’Mahony, 8. Caelan Doris, 9. Jamison Gibson-Park, 10. Johnny Sexton (căpitan), 11 James Lowe, 12. Bundee Aki, 13. Garry Ringrose, 14. Keitha Earls, 15. Hugo Keenan

REZERVE: 16. Ronan Kelleher, 17. Jeremy Loughman, 18. Tom O’Toole, 19. Iain Henderson, 20. Josh van der Flier, 21.Conor Murray, 22. Jack Crowley, 23. Robbie Henshaw

ANTRENOR: Andy Farrell

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
29
apr.
23:41
„Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2
29
apr.
23:36
Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu!
29
apr.
23:00
Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional
29
apr.
22:57
Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident
29
apr.
22:46
Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul
29
apr.
22:37
Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu
29
apr.
22:35
Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Madrid. Gest de mare campion al „Matadorului”
Vezi toate știrile
Citește și