Închide meniul

Ce l-a întrebat David Popovici pe antrenorul său înainte să devină campion mondial și să intre în istoria înotului

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 21 iunie 2022, 9:45

Ce l-a întrebat David Popovici pe antrenorul său înainte să devină campion mondial și să intre în istoria înotului

David Popovici, campion mondial la proba de 200 metri liber

David Popovici, în timpul unei probe / Profimedia

David Popovici a dezvăluit ce l-a întrebat pe antrenorul său, Adrian Rădulescu, înainte să devină campion mondial la proba de 200 metri liber, la Budapesta. Sportivul român, în vârstă de 17 ani, spune că „și-a primit răspunsul”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici a scris istorie în sportul românesc. Înotătorul de 17 ani a obținut timpul de 1 min 43 sec și 21 de sutimi și a stabilit un nou record mondial la juniori.

Ce l-a întrebat David Popovici pe antrenorul său înainte să devină campion mondial la proba de 200 metri liber

Debutant la seniori, David Popovici a scos al 4-lea timp din istorie la proba de 200 de metri liber. Campionul României a dezvăluit ce l-a întrebat pe antrenorul său alături de care s-a pregătit din greu pentru această performanță remarcabilă:

„L-am întrebat de dimineață dacă crede că e posibil să scot atât și câți competitori credem că sunt capabili să scoată un astfel de timp. Ne-am primit răspunsul și cred că am avut dreptate în ce am anticipat”, a declarat David Popovici, potrivit lead.ro.

David a explicat cum a ajuns să încheie proba atât de repede și să intre în istoria natației mondiale:

Reclamă

„Nu am fost atât de surprins (n.r. – când a văzut cât de repede a pornit). Pentru că am plănuit un start rapid, undeva la un 50 pe prima sută, așa că 49.96 a fost fix acolo. Știam că trebuie să conduc cursa încă din început, asta a fost o strategie importantă, că trebuia să domin cursa încă din start. Pot spune că am mai multă încredere în mine dacă mă văd în frunte, dar nu asta m-a scos la capăt cu bine.

Ceea ce m-a scos la capăt cu bine e faptul că am avut o cursă foarte bine gândită, ne-am pregătit foarte bine pentru ea, m-am odihnit bine înainte, cred că și asta contează. We just love swimming. Suntem oameni obișnuiți care fac lucruri extraordinare. Așa îmi place să cred.

David Popovici, reacţie de mare campion după ce a scris istorie

Bănuiesc că la aeroport va fi haos, am văzut asta în trecut, când ne-am întors de la Tokyo și atunci am încheiat pe 4, acum sunt primul. Dar sunt pregătit pentru asta, sunt pregătit pentru puțină sărbătoare, pentru că cred că o merităm, chiar dacă avem o vară lungă și încărcată în față.

Reclamă 4 / 0/3

Puțină bucurie n-a făcut rău nimănui. Pentru România înseamnă mult și sunt foarte fericit că am reușit acest rezultat pentru țara mea, pentru toți cei care m-au susținut și m-au urmărit live de acasă și de aici. Îmi place mult sentimentul acesta!”, a declarat David Popovici la conferința de presă, citat de lead.ro.

Recomandări
  • David Popovici, campion mondial la proba de 200 metri liber
  • Dezvăluirea făcută de campionul României

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
18
apr.
21:55
„Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB
18
apr.
21:43
Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Vezi toate știrile
Citește și