Închide meniul

Ce provocare are Mihai Leu la fix 33 de ani de când cucerea titlul mondial la box

Antena Sport Publicat: 2 iulie 2020, 17:52 / Actualizat: 11 mai 2021, 20:31

Reclamă

După mai bine de trei decenii, Leu este sportiv activ și are parte de o nouă provocare, de data aceasta chiar în orașul natal al lui Vaștag, Reșița.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În 1987, lotul tricolor ajungea în patria boxului amator cu o delegație redusă, iar obiectivele nu erau unele mărețe. Chiar și camerele de hotel fuseseră inițial rezervată doar pentru primele zile. Dar, în capitala Cubei, sub privirile lui Fidel Castro, prezent la finale, aveau să strălucească doi boxeri români, colegi de cameră: Mihai Leu și Francisc Vaștag.

Pe 5 iulie, Leu îl învingea, la puncte, cu 5-0, pe irlandezul Eamonn Loughran, viitor campion mondial la profesioniști, iar Vaștag trecea de italianul Genesio Marro, cu același scor. Cel de-al treilea reprezentant al țării noastre, Nicolae Aliuță, cedase în primul tur, în fața viitorului vicecampion mondial Talgay Tusupov.

Doar Cuba, cu 6 medalii de aur, și URSS, cu 3, au întrecut România în topul națiunilor de la acel mondial. După numai câteva luni, Leu emigra în Germania și devenea primul român campion mondial la box profesionist al țării noastre, în 1997, iar Vaștag făcea pasul spre lotul național de seniori, câștigând ulterior 3 titluri mondiale (1989, 1993, 1995).

După retragerea forțată din box la numai 28 de ani, din cauza unor probleme medicale, Leu a rămas activ, dar în motorsport, unde a cucerit pe rând titlul de campion la raliuri, iar apoi la viteză în coastă. În acest weekend, la Reșița, Leu, pe un Ferrari 458 Challenge, trebuie să își apere victoria din 2019.

Reclamă

Acesta a câștigat detașat Categoria I, dedicată mașinilor de producție, din Campionatul Național de Viteză în Coastă, iar în actualul sezon e mare favorit să obțină un nou titlu. "Merg să câștig categoria, de asta mă prezint la start. Faptul că se împlinesc fix 33 de ani de la când am luat acel titlu mondial este cu atât mai motivant pentru mine", a declarat Leu.

"A fost primul turneu important la care am participat, așa că nu știu câtă lume credea că aș putea lua aurul. Îți dai seama că nu pot uita așa ușor o asemenea performanță, am simțit o bucurie imensă. Singurul regret este că la întoarcere, în loc să fim apreciați, mi-au luat casetofonul pe care îl cumpărasem cu banii mei. Atunci am decis să și plec din țară", a mai afirmat Leu.

Cupa Reșița se va desfășura pe 4 și 5 iulie, sub organizarea Federației Române de Automobilism Sportiv, și va avea la start un total de 69 de concurenți. Evenimentul va avea accesul publicului restricționat, ca urmare a măsurilor anti COVID19 luate de autorități.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:29 Florin Maxim a comparat-o pe Corvinul cu Real Madrid, după succesul istoric din Cupa României: „Aşa se câştigă!” 0:13 Dorinel Munteanu, la pământ după ce Oţelul a pierdut finala Cupei României: „Stau cam prost cu emoţiile!” 15
mai
23:56
Ce a făcut Dorinel Munteanu, în timpul loviturilor de departajare din finala Cupei României! Gestul a fost surprins imediat
15
mai
23:45
Corvinul merge în Europa League din Liga a 2-a! Oţelul va avea nevoie de două victorii pentru a juca în Europa!
15
mai
23:32
Câţi bani a încasat Corvinul, după ce a câştigat Cupa României! Succes istoric pentru echipa din Liga a 2-a
15
mai
23:10
Corvinul Hunedoara a câştigat Cupa României! Victorie istorică pentru echipa lui Florin Maxim, după lovituri de la 11 metri!
15
mai
22:52
„Trebuie s-o spun!” Fatih Terim, mesaj categoric după ce a fost umilit de PAOK-ul lui Răzvan Lucescu
15
mai
22:51
Aris – PAOK, finala campionatului pentru Răzvan Lucescu, e live în AntenaPLAY (duminică, 20:00). Românul, condamnat să câştige
15
mai
22:45
Accidentare cumplită pentru fiul lui Narcis Răducan! Cât va lipsi de pe teren Iustin! Verdictul medicilor este devastator!
15
mai
22:30
Răzvan Lucescu, prima reacţie după victoria uriaşă din derby-ul cu Panathinaikos! PAOK, la un pas de titlu în Grecia
Vezi toate știrile
Citește și